De pe 19 iulie incepe vânzarea biletelor la Festivalul Internațional George Enescu!

Acces cu respectarea regulilor sanitare în marja a 100% din capacitatea sălii la Ateneu și la Sala Auditorium, 70% – la Sala Palatului și la Sala Radio

 Prețurile variază între 70 lei – pentru pensionari – și 230 de lei – la categoria I

Iubitorii muzicii clasice sunt invitați să-și cumpere bilete la ediția aniversară a Festivalului Internațional George Enescu, începând de luni, 19 iulie, de la ora 12.00, cu mențiunea că accesul la concerte se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, în funcție de sală și de numărul de locuri disponibile în condiții de pandemie. Vânzarea se va face în rețeaua Eventim, pe platforma www.eventim.ro și la un punct de vânzare care va fi creat special la Ateneu.

Pentru a reduce timpii de achiziție, este de ajutor ca iubitorii muzicii să se familiarizeze cu platforma de vânzare, să consulte programul ediției a 25-a a Festivalului Internațional George Enescu de pe site-ul festivalenescu.ro și să-și aleagă din timp concertele care îi interesează.

Biletele la Ateneul Român

Dată fiind cererea foarte mare de bilete, organizatorii au decis ca la Ateneu să fie ocupate 100% din locuri și, din acest motiv, accesul spectatorilor în sală se va face doar pe baza unui act de identitate și a prezentării unuia dintre următoarele documente:

 • dovadă oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
 • test PCR negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea concertului
 • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
 • dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

La Ateneul Român vor avea loc 29 de concerte în seria Concerte si recitaluri. Prețul unui bilet la categoria 1 este de 230 lei, iar la categoria a II-a – 180 lei. Masca este obligatorie pe durata prezenței în sală.

Biletele la Sala Mare a Palatului

La Sala Palatului sunt programate 30 de concerte din seria Mari Orchestre ale lumii. Se vor pune în vânzare bilete la cinci categorii de prețuri:

 • Categoria 1 – 230 lei
 • Categoria 2 – 180 lei
 • Categoria 3 – 150 lei
 • Categoria 4 – 100 lei
 • Pensionari – 70 lei

Accesul la Sala Palatului se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Biletele la Sala Auditorium

La Sala Auditorium vor avea loc concertele din seria Enescu si contemporanii. La categoria I, prețul unui bilet este de 60 lei și la categoria a II-a – 40 lei.

Accesul publicului în Sala Auditorium se va face doar cu îndeplinirea unor condiții sanitare, corespunzătoare faptului că publicul prezent va ocupa 100% din capacitatea sălii: document de identitate, precum și unul dintre următoarele documente:

 • dovada oficială care atestă vaccinarea anti SARS-CoV-2 (minim 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare)
 • test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea concertului
 • dovadă medicală a faptului că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2
 • dovadă rezultat negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înainte de începerea concertului.

Biletele la Sala Radio

La Sala Radio vor avea loc concertele din seria Muzica Secolului XI . La categoria I, prețul unui bilet este de 55 lei și la categoria a II-a – 35 lei.

Accesul la Sala Radio se va face cu îndeplinirea condițiilor sanitare, adaptate la faptul că numărul de locuri ocupate va fi de 70% din capacitatea sălii. Se vor respecta regulile de distanțare fizică, iar purtarea măștii de protecție este obligatorie.

Procedură pentru achiziționarea de bilete

Pentru achiziționarea biletelor este nevoie să creați un cont pe site-ul Eventim și/sau să actualizați datele (parola). Logați-vă în cont înainte de a începe procesul de achiziție.

Cumpărătorii au la dispoziție 22 de minute pentru a finaliza plata biletelor. Îin cazul în care timpul menționat este depășit, biletele expiră din coșul de cumpărături și este necesar să reluați pașii de achiziție de mai jos.

În sectiunea de căutare introduceți numele evenimentului la care doriți să achizitionați bilete. Căutarea poate fi efectuată după numele evenimentului sau data acestuia.

 1. Apăsați pe butonul Bilete (galben).
 2. Apăsați pe Selectarea celui mai bun loc sau Selectarea planului de sală. În cazul Selectării celui mai bun loc sistemul va alege în mod automat cel mai bun loc disponibil. Pentru opțiunea Selectarea planului de sală trebuie să alegeți manual, din planul de sală, locul dorit.
 3. Selectați numărul de bilete dorite folosind butoanele plus (+) și minus (−). Menționăm că se pot achiziționa maxim 6 bilete de același client.
 4. Odată selectat numărul de bilete, apăsați butonul albastru pentru a adăuga biletele în coșul de cumpărături.
 5. Metoda de distribuție a biletelor este unică și acestea vor fi transmise în format electronic pe adresa dumneavoastră de e-mail (adresa de e-mail folosită la crearea contului).
 6. Plata poate fi efectuată exclusiv prin card: apăsați butonul Plata prin card.
 7. Vă rugăm să introduceți cu atenție adresa de e-mail și să o verificați înainte de a merge mai departe pentru a garanta trimiterea biletelor la adresa de e-mail corectă.
 8. Introduceți detaliile persoanei care va imprima bilete și apăsați butonul Printează biletele cu detaliile introduse.
 9. Introduceți detaliile plătitorului. Este necesar să bifați căsuța ce verifică dacă persoana care achiziționează biletele are peste 16 ani. Apăsați butonul Plasați comanda.
 10. Pentru a fi redirecționat către pagina de plată apăsați butonul Mergi la pagina de plată.
 11. În pagina de plată completați detaliile necesare tranzacției conform instrucțiunilor din pagina procesatorului de plăti. Odată introduse detaliile cardului apăsați butonul Plătește pentru a finaliza tranzacția.
 12. Odată încheiata plata, urmează să primiți o confirmare de plată din partea PayU și confirmarea comenzii împreună cu biletele electronice din partea Eventim.ro.

Informații despre ediția din 2021

Festivalul International George Enescu este programat să aibă loc între 28 august și 26 septembrie 2021, cu un program artistic excepțional, susținut de 3500 de artiști străini și români, pe o durată record de 4 săptămâni, dar și cu măsuri care să reducă riscurile de sănătate pentru spectatori, artiști, organizatori și jurnaliști.

Spre deosebire de celelalte ediții, Festivalul Enescu 2021 va trece printr-o serie de transformări și adaptări, pentru a face față provocărilor pandemiei. Cele 78 de concerte sunt organizate în patru serii:

 • Mari Orchestre ale lumii (concerte desfășurate la Sala Palatului)
 • Concerte si Recitaluri (la Ateneul Român, după amiaza)
 • Muzica secolului XI (la Sala Radio)
 • Enescu si contemporanii (concerte de dimineață, la Sala Auditorium)
Va fi o ediție care să readucă în viața tuturor bucuria sărbătorii.  Festivalul Enescu 2021 va celebra 140 de ani de la nașterea lui George Enescu și de aceea va oferi publicului cel mai amplu program de lucrări enesciene din istoria sa, interpretate de artiști și orchestre internaționale – 40, incluzând aici și patru simfonii. Va fi în egală măsură o ediție jubiliară, deoarece Festivalul ajunge în acest an la cea de-a 25-a ediție.    

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.