Concert Elena Gheorghe

Concert Elena Gheorghe – 23 mai Sala Palatului

Pe 23 mai, la Sala Palatului, Elena Gheorghe pune in scena cel mai mare și mai ambițios eveniment de muzica aromâneasca de “Ziua Naționala a Aromânilor”. In cadrul show-ului, Elena Gheorghe va lansa un nou album de muzica aromânească ce va conține cel putin 10 piese, atât melodii tradiționale si readaptări in maniera moderna, cât si piese noi.

“Luna Alba” este o creație cu elemente populare şi tradiţionale şi are un videoclip cu puternice elemente folclorice.

Elena Gheorghe oferă o abordare inedită aici, lăsând deoparte muzica pop-dance sau latino şi abordând dialectul aromân pe “Luna Alba”. Revine astfel la origini şi un gen de muzică mai puţin abordat. Artista a colaborat cu un ansamblu de muzică populară din zona Dobrogei, cu care a realizat piesa. Acel ansamblu apare de altfel şi în clipul acestei piese.

Datorita succesului inregistrat de piesa “Lunâ Albâ”, care a depașit deja 11 milioane de vizualizări pe YouTube în doar două luni, artista a decis ca spectacolul sa ii poarte numele. 

Spectacolul va fi grandios, atat prin interpretarea artistilor, muzica, dans si traditii armânesti, dar si prin productia vizuala. Acest proiect muzical este, in primul rand, un omagiu adus bunicii artistei, care a crescut-o si a invatat-o limba, dansul si traditiile armânesti.

Printre cele mai cunoscute si iubite melodii care vot starni emotie si vor intretine voia buna pe 23 mai la Sala Palatului se numara binecunoscutele “Pamporea”, “Un trandafil creasti la firida mea”, “Opa, opa”, “Ela Ela” si, desigur, “Lunâ Albâ”. Alături de Elena vor mai urca pe scena cei mai iubiți intepreti de muzica armaneasca: Gicu Coadă, unul dintre cei mai apreciați artiști ai aromânilor de pretutindeni, Sirma Guci, poeta, textiera si compozitoare de marca a comunitatii armane si formația Steaua di Vreari, care de 19 ani bucură prin muzica ei inimile oamenilor. Atât Gicu Coada, cât și Steaua di Vreari sunt unii dintre artiștii care au colaborat cu artista si in anul 2008, atunci cand Elena a lansat pe piața primul ei album de muzica aromâna.

De asemenea, ansamblul Vanghelizmo readuce in inimile publicului flacara vie a unui folclor nemuritor, mentinut viu prin cultura orala secole la rand.

În vârstă de 33 de ani, Elena este o cântăreaţă de muzică pop-dance, care a debutat în muzică la frageda vârstă de 3 ani. A cântat un duet pe scenă cu mama sa, cântăreaţa de muzică populară Marioara Man Gheorghe. În 2001 a concurat la Festivalul de la Mamaia şi făcea ulterior parte din trupa Viva, împreună cu Adela Popescu. Din 2002 începe povestea Mandinga, trupa primind discul de aur pentru popularul album “Soarele Meu”. Cariera solo a Elenei debuta cu LP-ul “Vocea Ta” din 2006.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?