Un bloc a ars in sectorul 5

Un bloc a ars in sectorul 5

Pare ca Piedone este urmarit de faza asta cu incendiile cu toate ca de data asta chiar nu are nici o vina! Azi dimineata, in jurul orei 11.30 a luat foc o parte a unui bloc care se afla in reabilitare. 

Concret, parte din spate a blocului, inca cu schele puse, era in santier. Din ceea ce spun cei din zona, muncitorii de acolo au taiat cu flexul sau au sudat ceva si materialele inflamabile care erau langa s-au aprins. Echipa care lucra la acest bloc era formata si din muncitori straini. Stiti ca blocurile se anvelopeaza cu polistiren in 90% din suprafata. Ei bine, de la etajul 1 de pe spate, focul a reusit sa ajunga la etajele 9 si 10 pe partea din fata a blocului. A ars ca o  torta de jos pana sus si faptul ca nimeni nu a murit este incredibil.

De la inceputul incendiului si pana la sosirea pompierilor a durat undeva la 5 minute. O intreaga flota de masini de pompieri a sosit, de la cele mari care sting incediile cu furtunele uriase la cele cu brat telescopic si cele mici de sprijin. Felul in care au intervenit este exceptional. O dovada de profesionalism si o expunere a dotarilor pe care le detin.

Daca incendiul pe partea din fata s-a stins in aproximativ 45 de minute, pe spate interventia a durat mai mult iar daunele sunt colosale.

Pana spre ora 15.00, incendiul a fost stins, victime nu au existat, doar doi pompieri fiind intoxicati cu fum iar dintre persoanele evacuate necesitand ingijire doar pentru atacuri de panica. Fumul urias s-a vazut din toate zonele Bucurestiului ba chiar si din imprejurimi.

Locatarii nu au permisiunea de a urca in apartamentele parasite in graba iar primaria a transmis ca toti cei afectati vor fi gazduiti in aceasta noapte intr-un hotel.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.