Vacanta cu yachtul pe mare

Mai frumos decat iti imaginezi- vacanta pe mare!

Tocmai citeam ca un cuplu din Seattle si-a vandut casa pentru o vacanta pe mare perpetua. Cei doi au constatat că este mai ieftin să stai pe vase de croazieră decât sa platești creditul ipotecar, așa că si-au vandut casa si-au luat cate o valiza și au plecat să locuiască permanent pe nave de croaziera. Acum cheltuiesc in medie 90 de dolari pentru cazare, masa si divertisment. Curajosi si speciali, nu? Au ales ceva minunat.

Vacantele diferite, vacantele iesite din tiparele comune sunt acum tot mai cautate iar turistii romani tot mai deschisi sa le experimenteze. Pretul nu mai sperie pe nimeni iar noutatea o face atractiva. Si astfel au aparut o multitudine de oferte care mai de care mai spectaculoase.

Pe vremuri nu foarte indepartate, o vacanta pe yacht parea exclusivista, o vacanta dedicata numai celor foarte bogati si greu accesibila. Dar lucrurile se schimba, atitudinea turistilor se schimba si astazi o vacanta facuta pe un yacht, pe mare, cu opriri in diverse porturi, este la indemana multora dintre noi.

 

Insulele din Grecia sunt pentru noi ceea ce sunt Caraibele pentru turistii nord americani. Mare calda, apa superba, insule apropiate si superbe fiecare in parte, orasele rasfirate si clima absolut minunata. Este cea mai la indemana locatie pentru o vacanta petrecuta pe apa. Am fost de multe ori in excursii de cateva ore pe insulele de acolo si intotdeauna am vazut in mici golfuri unde noi nu opream, yachturi private ancorate. Mai mari sau mai mici, mai luxoase sau mai normale, indiferent de cum erau, i-am invidiat intotdeauna pe cei care mai apareau pe punte cu cate un pahar in mana in timp ce noi treceam in viteza pe langa ei pe o punte aglomerata. Apoi am tot vazut pe la televizor o multime de emisiuni cu vedete care si-au petrecut vacanta asa si le-am invidiat si pe ele. Dar o asemenea vacanta este la indemana oricui, indiferent daca inchiriezi un yacht in intregime sau doar o cabina. Doar sa iti dorești! 

 

ro-vele

Cu o activitate de 30 de ani in domeniu, Ro-vele Yachting oferă clienților nu o simpla vacanta pe un yacht ci oferă spre închiriere orice fel de ambarcațiune! Povestea celor care au pornit aceasta afacere si o administreaza este speciala si porneste de la un roman plecat din tara chiar inainte de anul 1989. De la aproape nimic la o companie ce nu doar ca ofera spre inchiriere vase ci ofera visuri indeplinite, asta au facut cei de aici. De la un job la o companie recunoscuta pentru seriozitate. Povestea rara de succes. Exista si asemenea povesti. Orice dram de energie risipita pentru un lucru drag pana la urma se intoarce la tine inzecit!

Stabiliți in cel mai mare port pentru ambarcatiuni din Grecia, în Marina Alimos din Atena, oferă spre închiriere yachturi de toate mărimile. Doua, trei, patru sau cinci cabine, pentru orice grup ce își dorește o asemenea vacanta.

Cum pleci intr-un voiaj pe mare?

Ideea este ca nu se platesc locurile ci ambarcatiunea! Prețurile variază in funcție de marimea lui, marca si anul de fabricatie. Prețul unei ambarcațiuni ,informativ, pentru o săptămâna ar fi între 3000€ cea mai mică si 7500€ mai mare. Exista evident si ambarcațiuni rapide, cu echipaj (căpitan,marinar si bucătar), vase super lux, la prețuri mult mai mari.

O asemenea calatorie dureaza sapte zile in mod normal, timp in care se pot vizita șase insule. Ambarcațiunea navighează numai pe timp de zi și poate ancora și in golfuri in siguranța, unde se poate și înnopta. Plecarea este de obicei sâmbăta după amiaza pe la ora 17.oo iar ca idee, cea mai apropiata insula este la aproximativ trei ore de port. Dar asta este o destinatie pe care nu trebuie sa o pui obligatoriu in program pentru ca inainte de plecare se face traseul impreuna cu skipper-ul ( cel care conduce vasul ) in functie de preferintele celor care vor pleca in vacanta si de conditiile meteo. Tot la plecare, de fapt in ziua in care se pleaca, se pot face provizii de la supermarketul din apropiere pentru toate cele sapte zile ale croazierei.

In ambarcațiune se pot de asemenea organiza tot felul de evenimente si chiar și căsătorii.

Skipperul este cel care conduce ambarcatiunea, instruit si vorbitor de limba engleza, greaca si mai ales romana. Cu el se vor experimenta nenumarate clipe de relaxare dar si de adrenalina pentru ca puteti sa-i ajutati la navigare, puteti invata cateva noduri marinărești, simple și utile, legarea la țărm, aruncarea de ancora si alte lucruri marinaresti. Amuzante dar mai ales utile. Un skipper se plateste separat si costa 190€ pe zi plus cheltuieli de masa.

Exista nenumarate trasee si fiecare dintre voi in parte poate alege in functie de pregatire, timp, buget, conditii meteo.  Poate ca simpla si modesta sugestie, pentru cei care se plimba  pentru prima data intr-o ambarcațiune, se recomanda golful Saronikos,cu distante mici de la o insula la alta astfel existand posibilitatea unei vacante relaxante.

ro vele

Vacantele pe yacht nu sunt atat de populare pe cat ar trebui sa fie. La indemana multora dintre noi sunt o optiune speciala si deosebita pentru o vacanta reusita.

Daca va doriti sa aflati mai multe amanunte sau planuiti o asemenea vacanta, aveti mai jos datele de contact.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.