DE STIUT!

Turist in Canada

Turist in Canada

Canada este una dintre cele mai frumoase tari pe care le-am vizitat pana acum. Acum 5 ani am avut norocul sa ajung prin Toronto, eram pentru prima oara in Canada si am fost extrem de impresionata de vizita aici ca turist.

Pana sa ajung in Toronto, ideea de oras multicultural o asociam cu Londra sau New York. In Toronto  mixul de nationalitati este asa de mare incat aveam impresia ca ma aflu in cel mai vizitat loc turistic din lume si toti suntem turisti. De altfel, Toronto este unul dintre orasele cu cea mai mare diversitate de nationalitati din lume, mi -au parut foarte frumosi, toti cu parul blond si un suras pe buze. Aveam acelasi sentiment ca in Danemarca, oameni frumosi peste tot. Nici o nationalitate nu este majoritara, dupa origine, englezii sunt cei mai multi fiind aproape 13%, canadienii sunt abia pe locul 3, iar pe 2 sunt chinezii. Un mix senzational care da un sarm superb orasului.

Un oras echilibrat in care te vei simti bine oriunde te vei plimba unde inainte de toate exista mult bun simt, lucrurile nu ies din comun si nimeni nu doreste sa atraga atentia. Glumele acelea cu “scuzele canadianului” vin din realitatea de zi cu zi. Mi-a placut foarte mult si partea de oras unde este cartierul chinezesc, cu multe magazine, preturi foarte, foarte bune la suveniruri si multe restaurante grozave cu preturi modice. Cu siguranta mi-as dori ca intr-o buna zi sa pot ajunge iar prin acest oras frumos. Mi-a mai plăcut mult că fiecare colțișor verde e invadat de veverițe. Nu știu de fapt dacă este un lucru bun că erau atît de multe, dar  erau amuzante. O curatenie maxima, chiar si in zonele aglomerate. Sper sa ajungeti si voi pe acolo, candva.

Toronto

 Astazi vreau sa va spun cum se obtine viza eTA

O autorizație electronică de călătorie sau eTA este, în esență, o cerință de intrare pentru acei călători străini scutiți de viză care zboară în Canada. Acest document este conectat electronic la pașaportul unui călător și va fi valabil până la 5 ani. În cazul în care aveți un pașaport nou, este necesar să obțineți un nou eTA. Cu un eTA legitim, s-ar putea să călătoriți în Canada cât de des doriți pentru o ședere scurtă (de obicei, până la 6 luni la un moment dat). Cu toate acestea, un eTA nu vă garantează intrarea în Canada. Odată ajunși, ofițerii serviciilor de frontieră vor cere să vadă pașaportul și alte documente importante. Și trebuie să îi convingi pe ofițeri că ești eligibil să călătorești în Canada În trecut, toți călătorii din țările scutite de viză  zburau în Canada fără nicio autorizație prealabilă. Dar odată cu introducerea sistemului eTA, numai cetățenii americani sunt scutiți de această nouă cerință. Chiar și rezidenții permanenți ai SUA li se cere să prezinte un eTA pentru a călători cu avionul în Canada. Ca exemplu, dacă sunteți un cetățean scutit de viză din Japonia sau Germania, acum trebuie să aveți un eTA pentru a merge în Canada, indiferent de vârstă și ocupație

 Canada visa eTA, poate fi obținută online si se recomandă să depuneți cererea dvs. cu cel puțin 3 zile înainte. Pentru a fi eligibil pentru acesta iza, trebuie să aveți o adresă de e-mail și un pașaport valabil. După ce eTA a fost confirmată și aprobată, o veți primi prin e-mail. S-ar putea să alegeți să obțineți un eTA pe cont propriu sau să angajați un furnizor terț de servicii care să îl aplice pentru dvs. Pentru a afla dacă aveți nevoie de o eTA sau o viză online pentru a călători în Canada, trebuie doar să verificați cele mai recente informații de pe site-ul oficial al guvernului canadian.

Trebuie să vă amintiți că nimeni, inclusiv copiii, nu pot trece frontiera fără visa eTA.

Deci, ce informații vi se va cere să completați?

Când completați formularul de cerere, veți avea nevoie de următoarele detalii în posesia dvs. țara care v-a eliberat pașaportul, numărul pașaportului, cetățenia înregistrată pe pașaport, numele de familie și prenumele așa cum sunt în pașaport, statul și orașul de naștere, data nașterii, data emiterii și data de expirare a pașaportului.  Informațiile personale, cum ar fi identificatorul unic al clientului, starea civilă și informațiile despre angajare, inclusiv poziția, orașul, domeniul, numele angajatorului și data angajării trebuie să fie furnizate în cerere. După ce ați terminat cu aceste informații, va trebui să completați informațiile de contact și alte informații de călătorie, care includ ora de plecare a zborului.

Toate acestea fiind completate, veti primi un pdf online cu visa aprobata.

Canada este o tara uriasa ce nu poate fi descoperita in cateva zile. Acordati o perioada mai mare pentru calatoria dumneavoastra in asa fel incat sa va bucurati de cat mai multe dintre frumusetile acestui loc.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.