LUMEA MARE

Flamenco in Madrid

         Flamenco in Madrid

Nu prea am ascultat flamenco la viata mea…un fel de gipsy music from Spain…credeam! Am fost  sa vad si eu sa ma conving cam cum sta treaba cu muzica asta. Ce surpriza placuta am avut nici nu va imaginati! Am cumparat de acasa online bilete la Cafetin de la Quimera, un bar/club/pub/restaurant, unde se canta flamenco..underground! 15 Euro biletul cu o bautura  inclusa, plus un spectacol senzational. Flamenco este pasional, fierbinte, te ridica de pe scaun…te  lasa cu gura cascata si te face sa vibrezi. O chitara rece, o tipa care canta, plus o pereche de dansatori. Fara microfoane, fara electric, fara nimic modern…exact ca acum 150 de ani!

madrid

madrid

        Cafeneaua este  aproape de statia de metrou Ventas, cea de la Paza del Torros fiind la  10 minute de mers pe jos. E ascunsa pe o straduta deci cauta inainte sa nu ratacesti prea mult. E intim…cald, ideea aceea de cafenea de cartier unde toata lumea cunoaste pe toata lumea si patronul care canta si el ( cel cu bastonul) participa la show facand atmosfera perfecta. Ne-au explicat de la pornire cum si ce canta ei…mai sus aveti explicatia! Inceputul a fost devastator si puteti sa-l vedeti mai jos.

Nu eram pregatiti pentru asa ceva… Uiti de bautura de pe masa si savurezi fiecare sunet scos de palmele lor, de bataile din picioare, de gratia pe care o au cand danseaza. O chitara rece, trei perechi de palme, sunetul pantofilor pe podea, ole-urile scoase domol sau pocnitul din degete il sau o duc de fiecare data pe cel/cea care danseaza intr-o lume unde noi nu mai existam decat atunci cand muzica tace.

madrid flamenco

madrid flamencoScena e langa masa ta…se vede fiecare clipire, fiecare gest…un sunet care nu e in concordanta cu restul se simte imediat…totul e live, atat de aproape incat poti urca pe scena si tu…

madrid flamenco

madrid flamenco

madrid flamenco

madrid flamenco        Se opresc la un moment dat si coboara. Sunt langa tine si nu doar ca poti face poze cu ei…poti sa le vorbesti , sa-i atingi…asa transpirati cum sunt. Oameni ca tine, ca noi…care danseaza cu o pasiune nebuna nebuna nebuna!

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *