Cel mai frumos loc vizitat?

Care este cel mai frumos loc pe care l-ai vizitat?

Am pus întrebarea asta unor călători și la rândul meu a început sa mi se pună aceeași întrebare. Acum realizez ce greu e sa dai un răspuns…

Cel mai frumos loc este…

Cel mai frumos loc nu exista! Cred cu tărie acum, după multe multe multe locuri vizitate ca cel mai frumos nu exista. Pentru ca fiecare loc in parte are ceva frumos și fiecare loc in parte are și defecte. Peste tot pe unde am fost am găsit lucruri care m-au uimit și lucruri care m-au dezamăgit. Avem toți un top 3 sau un top 5 cu destinații preferate dar cel putin in cazul meu nu as putea spune ca topul acesta este bătut in cuie. Mult timp am considerat Copenhaga, Roma și Bruxelles ca fiind in top 3 -ul meu personal. Apoi in timp alte experiențe au schimbat acest top și l-au făcut de top 5. Unele orașe sau destinații au ieșit și au intrat altele pe măsura ce le descopeream.

Pana sa le vizitez, multe dintre destinații mi se păreau cu adevarat incredibile și imaginația le punea in vârful dorințelor. Pe măsura ce intrau pe lista – am fost acolo – înțelegeam ca lucrurile nu sunt in realitate chiar atât de frumoase. Sunt. Dar nu cum mi le imaginam…

Am descoperit in timp ca nu doar destinația face frumusețea locului ci și experiențele de acolo și oamenii cu care mergi. Poti sa te duci in Dubai sa ti se fure portofelul, sa se inunde camera de hotel și sa pierzi avionul și astfel o sa consideri orașul ca fiind teribil de urat. Cu toate ca nu este… La fel cum, poți sa mergi in Chisinau, sa găsești lucruri minunate și sa ti se para orașul senzațional. Cu toate ca nu este… Am înțeles ca nu bogăția, istoria sau modernitatea unui loc îl face “cel mai frumos“. Sunt atât de multe lucruri care împreuna duc spre o experiența frumoasa încât nu ai cum sa cuantifici.

Am descoperit ca Albena poate fi un loc absolut senzațional pentru cei care cauta un anumit gen de vacanta sau cum resorturile all inclusive, urate de unii cu patima, pentru alții sunt raiul pe Pamant. Sau Ibiza poate fi un “must” in viata cuiva iar in a altuia nici nu contează. Am înțeles ca și vârsta contează atunci când se pune eticheta de “cel mai frumos“. Oamenii percep diferit locurile in funcție de vârsta. La fel cum “cel mai frumos” nu tine de locul unde stai. Am stat de la hosteluri nasoale la ultra all inclusive celebre in Antalya sau Hilton-uri si Marriott-uri prin Europa. Nu contează!

Am aflat ca pe măsura ce călătorești, începi sa eviți destinațiile comune și începi sa cauți experiențe din ce in ce mai exotice. Ca o doza de drog ce e din ce in ce mai putin suficienta. Cauți mai mult, mai departe, “mai frumos“. Încerci sa schimbi topul din amintirile tale și aduci mereu experiențe noi.

Cred ca cel mai frumos loc vizitat este "drumul". Plecatul de acasă. Asa cum unii vor mașini străine sau 5 case sau aur sau mai știu eu ce, alții aduna amintiri cu locuri potențiale "cel mai frumos loc vizitat". Iar de o buna perioada de timp ma număr printre cei din urma.

Nu știu care este cel mai frumos loc din lume. Inca nu l-am găsit și mi-am propus sa îl caut in continuare. Nu as putea spune nici care este cel mai frumos loc vizitat pana acum. Sunt toate in felul lor, chiar dacă in unele am avut experiențe mai bune și in altele nu. Daca o sa aflu promit sa va anunț!

Pentru voi care este cel mai frumos loc vizitat pana acum?

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?