OBIECTIVE TURISTICE

Muzeul jucariilor din Nurenberg

Am fost la Muzeul Jucariilor din Nurenberg

In centrul orasului Nurenberg, intr-un oras unde exista zeci de muzee, e loc si pentru un muzeu destinat atat copiilor cat si parintilor. Muzeul jucariilor. O sa regasesti jucariile mostenite cand erai copil, cele cumparate de pe vremea ta si de asemenea pe cele pe care le-ai cumparat tu pentru copii de astazi.

Un cocos strajuieste intrarea si pazeste cu voiosie intrarea in muzeu a vizitatorilor. Fondat in 1971 a gazduit generatii de vizitatori si inca primeste copii prin salile sale. 6 euro/adult si 1.5 euro/copil. Atat costa biletele. Merita si pentru unul si pentru altul. Pe timpul verii, exista si un loc de joaca afara destinat copiilor.

Nurenberg a fost inca din evul mediu un oras al jucariilor. In sensul ca mestesugarii produceau fel de fel de lucruri destinate copiilor din lemn, piatra sau metal. In muzeu esti purtat de-a lungul vremii si o sa poti vedea de la jucariile de acum 2000 de ani pana la jocurile electronice de astazi.

Pornesti de la parter prin cele mai vechi exponate si intelegi ca orice timp si era si tehnologie a fost in istoria noastra, copii au avut privilegiul de a fi destinatarii lucrurilor facute de adulti. Calutii de piatra, papusile din lemn sau figurinele caraghioase sunt in vitrina marturie.

 

Intotdeauna copii au fost rasfatati.

Timpurile moderne au adus si jucarii moderne. Papusile au evoluat, au primit hainute, personajele importante ale epoicilor s-au transformat in super eroi si care e diferenta intre un spiderman de acum si Napoleon de acum 200 de ani?

Structurat oarecum pe jucarii de fete si baieti are si zone cu jucariile destinate tuturor. Biciclete, caluti, trotinete, trenulete si alte asemenea lucruri sunt vazute peste tot.

Pana sa ajungem la jucariile destinate baietilor sau fetelor vreau sa va arat cat de frumoasa este macheta cu trenuletul.

Chiar si astazi se pastreaza in mare diferenta intre fete si baieti si jucariile lor. Fetele sunt legate de papusi, bucatarii, carucioare si tot ce tine de frumos iar baietii sunt aventurierii care se vad soferi, soldati sau pompieri si au  nevoie de jucarii pe masura barbatiei lor.

 

Muzeul jucariilor din Nurenberg este muzeul tuturor varstelor. O colectie impresionanta de lucurui destinate placerii varstei celor mici. O colectie valoroasa prin unicitatea exponatelor si inestimabila prin valoarea sentimentala a acestora.

Daca ai cateva ore libere si esti prin oras nu rata o vizita. O sa te faca sa te simti iar copil.

Articol realizat cu sprijinul tourismus nuernberg

Daca ti-a placut da un share sa ne vada si altii…

Despre un muzeu destinat adultilor gasesti informatii aici.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *