DE STIUT!

Autorizație specială de călătorie, după ce intrăm în Air Schengen

Autorizație specială de călătorie, după ce intrăm în Air Schengen

 

Conform unui proiect de lege propus de Ministerul de Interne, minorii care călătoresc cu avionul vor trebui să continue să treacă prin controalele Poliției de Frontieră și să primească o autorizație specială de călătorie. Acest document este esențial pentru călătorie și trebuie obținut înainte de îmbarcare. Pentru a intra în posesia documentului, parintii , reprezentanții legali sau însoțitorii trebuie să se prezinte mai devreme în aeroport, însă nu în mai puțin de o oră înainte de îmbarcare.

Este important de menționat că lipsa acestui document la momentul îmbarcării poate atrage sancțiuni financiare, amenzile putând ajunge până la 5000 de lei.

 

Asociația Aeroporturilor din România nu este de acord cu această propunere

Propunerea Ministerului de Interne nu este susținută de Asociația Aeroporturilor din România, care consideră că implementarea acestor noi formalități ar putea îngreuna fluxul de pasageri și ar putea crea neplăceri în procesul de călătorie.

Astfel, există un apel pentru reexaminarea acestei propuneri în vederea găsirii unei soluții care să faciliteze călătoriile, fără a afecta negativ experiența pasagerilor.

David Ciceo, preşedintele Asociaţiei aeroporturilor din România:

Considerăm că s-ar îngreuna fluxul de pasageri şi mai ales la zborurile turistice, spre exemplificare Grecia, unde există foarte mulţi copii minori, ar trebui să stea la o coadă pentru verificarea documentelor, ulterior la o coadă de check-in. În ţările Schengen nu există asemenea prevedere”, a explicat David Ciceo.

Polițiștii de frontieră vor verifica inclusiv dacă însoțitorii minorului respectă regulile cu privire la libera circulație a cetățenilor români în străinătate. Este o măsură nemaiîntâlnită, pentru că în carta Schengen nu există restricţii pentru categoriile de persoane nominalizate.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.