Satul Pescaresc Traditional din Tulcea

Satul Pescaresc Traditional din Tulcea

Satul Pescaresc Traditional din Tulcea este de fapt Delta Dunarii in miniatura si iti permite sa vezi intr-un timp scurt tot ceea ce in mod normal ai putea vedea intr-un timp mult mai mare.

Un proiect finantat cu bani europeni a adus la mica distanta de Tulcea un muzeu in genul “Muzeul satului” in care poti vizita 10 gospodării din diferite zone aferente zonei pescăresti deltaice, un pavilion multifuncțional cu arhitectura specifică unei cherhanale, un pavilion pentru ateliere de creatie si două mori de vânt din lemn care contribuie la realizarea siluetei de ansamblu arhitectural coerent și omogen a satului pescăresc.

O zona impartita exact ca Delta Dunarii in trei brate, fiecare brat avand de-a lungul sau localitatile din realitate, reprezentate printr-o casa exact ca in aceea localitate, casa ce este deschisa si poate fi vizitata si in interior.

*Aveti grija la drumul din Tulcea spre sat. Telefonul te poate duce pe un drum prin camp si nu e nevoie sa va chinuiti. Exista sosea asfaltata exact pana la parcarea din fata satului.

Satul pescaresc traditional din Tulcea si-a propus sa prezinte viata locuitorilor din Delta Dunarii exact asa cum este ea. Fiecare casa prezenta aici, case ce sunt copia fidela a celor din localitatile pe care le reprezinta, au in interior diferite exponate traditionale ce definesc viata in aceasta zona. Intelegi cum s-au adaptat locuitorii la viata din delta. Plasele de pescuit, pestele pus la uscat, stuful folosit la atat de multe lucruri si alte amanunte pe care o sa le descoperi iti dau o imagine de ansamblu.

Diferitele obiecte prezente aici vin din istoria mai noua sau mai veche a Deltei si faptul ca le poti vedea intregesc experienta. Racoarea din casa, laitele, tablourile, diferitele obiecte traditionale expuse sunt ca o calatorie in trecut in viata bunicilor si strabunicilor.

Plimbarea poate dura o ora sau trei iar mai multe informatii despre pretul biletului si program sau despre cevrea sa insemne Satul Pescaresc Traditional Tulcea gasiti pe site-ul satpescaresctulcea.ro

In parcarea gratuita exista si un restaurant ce ofera preparate din peste la preturi decente.

Daca ajungi la Tulcea, Satul Pescaresc Traditional este un obiectiv ce nu poate fi ratat!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.