7 Scari. Canionul si cascada.

Canionul si cascada 7 scari

Canionul si cascada 7 scari din Brasov este prea putin cunoscut pentru cat de frumos si pentru cat de usor  accesibil este. Ca si Pestera Ialomitei. Cu toate ca este un obiectiv turistic foarte vechi, merita mult mai multa expunere! In ultimul timp insa a devenit foarte vizitat si apreciat.

7 scari

Unde este Canionul 7 scari

Canionul 7 scari se situeaza in localitatea Timişul de Jos,  la aproximativ 10 km de Braşov. Din Predeal, ai de mers cu masina 15 minute in plus. La un moment dat faci dreapta si mergi pe o strada pana ajungi la bariera la drumul de pamant. E un indicator destul de vizibil. Inca 5 minute poate pe acel drum. De la bariera nu merg decat masini de teren care oricum nu ajung pana la canion. Nu exista o parcare amenajata dar este loc suficient pentru cel putin 20-30 de masini.

HARTA 7 SCARI

Ce este canionul si cascada 7  scari?

Un defileu sapat de apa in munte! Stramt si abrupt cu o lungime de 160 metri, cu o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 948 metri. Defileul este format din zece trepte cu înalțimi între 2.5 și 15 metri, transformate în cascade prin volumul de apă al pârâului Șapte Scări, afluent de stânga al Șipoaiei. Astazi, scarile sunt de metal, 9 la numar si sunt destul de sigure chiar si pentru un copil, cea mai inalta fiind cea de 15 metri iar cea mai scurta de 2.5 metri. Practic urmezi apa in susul ei prin munte cu ajutorul scarilor. 

Citeste si despre Cheile Varghis

Program si  bilete canionul 7 scari.

Canionul si cascada 7 scari este deschisa in tot timpul anului intre orele 10.00-17.00, fiind inchis doar in cazul in care vremea este absolut nefavorabila. Pretul unui bilet este de 10 lei pentru un adult si 5 lei pentru copii/elevi/studenti.

7-scari
Preturi si program in 2016

Drumul pana la canionul 7 scari

Pentru ca noi ne-am pacalit vrem sa va spunem despre drumul de la bariera si pana la canion. Este prin padure, de piatra la inceput dar apoi devenind chiar si o carare de de munte din pamant. Destul de dificil, trebuie facut obligatoriu cu incaltari potrivite si dureaza pentru un turist normal cel putin o ora. Pe drum ai cateva locuri unde te poti odihni si unde poti sta la o masa de lemn. Este un drum atat de frumos incat nu simti cum trece vremea. Semnalul la telefon dispare deseori dar ai in loc natura si e suficient. Ia-ti o sticla de apa cu tine pentru ca nu ai de unde sa cumperi ceva.

Sunt 21 de tiroliene

Pe tot drumul de la bariera la canion o sa intalnesti tiroliene. Sunt 21 si costa 50 de lei de persoana sa te dai in toate. Ti se face un instructajul sus si apoi o iei la alunecat pana jos din tiroliana in tiroliana. Ai grija ca nu e deloc usor. Cea din imagine este cea mai usoara.

7-scari-tiroliana
Pe drum sunt tiroliene

Canionul si Cascada 7 scari

Este uimitor ce poate face natura. Canionul 7 scari se viziteaza de foarte mult timp iar la inceputul secolului XX existau 7 scari de lemn de unde vine si numele actual. Se vad inca semnele trecerii oamenilor de atunci.

canionul 7 scari
inscriptie in stanca din 1953
semnele de demult
Dar sunt si mai vechi

Intrarea este acum amenajata si poti avea surpriza sa stai putin la coada. Se intra totusi repede pentru ca se intra pe grupuri. Urci prima scara si ai intrat practic intre munti de-a lungul unui parau ce cade de la inaltime.

cea mai inalta scara
cea mai inalta scara

Nu este periculos si doar a treia treapta este inalta, restul fiind usor accesibile.

Accesul nu e permis peste tot
Accesul nu e permis peste tot
2 scari din cele 7
2 scari din cele 7 scari
defileul 7 scari
defileul 7 scari
canionul 7 scari
aici e mic dar paraul devine puternic mai jos
mereu in sus
mereu in sus
una din cascade
una din cascade
scari de piatra
Sunt si trepte de piatra vechi
prin defileu
prin defileu
semnul de intoarcere
semnul de intoarcere

the endDrumul prin defileu dureaza aproximativ 30 de minute si iesi intre munti. De acolo faci dreapta si urmaresti semnul cu bulina rosie ca sa ocolesti versantul si sa ajungi in punctul de unde ai plecat. Inca vreo 30 de minute dar mai usor de mers. Daca urmezi semnul cu alb/galben urci timp de vreo 3-4 ore pana la cabana Piatra Mare.

7-scari
semne de indrumare prin padurea de sus

Este o excursie de jumatate de zi. Este absolut minunat si pe timp de vara si pe timp de iarna. Mergeti pregatiti si bucurati-va de natura. Merita fiecare secunda! Si merita si un like pe pagina lor de facebook.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?