DE STIUT!

Cum sa folosesti un DSLR

Am invatat cum sa folosesc DSLR-ul

De curand, de foarte curand cineva m-a cautat sa ma intrebe daca e ok sa cumpere un DSLR la mana a doua. Cu doua obiective, cu geanta si un card de memorie. Pana acum vreo doua saptamani m-as fi oprit la asta si i-as fi zis ca e foarte bine doar prin prisma celor spuse. Dar astazi stiu ca nu e suficient. Si i-am cerut si caracteristicile. Si uitandu-ma peste ele am inteles ce fel de aparat este. Pentru ca am invatat ce face ISO, ce inseamna diafragma, am invatat ca multi mega nu inseamna neparat ca e foarte bun. Si da. Merita.

Cursul meu. Ghid de conversatie vizuala.

Nu pot spune ca am ajuns fotograf. Departe de mine acest gand. O amica buna mi-a spus la un moment dat ca primul pas in fotografie este sa iti cunosti aparatul perfect. Pot spune ca datorita cursurilor foto F64 am invatat sa folosesc DSLR-ul meu.  Sa fac fotografii clare sau blurate, cu expunere de timp sau cu compensare de lumina. Suna SF, este?

Nu e!

Pentru cineva care calatoreste atat de mult, devenise “jenibil” sa folosesc doar modul automat de la aparat. Regula treimilor o stiam dar nu era suficienta pentru ce imi doream. Probabil unii dintre voi ati cumparat un DSLR. Ati primit odata cu aparatul si manualul acela gros si stufos. M-am uitat de cateva ori in el si am renuntat. E scris de ingineri vorba lui Georg
e… Cum ar fi sa va explice cineva toate acele mistere pe înțelesul vostru?

Te duci la curs!

Iar eu am fost la un curs unde au fost elevi/eleve intre 12 si 45 de ani. Niciodata nu e prea devreme sau prea tarziu sa inveti. Niciodata nu stii tot si trebuie doar sa iti dorești sa iti depasesti limitele.

Strict tehnic vorbind, cursul meu a durat patru zile, a fost sustinut de George Nicolae si pe parcurs
inveti aparatul si functiile lui precum si câteva tehnici de fotografiere. Iesi in oras sa fotografiezi si sa iti intelegi greselile. Nu o sa devii savant in fotografie dar o sa inveti pe langa cele de mai sus si cum sa privesti o fotografie. La ce sa te uiti cand o faci tu. Inveti ca fiecare imagine are poate 1000 de cuvinte. Tu trebuie doar sa le gasesti.

Am fost la curs in fiecare zi, mi-a fost al naibi de greu pentru ca era o perioada extrem de plina dar nu as fi renuntat pentru nimic. Am vrut sa învăț si sa evoluez. Acum stiu cum sa folosesc DSLR-ul. Nu sunt fotograf dar știu ce sa schimb si la ce folosesc chestiile alea misterioase. Rămâne doar sa am ochi pentru imaginea perfecta si sa perseverez.

Vreți sa învățați cum se face o fotografie? E simplu. F64 va poate ajuta.

PS

O veste buna pentru cei din Constanta. In orașul vostru, pe 16 februarie începe un asemenea curs. Sunteți așteptați! Detalii aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *