LUMEA MARE

Bastionul pescarilor din Budapesta

Budapesta- Bastionul pescarilor

     In Budapesta e un loc special de unde poti sa vezi orasul de sus. Se numeste Bastionul pescarilor si de acolo vezi orasul in toata splendoarea lui.  Construit intre 1895 si 1903 si-a luat numele de la cei care aparau portiunea de zid de acolo si care erau pescari. Are sapte turnuri care simbolizeaza cele sapte triburi maghiare din istorie, intemeietoarele statului ungar. A fost distrus in al doilea razboi mondial si refacut imediat dupa. Astazi este unul dintre principalele puncte de atractie ale orasului.

panoramaCa sa ajungi la Bastionm, situat undeva sus pe o colina inalta, trebuie sa iei autobuzul 16. Drumul serpuieste pana sus. Am nimerit un sofer absolut nebun si cand am coborat ne inchinam cu totii si cu stanga si cu dreapta ca am scapat cu viata… De fapt, sus, este o fortareata, niste terase inconjurate de ziduri iar in mijloc este o biserica absolut superba, biserica Matyas.

bisericaAstfel, mergand in sus, gasesti imediat dupa castelul printesei din povesti…castelIn continuare urci prin labirinturile create de cladiri, trecand pe langa turistii prezenti pe scari ajungi pe terasele unde poti savura o cafea si admira orasul de sus… Este dificil sa iti faci o poza singur pentru ca toti vor sa profite de panorama senzationala oferita de bastion.

budapestaAsadar, pentru orice turist aflat in Budapesta, Bastionul Pescarilor este un “must“. Nu e departe, nu e scump, este superb. Toate adunate fac sa fie o experienta deosebita…

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *