Unde mancam in Pilsen
Cele mai bune restaurante cu mancare traditionala din Pilsen, orasul frumos din Cehia
De curand am fost in Cehia, in capitala, in Praga, dar am decis sa tragem o fuga pentru cateva zile si in frumosul orasel Pilsen care este la doar o ora distanta de Praga. Multumim pentru invitatie celor de la @Visit Plzen. Cehia nu înseamnă doar bere excelentă și castele impresionante, ci și o bucătărie care surprinde prin simplitate și savoare. Influențată de vecinii săi – Germania, Austria, Polonia și Slovacia – gastronomia cehă este un amestec delicios de arome robuste, porții generoase și preparate care merg de minune cu o halbă rece.
Am mai povestit in cateva articole experienta noastra in Pilsen dar astazi vrem sa va povestim despre gastronomie, ce restaurante am vizitat in Pilsen.
Restaurant U Salzmannu
Este cel mai vechi restaurant din Pilsen, se afla aproape de piata centrala din centrul orasului. La invitatia celor de la Visit Pilzen am fost sa luam cina in prima noastra seara. Am fost sfatuiti sa mancam ceva traditional, ceva care se mananca de localnici la masa de Craciun, asa ca am comandat crap salata de cartofi, am comandat si un gulas tip ciorba care ne-a uns la suflet, putin picant, cu gust de chimen. Am incercat si faimoasa paine prajita care se serveste cu catei de usturoi frecat de paine.
Se numeste Topinki , paine delicioasa de secara care se prajeste in untura si se serveste cu catei de usturoi. Este foarte buna alaturi de tartar dar nu numai . Am incercat si gulasul cu sos de vita si acele galuste preparate din faina si fierte numite knedliky. Atentie, portiile sunt imense si berea exceptionala! Am incercat cele 3 tipuri, Mliko cea care este mai mult spuma, Sunt cu jumatate bere jumatate spuma si Hladinka , preturile sunt, 50, si 68 de coroane cehesti. Va spuneam ca 100 de coroane cehesti inseamna 4 euro, adica 20 ron. Deci o bere la halba cam 10 ron.
Lekarna – restaurantul fost farmacie din piata centrala
O alta cina, intr-un loc special. U n design deosebit si o atmosfera calda la unul din cele mai frumoase restaurante din Pilsen.
O bucătărie modernă corectă inspirată din Austria și Bavaria din ingrediente de calitate. Acesta este un caracter al bucătăriei Lékarna, care este condusă de un bucătar Michelin Patrik Jaroš în cadrul întregului grup și de un bucătar experimentat Josef Kalaš în cadrul restaurantului. Nu contează dacă este vorba despre un legendar tafelspitz de Lékárna, oase de măduvă coapte, un gröstl austriac sau mușchiul în sos de smântână după rețeta Magdalenei Rettigová. O experienta gastronomica speciala in inima orasului.
Noi am incercat carnatii bavarezi, medalion de porc cu cartofi copti si sos si am incheiat cu inghetata de bere , care arata genial cu fata de zahar decorata deasupra si un strudel cu prune cu sos de vanilie
Purkmistr Restaurant Beer Spa
Aici am fost nu doar sa mancam ci sa si facem baie in butoaiele de bere pentru prima data.
O experienta inedita, dupa care am incercat cateva dintre preparatele de aici , gulasul de vita cu galusti de cartofi, coastele de vita cu sos de bere si delicioasa branza camembert.
Se ajunge putin mai greu nefiind in centrul orasului. Este cam la 20 de minute cu masina dar nu va faceti griji ca taxiurile sunt ieftine.
Brunch la hotel Marriot Pilsen
In ultima zi am fost invitati la un brunch buffet la hotel Marriot Pilsen gazda noastra. Pretul era de 850 coroane cehesti , in banii nostri 170 ron de persoana. Este un bufet cu multe variante de mancare, am savurat carnea frsgeda de purcelus, friptura frageda de vita, somonul, gulasul traditional,fructe, prajituri traditionale, tort, iar copiii au primit cadouri fiind un brunch pentru sf Nicolae.
Au fost incluse ca bauturi vinurile, berea , soft drinksuri si cafeaua . Am inteles ca organizeaza in fiecare luna genul acesta de brunch cu diverse teme .
Bucătăria cehă este mai mult decât un festin culinar – este o călătorie prin tradiții, istorie și influențe culturale. Cu preparate sățioase, arome bogate și deserturi irezistibile, vei pleca din Cehia nu doar cu amintiri frumoase, ci și cu dorința de a te întoarce pentru încă o porție de gulaș și knedlíky! Noi nu am apucat sa gustam faimosul ciolan cu fasole dar il trecem pe lista pentru data viitoare. Ne-am bucurat in targul de Craciun si de Kurtoskalacs chiar daca nu este 100% traditional. Oricum nu poti merge in Cehia fara sa te bucuri de un rasfat culinar iar preturile sunt foarte atractive . Noi am plecat foarte incantati din Pilsen de restaurantele mai sus mentionate si vi le recomandam si voua.