ROMANIA

Centrul medical Sanconfind din Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind – investiție românească în sănătate!

Zona Câmpina este cunoscută pentru aerul curat, pentru faptul că aici este localitatea din România cu cele mai multe zile însorite într-un an dar nu este cunoscută ca fiind un centru balnear și nu se poate compara ca renume cu Băile Felix, Sovata sau Herculane. Cu toate acestea, în anul 2019, Centrul medical Sanconfind a câștigat Marele Premiu pentru Cea mai bună bază de tratament balnear în cadrul Galei Premiilor Turismului Balnear și SPA din România.

Premiu SanConfind

Ceea ce dovedește faptul că pasiunea, munca și dedicația pot învinge uneori darurile naturii din alte zone.

Pe locul unde, în timpul comunismului a funcționat un spital de stat care avea şi o secție de recuperare, a fost construit un Centru Medical nou și modern care arată aşa cum ar trebui să arate toate spitalele din România, indiferent că sunt de stat sau private. Din anul 2015, aproape 200.000 de pacienţi au beneficiat de serviciile medicale integrate de excepție, oferite de clinica SanConfind.

SanConfind

SanConfind

Cel mai nou şi mai mare spital privat din județul Prahova dispune de mai multe atuuri care îl fac atât de cautat de pacienţi din toate zonele tării.

Clădirea nouă a Centrului Medical SanConfind construită la standarde moderne, echipa de medici specialişti care vin din Prahova, Bucureşti sau Brasov, asistenţii medicali profesionişti şi personalul pregătit, aparatura performantă pentru imagistică şi recuperare, atmosfera caldă şi empatică creată, nămolul adus direct de la Techirghiol precum şi izvorul de apa sărată cu o concentraţie de sare mai mare ca cea de la Sovata, captat şi adus în bazinele de recuperare din cadrul clinicii. Toate acestea fac ca Centrul Medical SanConfind sa fie unul de elită.

Investiţia din “Poiana Sării” cum era cunoscută Poiana Câmpina pe vremuri, în valoare de peste 22 de milioane de euro şi în totalitate românească, a constat în clădirea construită la standarde internaţionale, peste 30 de roboţi pentru recuperare medicală neuromotorie, combine de fizioterapie moderne, aparate de imagistică performante, săli de chirurgie şi tratament cu multiple posibilităţi de tratament, diagnosticare şi monitorizare.

Centrul Medical SanConfind oferă pacienţilor o gamă largă de servicii.

 • Laborator de analize cu aparatură medicală de ultimă generaţie
 • Imagistică – RMN, Ecografie, Mamografie, RX, CT, DEXA. Toate acestea se realizează cu aparatuăa ultramoderăa pentru o diagnosticare corectă.
 • Maternitate – care cuprinde şi compartimentul de neonatologie
 • Chirurgie generala si laparoscopica în cele doua săli mari de intervenţii sau în sala pentru intervenţii mici.
 • Ambulatoriu – o serie de cabinete de specialitate din care putem enumera Cardiologie, ORL, Endocrinologie, Ortopedie, Neurologie, Oftalmologie, etc
 • Recuperare medicală si Balneoterapie

Toate acestea, integrate, fac posibilă oferirea de servicii personalizate tuturor pacienţilor, indiferent de problemele de sănătate de care suferă, în baza unor tratamente stabilite de medicul specialist.

SanConfind

Baza de tratament balneologic şi recuperare medicală SanConfind

Una dintre cele mai cunoscute şi cautate specializari ale SanConfind este Baza de tratament si recuperare medicală. Un complex de servicii care stau la baza recuperarii unor boli ca:

 • Boli reumatismale de tip degenerative – spondiloza/coxartroza/gonartorza
 • Boli reumatismale de tip inflamator – spondilita anchilozanta/poliartrita reumatoida
 • Afectiuni post-traumatice – entorse/fracture/luxatii
 • Afectiuni abarticulare – tendinite/tenosinovite
 • Osteoporoza algica a coloanei vertebrale
 • Afectiuni ale sistemului nervos – nevralgii/hemipareze – AVC , Parkinson
 • Hernie de disc
 • Afectiuni ale cailor respiratorii
 • Circulatie periferica deficitara
 • Afectiuni dermatologice
 • Stari de oboseala si stress

În baza rezultatelor obţinute în laboratorul de imagistică din cadrul clinicii, şi a recomandărilor facute de catre medicul specialist, se pot face o multitudine de proceduri în funcţie de afecţiunea fiecarui pacient.

Alături de profesionalismul echipei medicale şi aparatele moderne este de precizat şi ţinut minte ceea ce diferenţiază Centrul de tratament balneologic şi recuperare de celelalte centre:

 • La numai 2 km de centru, un izvor de mare adâncime de apă sărată a fost captat şi adus în bazinele de aici. Apa sărată de aici o depaşeşte în procent salinic pe cea de la Sovata, fiind filtrată, recirculată şi pastrată la o temperatură de 31-33 de grade în bazine speciale unde se poate face hidrokinetoterapie personalizată sau în grup sub supravegherea unui profesor de cultură fizică medicală. Mineralizarea totală a apei din cele trei bazine este de 321g/l şi conţine Cl, sulfaţi, Na, K, Ca, Mg, Fe – acestea fiind absorbite prin piele în timp ce pacientul efectuează diferite exerciţii. Hidrokinetoterapia în apă sărată este recomandată în tratarea majorităţii afecţiunilor aparatului locomotor.

 

bazin sanconfind

SanConfind

Cel de-al doilea lucru ce trebuie amintit este nămolul de Techirghiol  folosit în procedurile de aici. Transportat şi păstrat în condiţii speciale pentru a-şi păstra toate proprietăţile, bogat în minerale şi coloizi organici, nămolul  poate vindeca multe boli osteo-musculare. Fie ca sunt băi, împachetări sau masaj, acesta contribuie la un concept total de terapie.

Concept ce cuprinde şi kinetoterapia, masajul, reflexoterapia, băile galvanice, fizioterapia, împachetările cu parafina, saunele  – uscată şi umedă sau drenajul limfatic. Un complex ce este recomandat într-o multitudine de afecţiuni recuperatorii chirurgicale, neurologice, ginecologice, tratamente de înfrumuseţare sau pentru întărirea sistemului imunitar.

Întotdeauna medicul ne va spune că prevenţia este cea mai buna măsura medicala. Doar că viaţa de zi cu zi ne lasă cu greu timp să trăim sănătos. Ajungem de multe ori prea târziu in cabinetul unui doctor specialist… şi dacă tot se întâmplă de multe ori acest lucru ne dorim ca atunci când ajungem la tratament sa avem parte de cel mai bun dintre ele.

Iar SanConfind este alegerea!

SanConfind

 

De puţin timp, Centrul Medical Sanconfind are şi o Fundaţie –  Fundaţia SanConfind.

Rolul acesteia este de a sprijini dezvoltarea sistemului medical privat în domeniul balneofiziokinetoterapiei şi recuperării medicale, precum şi ajutorarea persoanelor defavorizate din punct de vedere social, profesional, financiar şi medical prin oferirea de susţinere materială, sprijin moral, consiliere pentru depăşirea situaţiilor – economice defavorabile şi a marginalizării sociale.

Astfel, Centrul Medical SanConfind isi intareste rolul de pilon social si stabilitate in societatea romaneasca, contribuind activ la imbunatatirea sistemului sanitar din tara noastra.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *