LUMEA MARE

Loro Parque: O Bijuterie Zoologică în Tenerife cu Influențe Thailandeze

Loro Parque este mult mai mult de un parc cu animale!

Avem tendinta de a ne referi la Loro Parque, cea mai mare atractie a nordului insulei Tenerife ca la un parc cu animale sau ca la o gradina zoologica. Da, este si asta dar este mult mai mult! Loro Parque reprezintă un exemplu de succes al modului în care parcurile zoologice moderne pot juca un rol semnificativ în promovarea conservării și înțelegerea culturală. Loro Parque nu este doar un loc de divertisment, ci și un centru important de cercetare și educație. Parcul găzduiește numeroase programe educaționale pentru copii și adulți, oferind informații valoroase despre diferitele specii de animale și plante. În plus,  colaborează cu universități și instituții de cercetare din întreaga lume pentru a promova studiile în domeniul biologiei și conservării.

Loro-Parque-Tenerife

Loro Parque a fost fondat în 1972 de către Wolfgang Kiessling, un pasionat iubitor de animale și natură. În acea perioadă, ideea unui parc dedicat în mod special păsărilor exotice era revoluționară. Kiessling a visat să creeze un loc unde oamenii să poată admira frumusețea și diversitatea speciilor de papagali din întreaga lume. La deschiderea sa, Loro Parque găzduia doar 150 de papagali și se întindea pe o suprafață de aproximativ 13.000 de metri pătrați. Peste 50 de ani de la acel moment, este un loc ce a devenit magnet pentru milioane de vizitatori anual, este de zece ori mai mare ca suprafata si este adăpostul a mii de animale din întreaga lume, inclusiv unele dintre cele mai rare și amenințate specii.

O legătură interesantă pe care Loro Parque o are este cu Thailanda, această relație manifestându-se prin mai multe aspecte semnificative. Loro Parque a încorporat elemente din cultura și arhitectura thailandeză în designul său, creând o atmosferă exotică și autentică pentru vizitatori. O atracție notabilă este „Thai Village”, care este cel mai mare sat thailandez din afara Thailandei. Construcțiile din Thai Village sunt realizate cu materiale aduse direct din Thailanda și sunt decorate cu sculpturi și ornamente autentice, contribuind la un mediu deosebit de spectaculos și autentic. Un alt aspect important al legăturii dintre Loro Parque și Thailanda este angajamentul parcului pentru protecția elefanților asiatici, o specie iconică pentru Thailanda. De asemenea, se organizează periodic evenimente culturale și educaționale care sărbătoresc cultura thailandeză. Aceste evenimente includ spectacole tradiționale, expoziții de artă și meșteșuguri thailandeze, precum și activități educaționale pentru copii și adulți. Scopul acestor evenimente este de a sensibiliza vizitatorii cu privire la frumusețea și diversitatea culturii thailandeze și de a promova înțelegerea interculturală. Alaturi de acest parc, in sudul insulei, infiintat de aceeasi familie, exista si un parc acvatic celebru – Siam Park, la a carei inaugrare au participat membrii ai familiei regale din Thailanda. Alaturi de hotelul  Botánico & The Oriental Spa Garden, reflectă influența și respectul pentru tradițiile thailandeze, oferind vizitatorilor din Tenerife o experiență culturală și recreativă unică.

Botánico & The Oriental Spa Garden

siam park

Un alt lucru despre care vizitatorii ar trebui sa afle este despre Fundația Loro Parque (Loro Parque Fundación)

O organizație non-profit dedicată conservării biodiversității și protejării speciilor pe cale de dispariție din întreaga lume. Înființată în 1994 de Loro Parque, această fundație reflectă angajamentul profund al parcului față de conservarea naturii și educarea publicului privind importanța protejării mediului înconjurător, misiunea principală a Fundației Loro Parque fiind de a promova conservarea speciilor și a habitatelor lor naturale. De la înființare, Fundația Loro Parque a finanțat și sprijinit peste 200 de proiecte de conservare în mai mult de 30 de țări. Prin programe educaționale în școli, workshop-uri și campanii de conștientizare, fundația își propune să educe generațiile tinere și publicul larg despre importanța biodiversității și a conservării acesteia. Reprezintă un pilon esențial în angajamentul Loro Parque față de protejarea biodiversității și a speciilor pe cale de dispariție. Prin proiectele de conservare, cercetare științifică, educație și colaborări internaționale, fundația contribuie semnificativ la protejarea mediului natural și la sensibilizarea publicului privind importanța conservării naturii. Cateva cifre: 27 milioane de $ investiti in 17 tari din toata lumea, 12 specii salvate de la exctinctie, peste 240 de proiecte de conservare si cercetare.

Fundația Loro Parque

Fundația Loro Parque

Loro Parque se conduce dupa cinci principii pe care le aplica animalelor!

 1.  Libertatea de foame și sete.
 2.  Eliberarea de disconfort printr-un mediu adecvat.
 3.  Libertatea de durere, răni sau boală.
 4.  Libertatea de frică și suferință.
 5.  Libertatea de a exprima un comportament normal.

Loro Parque pentru vizitatori.

Parcul se afla in orasul Puerto Cruz din nordul insulei, la vreo 40 de km distanta de capitala insulei Santa Cruz. Exista nenumarate posibilitati de a ajunge aici si printre ele transportul public, un trenulet gratuit ce pleaca din cemtru orasului Puerto Cruz, nenumaratele agentii care ofera bilete+transport. Poti veni si cu masina proprie, existand parcari generoase. Plata pentru parcare este de 7 euro/zi. Exista wi fi free in parc. Este aglomerat in 90% din zile! Biletul costa 42 de euro/ adult si 30 copil 3-11 ani. Cei sub 3 ani au intrarea libera. Programul este intre ora 9.30 si 17.30 in aceasta perioada a anului ( iunie).

Suprafața Parcului

Loro Parque se întinde pe o suprafață de peste 135.000 de metri pătrați (aproximativ 33 de acri). Această extindere generoasă permite parcului să ofere habitate spațioase și bine amenajate pentru diversele specii de animale și plante pe care le găzduiește. Suprafața vastă a parcului este divizată în diferite secțiuni, fiecare fiind dedicată unui anumit tip de animale sau plante, precum și zonelor tematice și de relaxare pentru vizitatori.

Capacitatea și Colecția de Specii

Loro Parque este adăpostul a mii de animale din întreaga lume, inclusiv unele dintre cele mai rare și amenințate specii. Parcul găzduiește peste 4000 de papagali din peste 350 de specii și subspecii, ceea ce îl face să dețină cea mai mare colecție de papagali din lume. Pe lângă papagali, Loro Parque are o colecție impresionantă de alte animale, inclusiv:

 • Mamifere marine: delfini, orci, foci și lei de mare.
 • Mamifere terestre: tigri, gorile, cimpanzei, leneși și panda roșu.
 • Păsări: flamingo, pinguini, tucani și multe altele.
 • Reptile și amfibieni: iguane, șerpi, broaște țestoase și altele.
 • Pești și nevertebrate marine: într-un impresionant acvariu care include rechini și recife de corali.

Facilități și Atracții pentru Vizitatori

Loro Parque este echipat cu facilități de top pentru a asigura o experiență plăcută și educativă pentru vizitatori. Printre acestea se numără:

 • Spectacole de animale: spectacole cu delfini, orci, lei de mare și papagali, care sunt populare printre vizitatori și oferă oportunități educative privind comportamentul animalelor și conservarea acestora.
 • Grădini și peisaje exotice: zone de relaxare frumos amenajate cu plante exotice, grădini tropicale și cascade.
 • Restaurante și zone de picnic: o varietate de opțiuni culinare care permit vizitatorilor să se bucure de o masă într-un mediu pitoresc.
 • Magazine de suveniruri: unde vizitatorii pot achiziționa amintiri și produse tematice.

Sunt patru show-uri recomandate, absolut minunate toate, fiecare cu cate 2-3 reprezentatii pe zi:

 • Sea Lions
 • Loro Show – show cu papagali
 • Show cu delfini
 • Spectacol cu orca ocean

*Atentie la program! Nu sunt programate in acelasi timp, existand o pauza intre ele dar trebuie sa va miscati repede ca sa le vedeti pe toate. 

Loro-Parque-Tenerife

Loro-Parque

Loro-Parque

Capacitatea de Primire a Vizitatorilor

Loro Parque este echipat pentru a primi un număr mare de vizitatori zilnic. Cu 38 de puncte de atractie, fiecare dintre ele specificate pe harta, ofera o varietate de activitati si de specii imensa.  Într-o zi obișnuită, parcul poate găzdui câteva mii de vizitatori, datorită infrastructurii sale bine planificate și a numeroaselor facilități destinate confortului acestora. Evenimentele speciale și zilele de vârf pot vedea și mai mulți vizitatori, dar parcul este conceput pentru a asigura o experiență plăcută și neaglomerată chiar și în aceste momente.

O zi petrecută la Loro Parque este o experiență memorabilă care nu numai că îți oferă ocazia să explorezi o varietate uimitoare de faună și floră din întreaga lume, dar și să înțelegi mai profund eforturile de conservare și educație desfășurate în acest loc remarcabil. De la spectacolele captivante cu delfini și orci, la grădinile exotice pline de culori vibrante și sunete tropicale, fiecare colțișor al parcului îți oferă o poveste fascinantă despre diversitatea vieții pe Pământ.

Navigând printre pavilioanele arhitecturale thailandeze ale Thai Village sau admirând imensa varietate de papagali din cea mai mare colecție a parcului, vizitatorii sunt introduși într-o lume în care educația și distracția se îmbină armonios. Fiecare pas pe aleile bine amenajate ale parcului aduce cu sine descoperiri noi și întâlniri cu creaturi minunate, care te încurajează să reflectezi asupra importanței conservării și respectului pentru natură. O zi la Loro Parque este nu doar o plăcere pentru simțuri, ci și o oportunitate de a învăța și de a reflecta. Este un loc unde fiecare vizitator poate contribui indirect la protejarea lumii naturale prin simpla lor prezență și sprijin.

Astfel, Loro Parque nu este doar un loc de divertisment, ci și un punct de inspirație și conștientizare pentru toți cei care îl vizitează.

 

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.