EVENIMENTE

Unul dintre cele mai bune spectacole din Bucuresti

Gregorian a facut unul dintre cele mai bune

spectacole din Bucuresti din acest an!

“Master of Chants” a ajuns la finalul povestii, GREGORIAN punand punct celor 10 volume muzicale, un incredibil succes pe intreg mapamondul, un intreg mars triumfal pe care au ales sa il celebreze printr-un turneu emotionat, turneu ce s-a oprit si la Bucuresti pe data de 16 mai, la Sala Palatului.

10 milioane de albume vandute!

Am fost la multe spectacole in viata mea. Si cand spun multe, cifra e compusa din trei cifre… La unele am stat, la altele am aplaudat, uneori am plecat in timpul spectacolului sau la pauza sau mi-am pierdut timpul pe net. Gregorian m-a facut sa ma gandesc la fiecare “ultima” melodie ca “fir-ar, asta e ultima sigur dar batem din palme pana ne dau un bis” . Si apoi mai cantau odata….si inca odata si parca nu vroiai sa se termine. EXCEPTIONAL!

In Sala Palatului plina trei sferturi ( din pacate ) o trupa de muzica ce face sali sold out in lume ne-a aratat ce inseamna sa faci spectacol! Am o multime de imagini dar nu au impact. O sa va arat dar o sa va arat si cateva crampeie filmate.

[youtube]https://youtu.be/QUcKTlhClBY[/youtube]

Dar sa va spun despre ce este vorba. Va amintiti Enigma. Muzica aceea superba de la inceputul anilor ’90. Michael Cretu si partenerul lui de aunci au realizat-o. Cel care era atunci partenerul lui Michael Cretu se numeste Frank Peterson, a fost si el la final pe scena si are vreo 60 de ani. Povestea care a dus la inventarea acestui stil de muzica o spune fermecator “am intrat in biserica ascultand rock si am auzit corul” mixul i-a dat ideea. Opt barbati imbracati in calugari care canta muzica religioasa avand alaturi  doua chitari si un tobosar genial. Incredibile melodii de la U2, Seal sau Rammstein cantate in cor. Rock. Barbatesc. Religios. Nici nu stiu cum sa-i spun…

Frank Peterson

Nu este insa vorba doar de muzica!

Show-ul in sine este EXCEPTIONAL!

Nu sunt doua piese asemanatoare, luminile sunt incredibile, felul in care acopera scena. Luminile in acest spectacol te invaluie, fumul si intunericul brazdat de dungi luminoase dau senzatia de mister, de ev mediu, de biserica catolica veche de manastire. Producatorul spectacolului a pus in scena momente la care nu te-ai fi gandit. Oglinzi tinute de calugari in maini si in care bat reflectoare si lumineaza sala, umbrele luminate pe interior pe care se scurge apa, lanterne pe frunte sau lasere in mana. Un show. Putina lumina era mai sugestiva decat 100 de reflectoare puse pe ei. Amelia Brightman ( sora celebrei Sarah Brigtman ) este cea care canta in corul Gregorian si in una din piese imbracata intr-o rochie rosie efectiv pluteste pe scena. La propriu. Fara sa fie legata de ceva, cu rochia lunga ( probabil cocotata pe sistemul acela cu care te plimbi cu roti ) plutea. Sau momentul in care au coborat intre spectatori toti si impreuna cu chitarile reci au potolit aplauzele ca sa poata sa cante. Acolo! Pe culoar! Intre noi. Si nimeni nu a incercat sa-i atinga macar…Ne-au avut ca artisti. Eram ai lor!

[youtube]https://youtu.be/zQSwnKW7g6k[/youtube]

Va amintiti de Romanii au talent? De Narcis? Narcis Ianau. Contratenorul. Canta cu ei. Si canta dumnezeieste! Este membru in grup! Merita!

amelia si iustin

cei 8 calugari

[youtube]https://youtu.be/RYKH5Cv-CLg[/youtube]

Nu va imaginati ce ati pierdut! De la toate spectacolele la care ati fost, atunci cand plecati auziti si de bine dar si de rau. Aici nu am auzit nici macar un cuvant de rau. Sunt rar entuziasmat…acum am motive intemeiate. Vreau sa va dau un sfat. Daca mai vin vreodata sau daca prin calatoriile voastre aveti ocazia si norocul sa-i gasiti mergeti la spectacolul lor! Este unic!

[youtube]https://youtu.be/LlOhZghJfak[/youtube]

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *