Soci – gazda Jocurilor Olimpice de Iarna

       Soci – gazda Jocurilor Olimpice de Iarna

Pe 7 februarie are loc deschiderea Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci. Este cea de a doua olimpiada gazduita de Rusia dupa cea de la Moscova din anul 1980 si prima editie de iarna care se va desfasura in cea mai mare tara din lume. A XXII a editie a Jocurilor Olimpice de iarna o sa-si desfasoare competitiile in orasul din Rusia, dupa ce acesta  a castigat organizarea in anul 2007, fiind ales la concurenta cu orasele Salzburg – Austria si PyeongChang – Coreea de Sud.

soci sigla JO

         Fondat in 1838,  in regiunea Krasnodar – Riviera Caucaziana, este considerat principala atractie ca destinatie de vara a locuitorilor din Rusia, fiind situat pe malul Marii Negre. Clima moderata, subtropicala aduce veri calduroase si ierni blande – acesta fiind motivul lipsei zapezii de la jocurile olimpice. Muntii din apropiere insa ofera iubitorilor de sporturi de iarna nenumarate posibilitati de petrecere a unei vacante de iarna. Avand peste 300 de hoteluri la dispozitie, fiind intins pe aproape 150 de km ofera si mare si munte fiind capitala neoficiala a acestei regiuni.

MARE SOCI

soci munte

        Yachturile luxoase ancorate in port, plajele cu nisip fin, magazinele nenumarate, partiile de schi, parcul Dendrariu – fondat inca din timpurile cand ţarii vizitau statiunea, in anul 1892, casa de vara a lui Stalin sau Delfinariul sunt atractiile orasului.

port soci

Soci

dendrarium

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

2 thoughts on “Soci – gazda Jocurilor Olimpice de Iarna

  • 5 February 2014 at 7:58
    Permalink

    Rusia e si pe lista mea…dar nu Soci. Moscova sau Sankt Petersburg.

  • 4 February 2014 at 18:35
    Permalink

    Şi mi-ai adus aminte că cel mai mare vis al meu este să vizitez Rusia. Poate cândva se va întâmpla…

Tu ce zici despre asta?