LUMEA MARE

Vaccinati, cu pasaport dar si cu test?

Vaccinati, cu pasaport dar si cu test?

Sunt intr-o fractura de logica maxima si nu prea inteleg cum vine “vaccinat, cu pasaport dar si cu test si cu masca si pastrand distanta sociala”. Pentru “ultrasii” pro vaccinare cat si pentru “ultraortodocsii” anti vaccinare, lucrurile sunt clare. Te vaccinezi sau nu te vaccinezi! Dar intre alb si negru sunt o multitudine de nuante de gri…

Pentru mine e putin bulversant si nu stiu incotro sa o iau, cu toate ca deocamdata nici macar nu am posibilitatea sa ma vaccinez. 

Poate doar conflictul bugetari vs privati sau PSD vs restul Romaniei a mai impartit societatea in felul asta. E plina de pareri pro si contra fiecare optiune.

Pentru o persoana normala, vaccinul este varianta castigatoare fara doar si poate. Increderea in sistem, in stiinta, in medicina, faptul ca cei vaccinati nu au efecte adverse si sunt protejati ofera credibilitate. Insa tot pentru o persoana normala, sunt cateva lucruri care pun sub semnul intrebarii acest vaccin! Se vad oarecum efectele acestei campanii de vaccinare dar in acelasi timp cei vaccinati sunt practic in aceeasi oala cu cei nevaccinati. Poarta masca, mentin distantarea etc…

Vrei sa calatoresti? Vaccin! Dar si test!?

Povestea cu “pasaportul covid” nu e noua. V-am tot spus de ea si iata ca Israel are deja acorduri cu Grecia si Cipru in acest sens iar cei care calatoresc intre aceste destinatii pot intra daca sunt vaccinati. Dar chiar daca sunt vaccinati au nevoie si de un test negativ! Aici se rupe logica mea… 

Daca ma vaccinez, fac si rapel, trec si zilele acelea in care teoretic inca pot sa dau/iau de ce sunt obligat sa ma comport ca cineva neprotejat de vaccin? De ce masca? De ce distantare? De ce test negativ cand plec afara undeva? Are sau nu are efect vaccinul? Are doar pentru mine?

La momentul acesta este oricum aproape exclus sa pleci in strainatate, exceptand tari de la Cuca Macaii unde ajung cei cu bani. Gen Zanzibar, Maldive sau mai aproape Egipt. Majoritatea tarilor sunt inchise, Europa cel putin este blocata dar in perspectiva anului acesta, a calatoriilor din primavara si a sezonului de vara, lucrurile sunt ambigue total. Si cred ca este o lipsa de comunicare si de claritate a autoritatilor care vine tocmai din lipsa de informatii clare chiar si la ei. Habar nu au nici ei ce va fi si de aceea stau cu fundul in sapte barci incercand sa transmita siguranta in timp ce stau in expectativa si nu iau masuri clare tocmai pentru a nu face lucruri gresite.

Nu sunt anti vaccin. Nici neaparat pro. Imi doresc sa fiu informat si sa vad lucrurile miscandu-se intr-o directie clara. Nu ma gandesc ca imi vor pune vreun cip, ca au cine stie ce scop ascuns  dar nici nu imi place sa fiu ca o oaie si sa fac doar ce mi se spune doar pentru ca ei stiu mai bine.

Daca ma vaccinez, lasa-ma sa traiesc fara grijile pe care le aveam inainte de vaccinare! Daca nu poti face asta, nu e corect sa imi imaginez ca ascunzi ceva?

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *