LUMEA MARE

Casa de los Balcones din La Orotava: Bijuteria Arhitecturală a Insulei Tenerife

Casa de los Balcones din La Orotava: Bijuteria Arhitecturală a Insulei Tenerife

La Orotava este un oraș pitoresc situat în partea de nord a insulei Tenerife, cea mai mare dintre Insulele Canare, Spania. Cu o istorie bogată și un patrimoniu cultural remarcabil, La Orotava este adesea considerată una dintre cele mai frumoase localități din Canare. Fondat în secolul al XVI-lea, La Orotava are o arhitectură colonială bine păstrată, care reflectă influențele spaniole din perioada de după cucerirea insulelor de către coroana castiliană. Străzile pietruite, casele vechi cu balcoane din lemn sculptat și bisericile istorice sunt doar câteva dintre atracțiile care transportă vizitatorii în timp. Este, de asemenea, o poartă de acces către Parcul Național Teide, care găzduiește cel mai înalt vârf din Spania, vulcanul Teide. Excursiile montane și drumețiile în această zonă oferă ocazia de a explora peisajele vulcanice unice și biodiversitatea bogată.

Casa de los Balcones este una dintre cele mai emblematice atracții turistice din La Orotava, Tenerife. Această casă istorică, este un exemplu splendid de arhitectură tradițională canariană și oferă o privire captivantă asupra vieții de odinioară în Insulele Canare. Cea mai bine prezervata casa cu arhitectura specifica insulelor Canare.  Situata la doi pasi de Primarie, este intotdeauna aglomerata in fata cu turistii curiosi sa o fotografieze sau sa o viziteze. 

casa-de-los-balcones-orotava

Istoria Casei de los Balcones

Casa de los Balcones a fost construită în anul 1632 și a fost inițial reședința unei familii bogate de negustori, asa cum sunt multe in La Orotava. De-a lungul secolelor, casa a rămas un simbol al bogăției și al rafinamentului, păstrându-și autenticitatea și farmecul de-a lungul generațiilor. Astăzi, este un muzeu și un important punct de interes turistic, atrăgând vizitatori din întreaga lume. Lungul sir de propretari din aceeasi familie se vede aici intr-un arbore genealogic si se pot vedea si colectiile acestora stranse in decursul atator ani.

casa-de-los-balcones-orotava

Arhitectura și Designul Casei de los Balcones

Ceea ce face Casa de los Balcones cu adevărat specială este arhitectura sa unică. Fațada este dominată de balcoanele sculptate din lemn de pin canarian, fiecare detaliu fiind realizat manual cu o măiestrie excepțională. Aceste balcoane sunt un exemplu strălucit al artei tradiționale canariene, fiind considerate printre cele mai frumoase din întreaga insulă. În interior, casa păstrează multe dintre elementele originale, inclusiv podelele din lemn, tavanele cu grinzi expuse și pereții decorați cu plăci ceramice tradiționale. Curtea interioară este la fel de impresionantă, cu o fântână centrală și o grădină luxuriantă plină de flori exotice.

Ce Puteți Vedea în Interiorul Casei de los Balcones

Vizitând Casa de los Balcones, veți avea ocazia să explorați numeroasele sale încăperi, fiecare plină de obiecte de artă, mobilier antic și artefacte istorice care spun povestea vieții cotidiene din secolele trecute. Vremurile cand nu exista energie electrica si evident nici internet dar viata era frumoasa si ingeniozitatea oamenilor o faceau si comoda. Este usor de inteles modul in care isi petreceau  zilele, trecand din camera in camera. Eleganta, utilitatea, felul in care este aranjata casa, te ajuta sa intelegi atat lucrurile frumoase dar si modul in care gateau sau dormeau. Portelanurile, pianul, biblioteca dar si camara cu alimente sau bucataria sunt minunat conservate. O poveste atemporala, inghetata in timp, intr-un loc de poveste.

Printre atracțiile de neratat se numără:

  • Muzeul Etnografic: Acest muzeu prezintă o colecție impresionantă de obiecte tradiționale, de la costume populare și instrumente muzicale, până la ustensile de bucătărie și unelte agricole.
  • Atelierul de Broderie: Casa de los Balcones găzduiește și un atelier de broderie unde puteți vedea meșteșugarii locali la lucru, creând piese delicate de artizanat care sunt disponibile și pentru cumpărare.
  • Expoziții Temporare: Periodic, casa organizează expoziții temporare care explorează diverse aspecte ale culturii și istoriei canariene.

Experiența Vizitatorilor

Casa de los Balcones nu este doar un muzeu, ci și un loc perfect unde vizitatorii pot experimenta cultura locală. Ghidurile turistice oferă tururi detaliate care vă vor ajuta să înțelegeți mai bine istoria și semnificația fiecărui detaliu arhitectural și artefact expus. În plus, magazinul de suveniruri oferă o gamă largă de produse artizanale locale, potrivite pentru a duce acasă o parte din frumusețea și tradiția Tenerifei.

  • Program zilnic – 8.30/9.00 – 19.00
  • Pret bilet – 6 euro

Am lasat si noi un mesaj, alaturi de miile de alti vizitatori ai acestei case superbe.

casa-de-los-balcones-orotava

casa-de-los-balcones-orotava

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.