Arka Park Paltinis

Arka Park Paltinis

Arka Park Paltinis este locul ideal pentru a petrece o dupa amiaza plina de energie, locul unde isi dau intalnire de la copii la adulti intr-un carusel de senzatii.

La doar  de km de Sibiu, foarte aproape de Paltinis, de unde-i vine si numele, Arka Park Paltinis ofera vizitatorilor de orice varsta momente minunate. Escalada in copaci, tiroliana si padurea fermecata unde se desfasoara activitatile. Traseele de aici sunt realizate atat pentru începători cât și pentru avansați, copii sau adulți, iar pentru echipe trainerii pot crea programe personalizate.

arka park paltinis

Creat in padure, printre copaci, Arka Park este un labirint de trasee trase prin copaci, trasee stabilite pe culori, astfel incat sa fie accesible tuturor. De la cel galben destinat copiilor pana la cel negru pe care foarte putini ajung sa il termine.

 • Traseu galben 1 : traseu ușor copii, înălţimea maximă 2 metri , nr.de jocuri 13;
 • Traseu galben 2 : traseu ușor/mediu copii și adulți, înălțimea maximă 4 metri, nr.de jocuri 10;
 • Traseu verde 1 : traseu ușor copii și adulți, înălţimea maximă 2 metri, nr. de jocuri 12;
 • Traseu verde 2 : traseu ușor /mediu copii și adulți , înălţimea maximă a traseului 8 metri, nr. de jocuri 12;
 • Traseu albastru 1 : traseu dificultate medie , înălţimea minimă a participantului 150 cm, înălţimea maximă a traseului 6 metri, nr. de jocuri 12;
 • Traseu albastru 2: traseu mediu/dificil, înălţimea minimă a participantului 150 cm, înălţimea maximă a traseului 10 metri, nr. de jocuri 12;
 • Traseu roşu : traseu dificil, înălţimea minimă a participantului 150 cm, înălţimea maximă a traseului 7 metri, nr.de jocuri 12;
 • Traseu negru : traseu dificil, înălţimea minimă a participantului 150 cm, înălţimea maximă a traseului 8 metri, nr.de jocuri 12;

trasee_arka_park

Inainte de a intra pe traseu, primesti echipamentul cu care faci traseele si mergi apoi la locul unde ti se face pregatirea. Nu este ceva deosebit de complicat. In cateva minute intelegi exact. Ai doua cabluri de siguranta cu niste sigurante si un cablu pentru tiroliana. Nicidata – dar niciodata nu ai voie sa fii fara cel putin o siguranta pe cablu. Alta regula spune ca nu pot fi mai mult de doua persoane la un copac si o singura persoana in traseu intre doi copaci. Casca de protectie este de asemenea obligatorie.  Si finalul traseelor este intotdeauna o tiroliana.

arka park paltinis

aici ti se da echipamentul

Sfatul celor care monitorizeaza parcul este sa incepi cu un traseu usor. Ai insa grija ca mai mult de trei/patru trasee nu poti face. Nu incepe cu unul greu pentru ca ai nevie de exercitiu si nu te gandi ca vei termina cu cel negru pentru ca doar cei mai pregatiti si competitivi ajung acolo. Un traeu poate fi facut intr-un timp de 15-30 de minute in functie de mobilitatea fiecaruia. Si sunt trasee in care forta e importanta si trasee in care echilibrul este important. Depinde doar de voi unde incepeti si unde ajungeti.

arka park paltinis

Ca termen de comparatie, am facut patru trasee: verde2, albastru1, albastru2 si rosu dar la final eram extenuat. Toate in aproximativ doua ore.

O alta parte importanta a parcului de aventuri sunt trolienele. Chiar daca la fiecare traseu termini cu o tiroliana, totusi nu se compara cu tirolienele instalate. Senzatia de aunecare pe coarda aceea metalica, acele secunde in care plutesti practic sunt pline de adrenalina. Si nu conteaza ce varsta ai sau cat curaj, pentru ca exista tiroliene accesibile atat pentru copii cat si pentru cei care isi doresc adrenalina.

tiroliana

 • Tiroliană 1 : copii 5-12 ani, cu supravegherea unui adult;
 • Tiroliană 2 : copii peste 10 ani şi adulţi, înălţimea minimă a participantului 150 cm;
 • Tiroliană 3 : copii peste 15 ani și adulți, înălţimea minimă a participantului 150 cm;
 • Tiroliana 4 copii peste 15 ani și adulți, înălţimea minimă a participantului 150 cm.

In Arka Park Paltinis se pot organiza atat team buildinguri pentru cei care sunt adulti cat si petreceri de copii. Nu chiar acum, pe perioada asta de coronavirus dar daca s-au facut inainte cu siguranta vor reveni.

Daca esti in zona si iti doresti sa petreci o perioada de timp placuta in natura, Arka Park Paltinis este alegerea perfecta!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.