EVENIMENTE

Bucharest Technology Week

Bucharest Technology Week – Tehnologia ocupa Piata George Enescu in week-endul 27-29 mai

    Timp de 3 zile, intre 27 si 29 mai, robotii, gadget-urile si alte solutii tehnologice vor ocupa Piata George Enescu (Ateneu) din Bucuresti in cadrul expozitiei Bucharest Technology Week. Printre expozanti se numara companii nationale, grupuri internationale si echipe de studenti care au dezvoltat inovatii in domeniul tech. Expozitia se adreseaza tuturor pasionatilor de tehnologie, indiferent de varsta sau ocupatie, iar accesul este gratuit pentru cei inscrisi pe www.techweek.ro.

Solutii expozitie Bucharest Technology Week

Vizitatorii vor putea testa inovatii tehnologice

De vineri pana duminica, pe 27-29 mai, in piata George Enescu, la Ateneu, vizitatorii vor putea interactiona cu diferite produse si solutii tehnologice, incluzand:

  • Roboti: Cainele Zoomer, MiP Self Balancing robot, roboti de linefollower, roboti de minisumo, Gigi the 3rd, brat robotic
  • Gadget-uri si device-uri: Viaroom, PC Garage, iRobot, Samsung, Quick Mobile
  • Masini electrice si hibride: Tesla, Toyota si Lexus Romania, BMW Group Romania, Renault Romania, Autoklass Group, Badsi – Nissan
  • Solutii de transport electric: Smart balance, Air motion, Ninebot, E-Twow, Nitroscooters
  • Solutii de printare 3D: Prototipare 3D, Suntem 3D, iPrint 3D
  • Aplicatii mobile: Let’s do it Romania, Uber
  • Solutii de smart homes: Eaton, Romstal, Gira, GDC Telecom, Schneider Electric
  • Solutii de smart cities: Tonis, V Tree, uRAD Monitor, E-Mobility

Plus multi altii. Lista completa poate fi consultata pe techweek.ro/bucharest-technology-week-expo.

Roboti care canta si danseaza

    Dezvoltati atat de companii internationale, cat si de antreprenori locali, robotii vor fi una dintre atractiile principale ale expozitiei. Zoomer este un animal de companie care invata sa reactioneze la diferite comenzi vocale, precum „sezi”, „culcat” sau „apara-ma”. Trebuie antrenat, iar atunci cand isi pierde antrenamentul, nu mai indeplineste comanda primita. MiP Self Balancing robot este un robot de 20 de cm inaltime care poate fi controlat prin gesturi sau printr-o aplicatie mobila si reactioneaza la zgomote

   Ubtech Alpha 1S este un robot umanoid, care danseaza, canta si face chiar si flotari. Printre ceilalti robotii prezenti in expozitie se numara si roboti de linefollower (construiti astfel incat sa se deplaseze respectand o linie de pe o suprafata plana) si roboti de minisumo (ocupanti ai locului 3 intr-un concurs international de sumo pentru roboti), dezvoltati de studenti romani.

Solutii de transport inteligente

Transportul din oras se schimba o data cu dezvoltarea tehnologiei, iar masinile si trotinetele au facut deja pasul urmator. Pentru prima data in Romania la o expozitie tech, va fi prezenta Tesla Model S, una dintre cele mai performante masini electrice din lume. Ei i se vor alatura modelul electric BMW i3 si plug-in hibridul BMW i8, hibridele Toyota RAV4 si Lexus IS 300h si Renault cu modelele Zoe si Twizy.

   Cei care prefera deplasarea pe 2 roti vor avea acces la noile generatii de transport electric, controlate prin miscarile corpului, oferite de Air motion, Smart balance, Ninebot, E-Twow si Nitroscooers.

Printare 3D

Printarea 3D este prezenta in numeroase domenii, de la medicina, la industria auto si pana la produse comerciale, devenind din ce in ce mai accesibile publicului larg. Printre solutile prezente in expozitia Bucharest Technology Week se numara 3Doodler, un pix care deseneaza 3D, fiind operat de un buton. De asemenea, la standul celor de la iPrint 3D, vizitatorii vor afla mai multe despre 3D Selfie, sau cum isi pot printa capul in 3D pentru a-l adauga pe diferite figurine.

Cum schimba tehnologia orasul

Numeroase orase mari din lume folosesc deja tehnologia pentru a imbunatati viata cetatenilor, iar solutiile tech au intrat deja si in casele lor. La standul Eaton, vizitatorii vor descoperi diferite gadget-uri mentite sa limiteze consumul de curent si energie, sa controleze iluminarea si incalzirea sau senzori pentru fum si miscare. Cei de la uRAD Monitor aduc in expozitie un senzor de poluare, care compara indicatorii obtinuti cu cei din alte locatii de pe glob.

Acestea sunt o parte din solutiile prezente in expozitia interactiva Bucharest Technology Week. Inscrierea pentru acces gratuit pe 27, 28 si 29 mai in Piata George Enescu e disponibila pe www.techweek.ro.

 

Partenerul principal al evenimentului este Vodafone. Conferintele sunt sustinute de AMD in calitate de Partener al Innovation Summit, iQOS in calitate de Partener al Brands+Tech Summit, Siemens in calitate de Partener al Enterprise-IT Summit si ING in calitate de Partener al Java Dev Summit si de Metro Systems, Luxoft, Romstal, Endava si Philips Lighting in calitate de sponsori ai evenimentului. Partenerii digitali sunt Kubis Interactive si TheCon. Beverages partner este Stella Artois.

Asociatii si institutii partenere
: ANIS, ARIES, Netherlands Romanian Chamber of Commerce, IAA, SNSPA, Universitatea Bucuresti
Parteneri media principali Bucharest Technology Week:
Kiss FM, Playtech, Zon@ IT

Parteneri media Bucharest Technology Week: Adhugger, Agora.ro, Androidro.ro, Antena Play, Bucharest City App, Business24, Business Arena Magazin, Calatoria Perfecta, Revista CARIERE, Comunicatedepresa.ro, Ctrl-D, Eco Wheels, Eskape, Forbes, Goingout.ro, Grand Cinema, Hotnews, Ibusiness, IQads, Inoras.ro, Institutul de Marketing, IT trends, Itchannel.ro, I’Velo, Learning Network, Market Watch, Marketing Solutions, New Edition News, Romanian Start Ups, Romania Pozitiva, Sapte Seri, SMARK, SolutiiPC.ro, Tech café, Tech Hub, Thetrends.ro, Urban.ro, Ziare.com.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *