ROMANIA

Weekend la Alpin

       Vila Alpin din Straja.

Romania-Hunedoara-Straja-vila Alpin-1400m/altitudine!…Astea sunt coordonatele unui loc unde adrenalina curge prin paraiele din jur. Ca mergi iarna pentru schi si te chinui sa ajungi pentru ca e munte…si la munte ninge…si e sus…si sus e iarna grea sau ca mergi vara pentru drumetii,tiroliana si aer curat, nu exista sanse sa scapi de fluturii din stomac. Urasc iarna asa ca motivul pentru care nu-mi plac sporturile de iarna e intemeiat si usor de inteles..dar ador muntele vara! Asa ca motivul pentru care am ales Straja pentru un weekend de vara e la fel de evident…Ia priviti cum se vede ce trebuie sa vezi colindand la pas de la balconul vilei!

priveliste alpin
Intr-un weekend ,Vila Alpin a fost  centrul nervos al unei expeditii in care am fost participant cu vrere si in cunostinta de cauza. Mi-am pus in cap sa lupt cu limitele mele si cei de acolo m-au dus la limita extrema. Vila are 3 etaje…cred ca 30 de camere…am vazut o gramada de lume si ma intreb si acum pentru ce au facut si sala de conferinte cand in jur ai atatea de facut?(poate pentru superblog)

vila alpin      Locul ala este cumva centrul. Un varf energetic este la doi pasi de tine. Daca faci un cerc imaginar pe o distanta de maxim 10 km nu o sa reusesti sa te hotarasti ce vrei sa vizitezi, ce vrei sa faci…incotro…cum sa legi intre ele obiectivele… Atatea posibilitati, atatea puncte de atins, atatea obiective…am tot insistat la cei de la vila care stiu zona ca in palma sa ramanem peste noapte in drumuri calatoare si sa bifam punctele in timpul scurt pe care-l aveam. Nu am reusit sa-i convingem ca noi, niste oraseni, o sa fim capabili sa trecem cu brio de asa ceva deci ne-am rezumat la excursiile zilnice. Am ales sa vedem schitul Straja cu tunelul pictat cu fete de sfinti (cate un sfant pentru fiecare zi a anului), crucea eroilor si varful Straja de unde panorama este absolut incantatoare si unde pe vremuri dacii aveau altare inchinate zeilor. A doua zi a fost drumetia in muntii Orastie la sistemul cetatilor Dacice, Sarmisegetuza Regia, Costesti, resedinta regelui Burebista

ulpia-traiana-sarmisegetuza Turistii recomanda Straja si vila Alpin pentru schi…eu o recomand pentru excursiile pe care le poti face vara! Mergeti si nu o sa regretati ca ati fost ci ca trebuie sa plecati!

2 thoughts on “Weekend la Alpin

  • imi place, like&share, felicitari, bravo, astea da, like&share, particip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *