TARGURI SI EXPOZITII

Expo 2016 Antalya

 Expo 2016 Antalya.

Prea putin fata de cat s-ar vrea!

expo

Acum vreo 2 ani m-am nimerit in Dubai cand cei de acolo au castigat organizarea Expo 2020. Eram in fata la Burj Khalifa cand s-a anuntat ca au castigat si au fost cele mai mari focuri de artificii pe care le-am vazut vreodata. Am vazut pana si emirezi reali ceea ce e rar ( cunoscatorii stiu despre ce vorbesc ). Se bucurau cu adevarat si de atunci mi-am propus ca urmatorul drum in Emirate sa fie in 2020.

Pe considerentul ca organizarea unei astfel de expozitii este un eveniment exceptional pentru tara respectiva, am mers la Expo 2016 Antalya cu asteptari imense. Ce e drept s-au facut autostrazi noi, s-au modernizat unele vechi, traversele sunt dotate cu scari rulante, din sosea se vede turnul acela superb si inalt, parcarea este si ea uriasa, intrarea moderna, multa multa paza si…cam atat! Ba nu. Inca mai lucreaza in unele locuri.

intrare

Bine. Normal ca nu e doar atata dar in interior nu o sa regasesti acea expozitie mondiala la care te astepti. Expoziţia ” EXPO Antalya ​​2016″ ce are ca filosofie ” O lume verde pentru viitoarele generații” si erau flori din plastic plantate pe un deal. Serios! Poate stiu ei ceva ce noi nu stim… Restaurante unde nu prea se intra, magazine cu turcii aceia molesiti si cu ochii in telefon pe net…ce ar putea sa faca daca nu e nimeni??

spatiul imens

Din aprilie si pana in octombrie pentru 60 de lire/adult si 15 lire/copil biletul de intrare poti merge sa vezi lumea adunata intr-un singur loc. Tarile participante si-au realizat pavilioane proprii si in interiorul lor in teorie trebuie sa descoperi lucrurile traditionale si reprezentative pentru ei.

multa apa

turnul

Pe o suprafata imensa, cu un turn inalt si semet, inconjurat de lacuri, cu casute raspandite prin parc, un loc de joaca pentru copii in mijloc, parade la pranz pentru pitici, Expo 2016 se vrea o sarbatoare. Pare insa o sarbatoare de all inclusive. Mai usurel asa. Odihna, relaxare, calm, absenta.

Pentru ca Romania a avut stand la Expo 2016 dar s-a retras  ( sincer nu pierdem nimic ) i-am cautat pe fratii nostri de peste Prut. Of, ce dezamagire. Un spatiu gol si o casuta de lemn pe care scrie cu litere rusesti… Nici aia terminata! Asta o fi reprezentativ pentru ei. Sau cei care sunt organizatorii standului sunt stupizi.  Cat ne-am tot plimbat apoi, mi-a placut standul Nepalului, al Indiei, Italia are si ea lucruri frumoase. Nu mi-a atras insa atentia cu adevarat nimic. Daca acum cand am fost noi era duminica si erau 25 de grade ma intreb in iulie, martea, la 45 de grade cine o sa fie in Expo!

moldova

Au fel de fel de activitati si o sa urmeze si multe concerte dar una peste alta mi se pare un fail. De la controlul strict la lipsa wi-fi si pana la plictiseala cvasi generala totul pare sa stea pe loc si sa astepte sa se termine sau sa vina vreun ceai turcesc. Pacat. Asteptam altceva. Poate odata cu sezonul de vara lucrurile or sa se schimbe si Expo 2016 o sa se insufleteasca dar deocamdata pare mai mult ceva facut pentru ca trebuie. Am castigat din greseala si acum nu putem sa dam inapoi…

Sincer imi doream sa vad mult mai mult. Turcia este o tara incredibila si are atat de multe de oferit lumii incat ar putea sa faca cinci Expo 2016 singura. Din pacate aici a dat gres.

In rest…toate cele bune!

Articol realizat cu sprijinul Fibula Romania.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *