LUMEA MARE

Fluturii de la dragon sau Mariposeria del drago

Mariposa del drago. Adica fluturii de la dragon!

Am fost in atat de multe locuri in Tenerife si nu puteam sa ratam si Icod de los Vinos. Nu, nu am fost pentru vinuri ci pentru “mariposa” si “el drago” un copac de 3000 de ani, vechi si batran ca maslinii din Grecia. Acu, sinceri sa fim, ca are 30000 cum spun localnicii sau 800 cum sustin cercetatorii, conteaza mai putin. Oricum e batran si impozant si inca semet!

Numele orașului sugerează o legătură puternică cu vinul, și pe bună dreptate! Icod de los Vinos este cunoscut pentru vinurile sale delicioase, în special cele din struguri Malvasía. Icod de los Vinos este și poarta de acces către Cueva del Viento (poarta vantului) , una dintre cele mai lungi peșteri vulcanice din lume. Aceasta oferă turiștilor posibilitatea de a explora labirinturi subterane, stalactite și formațiuni de lavă fascinante. Este un loc unde trecutul întâlnește prezentul într-un mod armonios, oferindu-ți o experiență de călătorie autentică și memorabilă. Fie că ești interesat de natură, istorie, vinuri bune sau aventuri subterane, acest oraș fermecător din Tenerife are ceva special pentru tine.

Obiectivul nostru a fost insa locul unde sa ne intalni cu fluturii! Mariposario del Drago. Cu cei peste 800 de fluturi din 150 de specii intr-un spatiu unde vin si se aseaza pe mana ta, o sa iubesti locul acesta.

Mariposario del drago

Daca te intrebi cum ajung fluturii aici, e usor de explicat. Vin in crisalide, deoarece aceasta este faza ciclului lor de viață în care sunt cel mai ușor de transportat. Acestea sosesc din diferite părți ale lumii, unde sunt crescute în captivitate și niciodată capturate din mediul natural. Când ajung în laborator, sunt plasate în cuști de ecloziune, sub condiții ambientale controlate. După ce ies din crisalidă, fluturii zboară liber în grădină și se hrănesc cu nectar artificial preparat în laborator. Un ciclu ce se repeta in permanenta si un ghid ce ofera informatii despre acest loc tuturor celor care il viziteaza.

Astfel, un fluture ce migreaza din Mexic in Canada in conditii naturale, unul transparent sau unul ce imita de-a lungul ciclurilor vietii diferite alte specii, pot fi vazuti aici toti, zburand in totala libertate printre plantele exotice. Malaesia, Canada, Mexic, Costa Rica, Australia, Europa. Toata planeta si-a trimis aici reprezentanti si daca vedeti pasari in interior sa stiti ca nu se hranesc cu fluturi!

O Experiență Educațională și Interactivă

Experiența este cu siguranță educativă. Aveți ocazia să vedeți cum trăiesc fluturii, să cunoașteți mai bine obiceiurile lor și să învățați mai multe despre ciclul lor de viață prin intermediul panourilor informative din interiorul muzeului. De fapt, fluturii joacă un rol fundamental în conservarea biodiversității ecosistemului nostru, de aceea este important să înțelegem importanța lor. Vizitând Mariposa del Drago, veți avea o oportunitate unică de a observa frumusețea și delicatețea fluturilor într-un mediu care imită habitatul lor natural, oferind în același timp informații valoroase despre aceste creaturi fascinante și rolul lor crucial în natură.

mariposa
Cu asa ceva se hranesc fluturii

Si pentru ca vizita din oras sa fie completa, va recomandam sa mergeti sa vedeti si copacul despre care va povesteam. Un urias ce strajuieste locul de sute ( daca nu mii ) de ani! Este la un pas distanta si merita plimbarea pana la el.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.