EVENIMENTE

BLACK NE-A PARASIT…Concertul sau este anulat.

BLACK  aka Colin Vearncombe  

     Artistul a fost implicat duminica dimineata, pe 10 ianuarie, intr-un grav accident de masina, foarte aproape aeroportul Cork, din Irlanda, starea lui de sanatate fiind una critica, dar stabila. Ieri dupa-amiaza, s-a stins din viata in urma leziunilor grave din zona capului. Medicii au facut tot ce au putut!

black aka colin vearncombe

   Wonderful Life, piesa de referinta pentru industria muzicala a tuturor timpurilor, clasata in 1987 pe locul 2 in Franta si Germania, pe locul 1 in Austria, o bijuterie care nu si-a pierdut din stralucire nici pana in acest moment, hit ce este inca fredonat de sute de milioane de oameni de pe intreg mapamondul, dar si alte secvente muzicale de real succes, precum: Everything Coming Up Roses, Sweetest Smile, Paradise, I Am Not Afraid, This Is Life, toate au fost printre marile sale succese.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=2S25XgWybkM&list=PLFCC509CCE2D121A3[/youtube]

DESPRE BLACK (COLIN VEARNCOMBE)26/5/1962 – 26/1/2016

   Nascut in Liverpool, Marea Britanie, pe 26 mai 1962, Black (pe numele sau adevarat Colin Vearncombe) este, probabil, cel mai bine cunoscut pentru hiturile sale deja legendare “Wonderful Life ” si ” Sweetest Smile”. A lansat mai mult de 10 albume de studio, precum si mai multe materiale live in ultimii aproape 25 de ani.  Black si-a inceput activitatea muzicala in 1981, astfel ca putini iubitori ai pieselor lui cunosc ca solistul, printre multe activitati artistice, este si poet, publicandu-si anul trecut si prima colectie de poezii: I Am Not The Same Person. Cea de-a doua colectie este de gasit sub denumirea de Walk the Dottet Line. Discret, Black a preferat sa nu iasa in evidenta si sa ramana undeva in umbra, sa compuna, sa recite si sa cante, fiind un dorit al organizatorilor de evenimente muzicale. Acum, se gaseste din nou in atentia publicului, ocupandu-se de inregistrarea primul sau album in 6 ani, care urmeaza sa fie lansat în primavara anului 2015.  Anul trecut, Colin a lansat o campanie de finantare pentru a sprijini aparitia noului produs discografic, alaturi de partenerul de studio, Calum MacColl (fiul lui Ewan MacColl și Peggy Seeger și fratele lui Kirsty MacColl). Albumul este produs de legendarul Calum Malcolm. Colin explica: “Calum Malcolm a produs unii dintre artistii mei preferati din toate timpurile și sunt extrem de flatat ca lucreaza pentru noul meu material. El este , de asemenea, o mare personalitate pe care o am in studio-ul de inregistrari”.Un album intens, cu melodii emotionante ce sunt invaluite de timbrul ca un fum a lui Colin . Rezultatul pare sa fie un clasic modern album ‘Black’ , care va încanta fanii lui de lunga durata, precum și angajarea unui public mai larg, cum ar fi cei care prefera Nick Drake, Rumer, Robert Palmer si Pet Shop Boys . In ultimii doi ani a lansat doua EP-uri, a avut mai multe concerte din Europa si Rusia, apariții TV, trei turnee Marea Britanie si oaspete de seama in Moscova pe Stadionul Olimpic in fata a peste 24.000 de oameni .  Noul album Blind Faith, un material foarte reusit, a fost lansat pe 13 aprilie 2015, fiind urmat de un turneu in Marea Britanie, Europa si nu numai.

blind faith

 Discografie:

 •  1987       Wonderful Life                    
 • 1988       Comedy
 • 1991       Black
 • 1993       Are We Having Fun Yet?                    
 • 1999       The Accused                        
 • 1999       Abbey Road Live                                 
 • 2000       Water On Snow    
 • 2001       Live At The Bassline                                           
 • 2002       Smoke Up Close                   
 • 2005       Between Two Churches                     
 • 2009       The Given                            
 • 2009       Water On Stone                  
 • 2013       Wonderful Life (Expanded & Remastered)
 • 2014       Blind Faith

German Quality Entertainment – Ne-am dorit extrem de mult sa-l aducem pe Black  in Romania. A fost foarte greu sa-l convingem, dar am reusit. L-am anuntat pe 28 mai anul trecut. O problema ce nu avea rezolvare imediata in viata lui Colin ne-a determinat sa reprogramam concertul pe 28 noiembrie, asa cum si-a dorit artistul. Intr-un final, totul a fost aranjat, insa… publicul roman nu a fost foarte receptiv la acest eveniment, nu s-au cumparat bilete, si Colin ne-a rugat sa-i gasim o locatie mai mai intima. Cu aceasta ocazie ar fi fost mult mai aproape de public. Iata ca… n-a mai ajuns la evenimentul din 4 martie si… ne-a lovit tare, emotional vorbind. Muzica lui este cu adevarat una de suflet, unul albastru, ce-i drept. Totusi, nu avea cum sa nu-ti placa. Ne doream foarte tare sa-l cunoastem in persoana. Un om foarte talentat, scria, picta, compunea, un personaj discret si sufletist… Ne pare extrem de rau. Sa-i ascultam muzica, sa-i citim cartile si sa-i admiram picturile, este o invitatie!

 Este o pierdere dureroasa pentru intreaga industie muzicala, o bijuterie extrem de valoroasa, ce nu a fost apreciata la adevarata valoare. Acum a plecat subit si a ramas un mare gol… Odihneste-te in pace, Colin!

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *