DE STIUT!

Cum poti merge intr-un free tour

Free tour

…sau cum sa te plimbi cu ghid gratis!

  Ati auzit de free tour? Unii da, altii nu probabil. Despre ce este vorba? In orasele mari din lume exista posibilitatea sa faci un tur al orasului, alaturi de un ghid care iti ofera amanunte despre obiective. Turul este facut pe jos, dureaza doua ore sau doua ore jumatate si la sfarsit faci o danatie celui care ti-a povestit atatea. Deci nu e chiar free…dar poti plati sau…nu. E la alegerea ta daca si ce suma dai. Avem si noi in Bucuresti o asemenea alegere iar in Constanta stiu sigur ca ea il face.

    Am fost cu ei in Berlin si in Paris iar experienta a fost grozava! Cum functioneaza? Exista un site ( sunt si altele dar pe asta l-am folosit eu ) unde te poti inscrie pentru o anumita zi, locul de intalnire este de obicei intr-un punct foarte cunoscut al orasului iar ora trebuie respectata, se impart grupurile pe limbile vorbite ( engleza/spaniola/germana ) se face un mic instructaj si se pleaca la drum. Exista mai multe trasee dar pe oricare il alegi se ating aproape toate obiectivele dintr-un oras. Ma rog…nu chiar toate, ca sunt si orase foarte mari dar vezi multe.

   In Berlin am nimerit cu un tip din Anglia. Intalnirea a fost la poarta Brandenburg, s-au format cateva grupuri si am plecat pe jos sa descoperim Berlinul. Sincer…cand esti intr-un oras chiar daca stii in mare povestile despre el, iti lipsesc amanuntele. Cu el le-am aflat.

free tour

free tour    David ne-a aratat cateva locuri pe care altfel nu cred ca le-am fi gasit. El ne-a dus in parcarea unde au fost arse trupurile lui Hitler si al Evei Braun, el ne-a povestit despre mausoleul Holocaustului sau despre zidul Berlinului.

    In Paris am pornit din piata…nu mai stiu cum se numeste…e o fantana celebra pe peretele unei cladiri, alaturi de Diane, o alta englezoaica din Bradford, plina de energie ca bateriile Duracel. Vorbea atat de repede si gesticula atat de mult ca am obosit doar uitandu-ma la ea. Entuziasm, ponturi, vorbarie, informatii… Ne-a aratat o parte din Paris si ne-a povestit despre regi, amante si cladiri.

free tour

free tour

    Astfel de tururi gratuite, se organizeaza in marea majoritate a oraselor din lume. Daca pana acum nu stiai de ele, 
de acum nu mai ai nici o scuza. Am dat cate 5 euro fiecaruia dintre cei doi, m-am simtit un pic vinovat gandindu-ma ca e prea 
putin dar...de la mine mai putin de la altii mai mult. Voi ati fost intr-un astfel de tur?

Facebook Comments

2 thoughts on “Cum poti merge intr-un free tour

  • Foarte tare. Bravo lui. Pasiune…

  • Da… la cetatea Rasnov. E un pusti de clasa a 11-a care stie toate lucrurile despre cetate. A fost frumos…si i-am urat succes sa ntre la facultatea de Istorie unde isi doreste.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *