Asta e soluția? Bani de-o ciorba? Plus un loz in plic?

Sa se dea sa nu se ia!

100 de lei plus un loz in plic? Daca as fi in locul celor care nu s-au vaccinat as mai astepta sa pluseze. O masina, o garsoniera… Abia atunci!

Ne-am vaccinat pe vremea cand se statea pe net cu ochii in saispe ca sa prinzi o programare. Si nu ne-au crescut solzi, nu am primit antene ci am fost in o multime de locuri aglomerate si nu am patit nimic si am si putut sa calatorim exact ca inainte de pandemie. Pentru ca am avut incredere in stiinta si in medici. Nu toti insa au fost deschisi, unii au refuzat la inceput apoi vazand ca celor vaccinati nu le-au crescut aripi sau poate influentati in bine de familie si prieteni au decis sa se vaccineze si ei.

Dar sunt mult mai multi cei nevaccinati. Ei bine, lor cei care cred in toate teoriile conspirationiste, lor celor care nu vor sub nici o forma sa se “intepe” domnii de la putere le-au pregatit o “supriza”. Le da baaaani! Fotbalisti au o strigare cand castiga vreun meci important : “Sa vina banii, sa vina banii, sa vina baniii la baieti...”

Sa se dea bani ca sa nu se ia boala…cu alte cuvinte. Vi se pare corect ca cei care se vor vaccina de acum inainte sa primeasca bani/bonuri de masa si bilete la loterie doar doar sa se vaccineze? Mai era vorba de reducere la impozit dar pare ca a cazut. Puteau insa sa faca mai mult. Sa dea un plin de benzina eventual. Sau excursii la mare sau la munte. Macar in Romania daca in Grecia arde vegetatia. Sau la bulgari na, ca tot e doar cu buletinul. Nu stiu. Mici s-au dat. Shaorma e putin atunci. Sa se dea mai mult. De ce doar 100? 1000  ca sa conteze!

Ministrul sănătății, Ioana Mihăilă, a anunțat, marți, că în coaliţia de guvernare s-a agreat soluţia acordării de bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează de acum înainte anti-COVID, informează Agerpres. Bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei şi constituie o măsură de stimulare a vaccinării împotriva SARS-CoV-2, potrivit ministrului sănătății.Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson.

Asta pentru ca a scazut enorm numarul celor care vor sa se vaccineze si ei cred si presupun ca daca le vor da ceva, se vor vaccina. Sunt doar putin peste 30% dintre romani vaccinati. Si numarul de imbolnaviri a inceput din nou sa creasca pe varianta Delta. Spitalele incet incet se aglomereaza si tuturor le e teama de al patrulea val. Vacantele se apropie de final asa ca motive de vaccin pentru calatorii nu ar mai fi. Deci nu se vor mai vaccina multi.

Nu cred deloc ca masurile acestea vor avea impact. Cine nu s-a vaccinat pana acum, nu sta in suta lor si intr-un loz in plic pe care vor ei sa le imparta. Nu mi se pare deloc corect si nici macar moral. Nu neaparat pentru cei vaccinati…nici macar pentru cei care vor primi bonurile nu mi se pare moral. Daca ei nu vor si nu vor, de ce sa-i cumperi practic, cu 100 de lei?

Dar asa o gandesc ei!

Sa se dea ca sa nu se ia…!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.