DE STIUT!

Compensatii pentru zbor intarziat sau anulat

Ce compensatii se dau pentru zbor intarziat sau anulat

Care este cel mai rau lucru ce ti se pooate intampla la un zbor cu avionul? Si nu ma refer la Doamne Fereste vreun accident! Pierderea bagajelor? Plata suplimentara la bagaj? Scaunul din mijloc? Aproape da. Cel mai rau lucru ce ti se poate intampla este sa vina avionul dupa 12 ore sa nu mai ai avion deloc sau sa ai avion si sa nu poti sa te urci in el ( da, se poate intampla! ). Stiati ca se dau compensatii pentru un zbor intarziat sau anulat? Stiati ca si la overbooking se platesc despagubiri?

Suntem intr-o continua miscare si daca bunicii nostri ar putea vedea drumurile pe care le facem in zbor ar ramane muti de uimire. A cumpara un bilet de avion pentru o destinatie este la fel de banal ca a cumpara bilete de tramvai in timpul lor. Si daca atunci problemele lor erau ca intarzie tramvaiul sau vine prea aglomerat si nu se pot urca noi am mutat aceste probleme in calatoria cu avionul. Sunt tot mai putini cei care inca nu au avut nici macar un drum cu avionul si tot mai multi care depasesc zeci de mii de mile de zbor. Companiile aeriene se intrec in discounturi si oferte, rutele devin tot mai provocatoare si spatiul aerian se aglomereaza pe fiecare zi. Insa toate aceste beneficii vin si cu probleme vechi dar totusi noi! Daca pe vremuri lasai sa treaca un tramvai si reuseai sa il iei pe urmatorul intarziind doar cateva minute sau poate zeci de minute, astazi o cursa aeriana intarziata sau anulata duce la intarzieri de ore poate zile si uneori la anularea unor planuri facute cu mult timp inainte.

compensatii-pentru-zbor-intarziat-sau-anulat

Pentru ca aceste lucruri au inceput sa se intample tot mai des, au fost instituite si niste reguli ce trebuiesc respectate in aceste situatii in sensul ca persoana afectata de o asemenea problema trebuie despagubita. Obtinerea de despagubiri si compensatii pentru zboruri intarziate (mai mult de 3 ore) si/sau pentru zboruri anulate sunt la indemana celor care au trecut printr-un asemenea moment si trebuie doar sa stii ca ai dreptul de a solicita despagubiri pentru zbor anulat sau zbor intarziat. Si trebuie stiut faptul ca toate companiile care operează în spațiul aviatic al Uniunii Europene sunt obligate să respecte regulamentele UE, inclusiv companiile romanești cum e Tarom sau cele low cost precum: BlueAir, Ryanair, Wizzair, Easyjet ș.a.

Este o procedura stufoasa si greoaie, ca orice procedura in care o persoana obisnuita trebuie sa primeasca bani de la o companie mare. Despagubirile se platesc, evident, doar ca pentru a ajunge acolo ai nevoie de rabdare si timp plus cateva cunostinte despre ce inseamna completarea unor formulare on line si incarcarea unor documente pdf intr-un sistem. Nu este imposibil dar de obicei sistemul este facut in asa fel incat macar o parte dintre solicitanti sa renunte. Tocmai din acest motiv, un nou tip de business a inceput sa functioneze si firme specializate ofera servicii prin care se pot solicita aceste despagubiri pentru zbor intarziat sau anulat.

Compania UnionClaim – este o companie ce se ocupa cu obtinerea de despagubiri si compensatii pentru zboruri intarziate (mai mult de 3 ore) si/sau pentru zboruri anulate.union-claim

Poate unul dintre cele mai importante puncte forte ale acestei companii este calculatorul on line care se regaseste pe site-ul companiei, un calculator online care ajuta utilizatorul sa vada aca este  eligibil pentru obtinere de despagubiri compensari pentru avion intarziat/anulat si afla si valoarea aproximativa pe care o poate primi. Acest prim pas este foarte important si iti da o siguranta in ceea ce priveste pasii urmatori in ideea de “se merita sau o las balta“, cu toate ca “se merita” in orice situatie!

Sunt cateva motive intemeiate care fac din Union Claim o firma cautata:

  • Nu există costuri inițiale pentru a folosi platforma lor, deoarece vor fi plătiți doar dacă vor obține compensația dumneavoastră.
  • Dacă operantorul aerian refuză să coopereze, vor merge în instanṭă.
  • UnionClaim România este partener oficial al UnionRight, companie ce face parte din grupul de firme UnionTax, care se ocupă încă din anul 2011 cu recuperarea impozitului și alocațiilor pentru copii din Germania, Austria și Olanda.
  • UnionRight are cei mai buni avocați care pot să te reprezinte cu succes în cazul unui refuz de către compania aeriană la compensație în urma întârzierii sau anulării zborului.
  • Pasagerii care aleg Union Right primesc în medie o sumă compensatorie în valoare de 400 euro.
  • Mai mult, UnionRight a alocat o sumă importantă de bani pentru plata despăgubirilor din buget propriu, astfel că în anumite cazuri poți beneficia de plata despăgubirii în 24 de ore sau 30 de zile în funcție de destinația zborului tău. 
  • Union Claim are trei tipuri de servicii de primire a despagubirii –  gold/silver si bronze si in functie de ceea ce alegeti termenul de plata va fi mai scurt ( 24 de ore ) sau mai lung ( nu depaseste 30 de zile. )

Astfel ca, daca ati avut vreodată probleme cu un zbor întârziat sau anulat, daca ati fost nevoiți să amanați o întâlnire importantă sau a fost întreruptă vacanța dvs. din vina companiei aeriene, in astfel de circumstanțe neplăcute, UnionClaim va fi o surpriză plăcută pentru dumneavoastră.

CONTACT  UNION CLAIM

 ADRESA: Str. Predeal, nr 10, Targu-Mures, judet Mures, 540345
 TELEFON: 0773 372 571
 MAIL: office@unionclaim.ro
 PROGRAM: Luni – Vineri: 09:00 – 17:00

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.