ROMANIA

Retromobil pe drum de vin

A patra editie Retromobil

    Ieri, 18 Aprilie 2015, a avut loc cea de-a patra editie a Retrobomil. Batranicile si-au pus hainele de gala si au iesit la plimbare. Autovehiculele cu cel putin 30 de ani de viata si-au dat intalnire in Bucuresti la Herastrau si de acolo, dupa ce s-au lasat filmate, pozate si admirate au plecat spre Urlati, avand ca destinatie Conacul dintre Vii, de-acum gazda traditionala a acestui eveniment. Drumul vinului este traseul anual al acestor pasionati ce pastreaza istoria automobilului vie.

top

 

    Intalnirea a avut loc dimineata in parcul Herastrau, la Pavilionul H. Peste 150 de masini de epoca, unele dintre ele antebelice, altele mi apropiate de noi dar totusi de epoca, s-au aliniat pentru a fi admirate. Marci autohtone ( batarane Dacii cochet aranjate, o Dacie de Militie chiar ), americane, italiene, franceze sau japoneze si-au dat intalnire. O multime de omeni le-au admirat pe fiecare in parte, de la limuzinele americane din anii ’50 pana la minusculele Fiat 500 sau masivul Volvo militar.

   Dupa conferinta de presa organizata de presedintele Retromobil  – Bogdan Coconoiu, in jurul orei 13.00 o parte din automobile s-au pus in miscare spre Urlati. Prima oprire a fost in centrul orasului apoi destinatia finala – Conacul dintre vii – unde in prezenta Prefectului de Prahova, a Primarului din Urlati, a Doamnei Tariceanu ( a fost ziua dansei ieri – La multi ani! ) a fost organizata o degustare de vinuri rose. Chiar daca vremea nu a tinut cu organizatorii, chiar daca unele dintre automobile au ajuns mai greu la destinatie, evenimentul a fost unul reusit si salutat de catre participanti, public si presa.

  Anul viitor, la cea de cincea editie sunt invitati speciali si vor fi nenumarate surprize dar pana atunci va las sa vedeti cateva imagini cu evenimentul din acest an.

[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”retromobil”]

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *