DE STIUT!

Se folosesc portofelele digitale în România?

Se folosesc portofelele digitale în România?

În primul rând ar trebui să explicăm care este definiția unui portofel digital, pentru a fi pe înțelesul tuturor, utilizatori sau nu. Așadar, un portofel digital sau electronic este o aplicație de natură financiară care permite efectuarea de plăți și încasări dintr-un cont digital într-un alt cont digital. Mai precis, funcționează ca un portofel pe care îl țineți pe telefon, nu în buzunar, care folosește fonduri din conturi online. Pentru a putea beneficia de fondurile respective, este necesar ca încărcarea să se facă, tot digital, printr-un transfer din contul pe care îl dețineți la banca dvs. Practic, banii se mișcă complet electronic, doar folosind aplicația de mobil și funcțiile acesteia.

portofel-digital

Portofelele digitale sunt aplicații concepute pentru a profita de abilitățile dispozitivelor mobile de a îmbunătăți accesul la produse și servicii financiare. Prin utilizarea portofelelor digitale cu plăți exclusive online, vă lipsiți de grija de a avea în permanență la dvs. un card fizic, cash sau un portofel plin. Prin modul în care funcționează, aceste portofele sunt foarte acordate la obiceiurile de consum de servicii online de toate felurile, fiind în permanență conectat la aplicațiile pe care le utilizați pe dispozitivele mobile. De exemplu, pentru cineva care joacă bingo online, este suficient un click pentru a transfera fonduri în contul de jucător, atunci când este nevoie, fără a mai pierde timp cu conectarea unui card bancar.

Pentru utilizatorii experimentați, cu abilități dezvoltate de folosire a aplicațiilor mobile, introducerea unui portofel digital vine în mod natural, ca o nevoie subînțeleasă. O caracteristică specială a lor, tocmai pentru că sunt create pentru sectorul financiar, este siguranța transferurilor de bani și cadrul legal în care funcționează. Chiar dacă dispozitivul este conectat la wifi, poate într-o rețea publică, transferurile și comunicare sunt complet protejate.

portofel-digital

În ultimii ani, în România portofelele digitale sau electronice au câștigat tot mai mult teren, fie că sunt servicii se sine stătătoare sau aplicații oferite de diversele bănci clienților lor. Dintre platformele cele mai utilizate la noi, menționăm PayPal, Revolut, Apple Pay.

  • PayPal este o platformă care a facilitate tranzacții pentru 360 de milioane de utilizatori din peste 200 de țări. Din 1998, platforma a oferit companiilor și consumatorilor o modalitate alternativă de a facilita afacerile într-o economie internațională. Acest lucru face din PayPal o tehnologie necesară pentru viitorul comerțului.
  • Serviciul Revolut a apărut abia în 2015, în Marea Britanie, și se promovează ca fiind un suport pentru economii, investiții și transferuri financiare. Avantajele oferite de platformă a fost deja folosit de peste 25 de milioane de utilizatori.
  • Pentru clienții mărcii Apple, soluția Apple Pay a apărut ca o extensie de servicii oferite de compania mamă în domeniul financiar. Apple Pay este o tehnologie de plată fără contact pentru dispozitivele Apple. A fost conceput pentru a îndepărta consumatorii de portofelele fizice într-o lume în care cardurile de debit și de credit sunt pe iPhone sau Apple Watch, permițându-vă să plătiți folosind dispozitivul în loc de card.

portofel-digital

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale portofelelor digitale este că utilizarea unuia limitează cantitatea de informații financiare și personale pe care trebuie să o transportați în timpul zilei. Nu este de neglijat avantajul de a nu mai căra în geantă sau în buzunar, un obiect în plus, un portmoneu plin de carduri de plastic care, de-a lungul timpului poate fi destul de incomod. Manevrele repetitive ale unui portofel traditional cu potențial risc de pierdere și de enervare, nu sunt nici ele puține. Un alt avantaj evident este acela al vitezei, pentru că puteți efectua toate operațiunile financiare dintr-o singură atingere sau scanare a telefonului.

Per ansamblu, portofelele digitale sunt un alt exemplu de cum viața dinamică din zilele noastre poate fi îmbătățită și simplificată în condiții de acces la tehnologie modernă de top.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.