Crama LacertA

Crama LacertA sau Lacerta Winery

Crama LacertA este pe aceeasi paralela cu celebra regiune viticola Bordeaux sau cu Toscana, la fel de celebra dar in Italia. Se spune ca sunt aceleasi conditii climatice si acelasi sol si de aceea vinurile au aceleasi proprietati. Doar ca dincolo de aceasta asemenare, dincolo de diferentele ( care exista totusi ) de clima si sol, cel mai important lucru este via. O cultura pretioasa, o vita de vie valoroasa care sa fie si ingrijita si in final un proces de productie a vinului care sa se apropie de tehnologiile moderne din Franta si Italia. Iar Crama LacertA a pornit inca de la inceput, de la infiintare cu un asemenea scop clar. Cele mai bune lucruri, cele mai valoroase, toate trebuie sa duca la un vin nobil de calitate superioara.

Lacerta inseamna in latina soparla

Crama LacertA se afla la 100 de km de Bucuresti, aproape de Ferma Dacilor, in mijlocul unor dealuri mangaiate de soare si tot ce s-a construit, s-a construit in jurul unui vechi conac, construit in 1901 in stil neorpmanesc, dupa planurile lui Ion Mincu, acum restaurat. Din anul 2005, zona s-a schimbat si a devenit “tara soparlelor”. Pentru ca numele soparlei in latina este exact asa – lacerta. Iar Crama LacertA este acum un punct valoros al zonei. Acum, podgoria deja produce vinuri de calitate superioara.

crama_lacertA

via_crama_lacertA

Crama LacertA este una dintre probele contrarii ale “Austria care exploateaza Romania“. Alaturi de faptul ca Austria este locul doi in Romania la investitii directe. Iar Lacerta Winery este una dintre investiiile mai putin cunoscute si mediatizate ale austriecilor dar una cu un farmec aparte.

Vinuri LacertA

Cele 6 varietati de vin rosu si 6 varietati de vin alb cultivate la LacertA, a dus in timp la crearea unor colectii deosebite.

  • 1. The Vintage Collection – vinuri deosebite, de colectie
  • 2. LacertA Cuvee Grand Prix – campionii stau intotdeauna impreuna
  • 3. LacertA Dolce – blande, nobile, invioratoare, o desfatare a simturilor
  • 4. LacertA Gift Collection – extravaganta, eleganta, calitate

Baric LacertA

medalii_lacertA

Vinuri care asa cum vedeti au castigat premii la toate concursurile la care au participat.

Un lucru deosebit de la Crama LacertA, este posibilitatea de ati cumpara o boxa in crama unde sa iti pastrezi vinurile tale si unde a acces doar tu. Astfel vinurile sunt pastrate la o temperatura optima si imbatraneste asa cum trebuie. Am mai vazut acest lucru la  Cricova din Moldova.

De ce Crama LacertA?

Pentru ca la LacertA poti petrece un timp superb la o vizita la crama si apoi la o degustare de vinuri. Proprietarii au dorit, dincolo de productia de vin, sa ofere celor care doresc o experienta plina de gustul acestei licori. Astfel, exista doua tipuri de degustari de vin, degustari ce se tin in curtea exterioara sau in sala de desgustari si au trei tipuri de vin sau sase tipuri de vin prezentate. De asemenea, poti vizita crama si locurile unde se produce vinul sau poti intra pe randurile de vie pentru a simti puterea naturii.

in_vie_lacertA

masinaria care umple sticlele cu vin

degustare_vinuri_lacerta

sala_degustare_lacerta

terasa_lacerta

Va dam un hint…Cand sunteti la vie, o sa vedeti trandafiri din doua in doua randuri. Au un rol decorativ dar nu acesta este principalul. Intrebati de ce se planteaza acolo si veti fi surprinsi de raspuns.

LacertA este o optiune de calatorie pentru o zi de relaxare. O zi petrecuta in natura alaturi de oameni frumosi si de vinuri bune. Acum cand drumurile noastre nu pot fi lungi, putem descoperi locuri superbe aproape de casa. 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.