LUMEA MARE

Splendoarea Naturii pe Dunăre la Cazane

Descoperă splendoarea naturii pe Dunărea la Cazanele Mari si Mici: Experiență de neuitat cu barca

Daca este sa fie o experienta pe care sa o incerci la Cazanele Dunarii, una de neratat, care cu adevarat completeaza sejurul, aceea este excursia cu barca pe Dunare. Si nu e vorba doar de o simpla plimbare pe apa ci de un adevarat traseu plin de obiective turistice. Situate într-un peisaj uimitor, Cazanele Mari reprezintă un punct de referință iconic în România, unde Dunărea trece prin chei înguste și stâncoase, creând un spectacol natural ce îți taie respirația. Această aventură unică îți oferă oportunitatea de a descoperi obiective turistice impresionante, de a te bucura de o plimbare relaxantă pe apă și de a te conecta cu natura într-un mod profund. De la Cazanele Mici și Mari până la peșteri și mănăstiri pitorești, fiecare moment al acestei experiențe te va inspira și te va conecta cu frumusețea României. Indiferent dacă ești pasionat de geologie, fotografie sau pur și simplu dorești să evadezi în mijlocul naturii, o excurie la Cazanele Mari va rămâne în inima ta multă vreme după ce valurile Dunării vor înceta să se mai clatine sub pașii tăi.

Cazanele-Dunarii

Sunt atat de multe optiuni de plimbari/excursii cu barca incat nu e deloc dificil sa gasesti una. Chiar daca majoritatea au acelasi traseu, exista posibilitatea de a personaliza excursia si de a face de la 2-3 ore pana la 7-8 ore in functie de traseul ales. Plecari din Orșova sau de la pensiunile de pe malul fluviului, in barci de 4-12 persoane sau in mici vaporase ce transporta sute de turisti. O sa ai ocazia sa te intalnesti si cu vapoarele de agrement ce fac croaziere pe Dunare si sa va faceti poze reciproc!

Noi am ales Danubio boat show cu plecare de la Pensiunea Resort&Restaurant Riviera 990 si l-am avut drept ghid pe Bogdan. O mini enciclopedie, cu cunostinte despre aceasta parte a Dunarii pe care nu le gasesti pe internet. Ne-am bucurat de fiecare clipă si am descoperit lucruri superbe. Il gasiti la telefon 0742.113.492 si puteti alege din cele patru optiuni de excursie pe care vi le propune.

Cazanele-Dunarii

Excursie cu barca Dunare

Obiective turistice de neratat:

  • Cazanele Mici și Mari: Principala atracție a acestei excursii este reprezentată de celebra formațiune geologică – Cazanele Mici și Cazanele Mari. Aceste chei spectaculoase sunt sculptate de-a lungul mileniilor de Dunăre și reprezintă o minune a naturii. Stâncile abrupte și strâmtoarea îngustă creează un peisaj deosebit, oferind o panoramă uimitoare asupra râului și împrejurimilor.
  • Mănăstirea Mraconia: Pe malurile Cazanelor Mari se află Mănăstirea Mraconia, un loc de spiritualitate și liniște. Fondată în secolul al XVII-lea, mănăstirea impresionează prin arhitectura sa și peisajul înconjurător pitoresc. Vizita aici adaugă o notă de cultură și istorie în cadrul aventurii tale naturale.
  • Peștera Ponicova: Ascunsă într-un perete stâncos de-a lungul Dunării, Peștera Ponicova este o altă comoară a Cazanelor Mari. Cu pasaje încântătoare și stalactite impresionante, această peșteră oferă oportunitatea de a explora subteranul și de a admira capodoperele naturii într-un mediu subteran fascinant.
  • Statuia lui Decebal: O priveliște uluitoare te așteaptă în drum spre Cazanele Mari, unde vei putea observa imensa statuie a lui Decebal, în creasta stâncii. Sculptată în piatră, această statuie reprezintă una dintre cele mai mari sculpturi de acest gen din Europa și adaugă o notă de mister în cadrul peisajului înconjurător.
  • Tabula Traiana:o placă memorială ridicată de împăratul Traian în cinstea victorie Imperiului Roman asupra regatului dac în urma celui de-al Doilea Război Daco-Roman. Tabula este fixată în piatra și pe ea sunt reprezentați doi delfini plutind și un vultur pe cer. De-a lungul timpului Tabula a avut de suferit de pe urma intemperiilor naturii și pentru a nu fi acoperită de ape, odată cu construirea barajului de la Porțile de Fier, a fost ridicată cu aproximativ 30 m.

Excursie cu barca Dunare

Acestea sunt doar cateva dintre ele, pentru ca nu vrem sa va rapim bucuria descoperirilor. O sa regasiti atat lacuri intinse si linistite cat si ape repezi si pesaje minunate. O excursie cu barca la Cazanele Dunării este cu siguranță o experiență ce nu trebuie ratată. În această aventură captivantă, vei avea ocazia să descoperi obiective istorice și să te bucuri de frumusețea spectaculoasă a naturii.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.