DE STIUT!

Vara asta germana se învață la munte

TABĂRA DE GERMANA ÎN ROMÂNIA

    Am cautat de mult un concept de vacanta/concediu care sa imbine utilul cu placutul, din care sa ma intorc nu numai cu sute de poze-care de obicei sfarsesc pe un hard-disk, uitate-ci si cu ceva nou, invatat, pe langa ceea ce facem zi cu zi. Cu alte cuvinte, dupa cateva luni bune in care mintea a lucrat in continuu, sa ne relaxam si sa eliberam toate acele energii negative, prin invatare.

Bannger_SDG2015_2

  • Pentru mine, pasionata a limbilor străine, ideea cea mai buna este o scoală de vara. “Rețeta” perfecta vine din partea FABIZ- Facultatea de Administrarea Afacerilor în Limbi Străine din cadrul ASE București- prin organizarea, la Moieciu, lângă Brașov a unei Scolii de Vara de Limba Germana. Aflata la cea de-a patra ediție, despre celelalte trei organizate la Sâmbăta de Sus și respectiv Moieciu, am auzit numai cuvinte de lauda.
    Școala va debuta la începutul lunii august, mai precis în 2 august și va continua cu 3 sesiuni, a cate doua săptămâni, pana la mijlocul lunii septembrie. Desigur ca va puteți înscrie la sesiunea care va convine mai mult. De ce este o opțiune excelenta? In primul rand, prețul este accesibil tuturor buzunarelor incluzând cazare, 3 mese pe zi și costul celor patru ore zilnice de curs (excepție făcând week-end-urile) cu profesori vorbitori nativi de limba germana cat și participarea la diverse workshop-uri si seminarii pe tema antreprenoriatului, culturii și civilizației germane, economiei, cat si numeroase activități de timp liber. Daca as sta sa ma gândesc, cei 1300 RON (echivalentul a circa 290 EUR) mi-ar ajunge poate pentru un weekend petrecut la Mamaia, în condiții de lux. Si nu, nu este o doar tabăra de adolescenți, ci un cadru de învățare accesibil tuturor vârstele și nivelelor, în condiții de cazare și masa foarte bune.

    In al doilea rand, după cum bine știm, Moieciu este locul perfect de pornire în numeroase drumeții pe munte și excursii către obiective turistice, multe din ele legate de cultura și civilizatia germana: Brasov, Castelul Bran, Sibiu, cetati fortificate si multe altele. Cu aceasta ocazie, vocabularul limbii germane poate fi imbunatatit activ si semnificativ deoarece ghidul ofera explicatii atat in limba romana, cat si in limba germana iar profesorii sunt prezenti in majoritatea activitatilor din afara orelor de curs. Cursurile se tin dimineata-se organizeaza 6-8 grupe in functie de competenta lingvistica a fiecarui participant (exista grupe atat pentru incepatori absoluti cat si pentru cei avansati)-iar dupa-amiezile si serile se petrec in compania cinematografiei germane, pe acorduri de karaoke, in jurul unui foc de tabara sau pur si simplu palavragind la lumina stelelor. Sunt invitati diversi guest-speakeri care intr-un cadru placut ofera prezentari si seminarii pe teme de business si nu numai. Profesorii tin prezentari despre Germania dar, fiindca este vorba de un schimb cultural, organizatorii pregatesc si o “mostra” din sufletul romanesc-cum altfel mai bine exprimat, decat prin dans si cantec popular. Dupa cele doua saptamani pline, de izolare de lumea exterioara intr-un nou paienjenis de relatii tinere, vine si partea mai putin placuta: sustinerea unui examen final, bineinteles pe diverse nivele de dificultate. In urma acestuia se obtine calificativul final, care se noteaza frumos si firesc, intr-o diploma. Mie imi surade ideea, deci vara asta germana se invata mai bine la munte!
V-am trezit interesul? Intrati pe site-ul www.scoaladegermana.ro, aflati mai multe detalii si urmati procedura de inscriere! Locurile sunt limitate!

P.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *