10 locuri nestiute din Romania

10 locuri nestiute din Romania de vizitat in pandemie

Astazi vreau sa va prezint o lista cu locuri mai putin stiute din Romania de catre romani.

De unele dintre ele nu am auzit nici eu, sunt locuri pe care mi le-am trecut pe lista si intentionez ca sa le vedem in perioada urmatoare. Daca voi asti fost deja, astept sa comentati la articol, sa povestiti cum a fost in locul respectiv. Dar sa incepem lista, sa vedem care sunt ele

 

Stufărişurile de la Sic – a doua întindere de stuf după Delta Dunării

Stufărişurile de la Sic sunt la doar doi pași de Cluj, si este de fapt o rezervaţie naturală, arie protejata situată în lunca Văii Fizeşului alcatuită din mlaştini, lacuri, vegetaţie de stuf şi papură. Este un loc special și inedit, ascuns între dealuri. Cu o suprafaţă de 200 hectare  adăposteşte în jur de 100 de specii de păsări si multe dintre ele pot fi vazute printre ierburile dese. Lanul de stuf verde, puntea veche de lemn ce pare interminabilă şi cerul care se vede în contrast cu stuful fac din acest loc un mic colţ de paradis

Piscina “Pă Coastă” – exact ca in Bali

Acest loc minunat este situat in Maramures, la 44 de km de Cimitirul Vesel de la Săpânța, in satul Mara, piscina are un design care respectă tradițiile zonei, terasa piscinei fiind construită, exclusiv, din lemn. Priveliştea de acolo este  de vis de unde se vede tot satul, o cascadă superbă, dar şi pădurea în mijlocul careia e săpată piscina. Lângă piscină este construită şi o terasă cu stuf ca la Vama Veche, loc de relaxare la un cocktail racoritor. Bali e pierdut pentru anul acesta asa ca putem incerca aici.

Rezervaţia Grădina Zmeilor

Gradina Zmeilor este situată la doar 70 km de Cluj şi este considerată a fi una dintre cele mai frumoase rezervaţii naturale din Transilvania.  Faima acestei arii protejate a luat naştere odată cu poveştile născocite de localnici pentru a face cunoscut aceast ansamblu neregulat de stânci, de culori diverse de la cenuşiu închis până la diferite nuanţe de galben. Se zice ca fiecare stâncă îşi are propria ei poveste şi propriul nume. Descoperă legendele acestui loc cu un farmec aparte daca ajungi in zonas, nu rata un loc special din frumoasa noastra tara.

Sanctuarul urşilor de la Zărneşti

Sanctuarul de urși LiBEARty este cea mai mare rezervație de urși bruni din lume şi se află la Zărnești, la 38 Km de orasul Brasov. LiBEARty a făcut subiectul unui documentar realizat de postul de televiziune londonez Animal Planet. În seria de 7 episoade, realizatorii au prezentat cele mai impresionante povești ale ursuleților de la Zărnești. Un loc impresionant unde as vrea sa ajung cat mai repede cu putinta, este pe lista mea de mult timp.

Biserica din Pustietate

Acest loc se găseşte între orașul Carei și comuna Petrești, Satu-Mare. Despre acest loc nu se ştiu foarte multe detalii, însă însă există o legendă potrivit căreia biserica se deschidea doar o dată pe an, de Sfântă Mărie, la miezul nopții. Ușa bisericii s-ar fi deschis singură, fără chei sau intervenția cuiva şi tot singură s-ar fi închis. Poate credeti ca e banal dar sentimentul pe care se spune ca il traiesti acolo face sa merite drumul.

Staţiunea “exotică” de la Berzasca

Prima stațiune lacustră din România se află în județul Caraș-Severin și poartă numele de Satul lacustru Berzasca. Un complex cu 15 căsute suspendate în stil rustic, construite la aproximativ 20-30 metri de mal, te duce cu gândul la o vacanţă exotică, vacanta perfecta. Unicitatea locului este dată de amplasare, priveliştea superbă a Dunării şi de zgomotul păsărilor care zboară deasupra.Berzasca nu e chiar necunoscuta pentru ca daca o sa vrei sa mergi o sa aflii ca e o lista de asteptare uriasa.

Pădurea Hoia-Baciu

Pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare din lume. Aceasta poate fi întâlnită la marginea orașului Cluj – Napoca și este întinsă pe circa 300 de hectare. Este un loc special datorita povestii din spatele ei. Se crede că numele pădurii, vine de la un cioban care a dispărut fără urmă, împreună cu cele 200 de oi ale sale. Această pădure mai este numită de către vizitatori și localnicii din împrejurimi „Triunghiul Bermudelor din România”. Pădurea Hoia Baciu a fost inclusă de cotidianul spaniol El Mundo pe lista principalelor destinații pentru cei doritori de fenomene stranii, greu de explicat.

Morile de apă de la Rudăria

Cele 22 de mori de apă de la Rudăria, aflate în judeţul Caraş-Severin sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO.  Sunt vizitate anual de mii de turişti români, dar şi străini, deoarece acestea se află destul de aproape de cunoscuta cascada Bigăr.

Satul scufundat de la Geamăna

Satul Geamana, din judetul Alba, a ajuns o atracție turistică pentru cei mai mulți dintre noi și mai ales pentru străini.  În urma operațiunilor miniere de la Roșia Poieni, satul a fost transformat în lac de decantare și acoperit de steril, printr-o serie de evenimente cunoscute drept dezastrul natural de la Geamăna. Satul Geamăna se află de fapt la 100 de metri sub suprafața acestui lac de steril. Casele, cimitirul și pământurile oamenilor sunt acolo jos sub acele depuneri toxice. Turla bisericii este încă vizibilă fiindcă biserica a fost construită pe cel mai înalt deal din sat – aflat la 100 de metri mai sus față de vatra satului.  Deşi poate fi considerat un loc sinistru, mulţi oameni vor să ajungă aici pentru a vedea dezastrul creat în urmă cu mai bine de 30 de ani. Un loc interesant care merita vizitat.

Maldivele de la Aghireş

Lacul supranumit şi Laguna Albastră, datorită culorii apei încărcate cu praf de argilă, nu este unul natural, ci este apărut pe locul unde s-a extras pe vremuri argila albă. Incredibil loc, unde veti gasi o minunatie de lac. Albastrul apei, comparat cu cel pe care îl găseşti în Marea Mediterană pe plaja Formentera, reuşeste să atragă anual o mulţime de turişti. Il trecem pe lista scurta, poate reusim sa ajungem ca sa il vedem chiar anul acesta in plimbarile noastre prin Romania.
Daca ati ajuns deja la unul dintre aceste locuri astept de la voi impresii si poze. Speram sa le putem vedea pe toate, sunt locuri care merita sa scriem de eler, sa le recomandam cititorilor nostri.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.