Pasaportul Covid este certificatul verde

A aparut certificatul verde care este de fapt un pasaport covid

Era inevitabil si evident ca s-a intamplat sa apara pasaportul covid ,care de fapt un certificat verde, care de fapt este un cod QR. Adica un patratel cu niste puncte negre ( pentru cine nu stie ce inseamna cod QR ) , cod ce va putea fi tinut pe telefon sau tiparit pe o coala de hartie.

cod qr

In timpurile pe care le traim era o masura care se impunea, nu una la alegere. Pentru a facilita nu turismul ci efectiv calatoriile de orice fel intre granitele Uniunii trebuia impusa o modalitate de control unitara. Practic, Uniunea Europeana a decis crearea unei baze uriase de date in care locuitorii din Uniunea Europeana sa fie inscrisi si pe baza regulilor comune – vaccin, test PCR negativ sau dovada ca ai trecut de curand de boala covid si ai anticorpi – sa aiba acces intre tari. Iar oricare dintre aceste trei variante va avea un cod QR ce va putea fi scanat si astfel vei putea intra in alta tara sau nu vei sta in carantina cand te intorci acasa.

certificat verde digital

Simplu si eficient ca un pasaport normal al fiecarui cetatean insa probabil destul de dificil de implementat datorita numarului mare de locuitori si a diferitelor legi ce reglementeaza situatia in fiecare stat din UE. Asta neinsemnand ca nu se poate…

De ce atatea discutii despre vaccin si pasaportul covid?

Noi ca specie suntem extrem de ciudati! Cu tot progresul stiintific inca gandim in unele aspecte ca acum 200 de ani.  Cand nu avem – de ce nu avem…cand avem – de ce avem ca poate ne face rau. Teoriile conspirationiste au explodat. De la “Covid nu exista” la “vaccinul ne omoara”. Nici nu stau sa le combat pentru ca la orice argument aduc mi se aduc alte 5 in defavoarea mea, chiar daca fiecare poate fi combatut usor. Acum se spune despre certificatul verde ca discrimineaza. Ca unii nu vor sa se vaccineze, ca nu pot din punct de vedere medical sa suporte vaccinul, copii, bunicii si inca alte multe categorii.

Doar ca acest certificat nu se rezuma la vaccin!  

Nu vrei sa te vaccinezi pentru ca ti-e teama, nu crezi in el, nu ai cum sau mai stiu eu ce. OK! Ai testul negativ PCR daca din fericire nu ai avut covid. Ce discriminare? Ce cip? Si apoi ce democratie era cand calatoream in Italia de exemplu doar cu pasaportul si doar dupa ce luam viza de la ambasada unde se statea cu zilele? Atunci nu era discriminare intre cei cu pasaport si cei fara? Si daca in Italia intram cu buletinul acum asta nu inseamna ca in USA putem intra la fel ci exact ca in Italia acum 15 ani. Ca sa nu mai pomenesc de tarile unde inainte de Covid nu intrai fara a avea vaccinuri specifice facute!

Intotdeauna in societate exista oameni care isi asuma, oameni care stau si asteapta sa vada ce se intampla sperand sa fie bine si oameni care tin degetele incrucisate a ghinion sperand sa se intample lucrurile rele prevazute de ei iar ei sa scape spunand  - ti-am zis eu!

Certificatul verde NU ESTE OBLIGATORIU! Nici nu va fi vreodata!

Va fi aplicat pe perioada cat o sa existe acest virus si va da posibilitatea celor care isi doresc sa aiba o viata mai usoara sa se miste liber. Nu turisti neaparat. Oameni care stau in Spania, Italia sau Germania si vor sa vina acasa. Sau sa plece inapoi acolo. Sau calatoriile de afaceri. Sau transportatori care duc marfa intre diferite tari. Sau sau sau…Sunt nenumarate cazuri in care se pot folosi. La un festival gen Untold. Sau la un meci de fotbal. Astea sunt timpurile!! Ne adaptam sau stam in pesterile noastre asteptand sa faca altii ceva…

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.