LUMEA MARE

Un ceas de opt milioane de euro la doar 10 franci elvetieni

Un ceas de opt milioane de euro la doar 10 franci elvetieni. Biletul de intrare la muzeu. Ca sa vezi ceasul!

In Geneva exista un muzeu care printre alte exponate are si un ceas de opt milioane de euro. Patek Philippe Museum din Geneva, este locul unde sunt expuse ceasuri din toate colectiile istorice ale celebrului producator.

Patek-Philippe

Patek Phlippe vine ca nume de brand de la Antoni Patek si Adrien Philippe. Primul polonez iar al doilea francez. Impreuna au intemeiat in 1839, probabil cel mai cunoscut, faimos, scump si dorit brand de ceasuri de toate felurile, atat pentru regi cat si pentru oameni obisnuiti. Brand care si astazi este inca in mare voga. Din 1932 este in proprietatea unei familii elvetiene care l-a transformat intr-o afacere globala, cu peste 400 de magazine proprii in toata lumea si incepand cu anul 2001, un muzeu in Geneva.

Patek-Philippe
In stanga Patek – in dreapta Philippe

Patek Philippe a creat cel mai scump ceas din lume, ceas care valoreaza peste 30 de milioane de euro si care se afla in colectii ale unor oameni extrem de bogati. Noi am vazut unul de 8 milioane, expus la muzeu si despre el era vorba in titlu. De fapt, ceasurile sunt o investitie in viitor! Sloganul firmei este: Nu deții niciodată un Patek Philippe. Ai doar grijă de el pentru următoarea generație.” Si daca va spun ca in TOP 10 ceasuri scumpe din toate lumea, in anul 2023, 9 sunt Patek Philippe, intelegeti!

Situat într-o clădire impunătoare, în inima orașului, acest muzeu este o destinație de neratat pentru iubitorii de ceasuri și pasionații de artă. Sunt trei etaje in care descoperi atat istoria ceasurilor dar si alte modele sau poti vedea cum se realizeaza un ceas sau chiar live cum se intretin acestea intr-un atelier ce are geamuri spre muzeu si in care ceasornicari mesteresc cu migala la ceasuri superbe. Muzeul Patek Philippe nu este doar un loc de explorare pasivă, ci și un centru de educație și inspirație. Vizitatorii au ocazia să participe la tururi ghidate conduse de experți în domeniu, care dezvăluie secretele și povestea din spatele fiecărui ceas. De asemenea, atelierele interactive oferă oportunități unice de a învăța mai multe despre designul și mecanica ceasurilor Patek Philippe. Explorezi mecanismele, carcasele și designul irezistibil al fiecărui ceas. Nu doar că vei vedea, dar vei și înțelege povestea din spatele fiecărei piese.

Muzeul-Patek-Philippe

Cu atenție și admirație, poți studia detaliile fine ale fiecărui ceas. De la mecanisme complicate până la carcase ornamentate și cadrane rafinate, fiecare piesă este o expresie a măiestriei și creativității umane. Este un prilej de a te lăsa cufundat în lumea ceasurilor de lux și de a aprecia arta din spatele fiecărei piese.

Indiferent dacă ești un colecționar dedicat sau doar un vizitator curios, Muzeul Patek Philippe oferă o experiență captivantă pentru toți. În timp ce te plimbi printre exponatele sale, vei fi inspirat de frumusețea și diversitatea ceasurilor și vei pleca cu amintiri care te vor însoți mult timp după ce ai părăsit muzeul. Cele peste 2500 de exponate, istorii de peste 500 de ani, te asteapta sa te bucuri de o calatorie in timp.

Muzeul  poate fi vizitat gratuit daca detii un Geneva Pass.

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.