Cel mai mare avion din lume revine!

Va amintiti de cel mai mare avion din lume, distrus de rusi la inceputul razboiului?

Poate va amintiti ca cel mai mare avion din lume, apartinand Ucrainei, avion care aterizase si la Otopeni cu ceva timp in urma, a fost distrus de rusi la inceputul razboiului. A fost atunci un oftat colectiv al tuturor oamenilor, chiar daca era doar un avion. Dar o veste buna a venit de la Evgheni Gavrilov, directorul general al companiei Antonov, care a declarat că noului avion An-225 „Mriya” este în construcție, fiind gata în proporție de 30%.

Costul construcției este estimat la 500 de milioane de euro. Aeroportul internațional Leipzig/Halle, unde compania aeriană Antonov are sediul temporar și unde a zburat adesea An-225, va ajuta la strângerea sumelor necesare. La aeroport vor fi vândute suveniruri, inclusiv modele An-225, cu promisiunea că toate încasările vor merge către finalizarea modelului gigant.

Constructia unui nou avion care sa aiba si piese din cel vechi este ca o raza de speranta pentru toata lumea intr un conflict ce a afectat intreaga planeta. Pe 7 octombrie 2021 am avut ocazia sa intampinam pe Aeroportul Otopeni cel mai mare avion din lume. A fost impresionant sa vezi un avion cu sase motoare uriase, aproape 90 de metri anvergura a aripilor, fiind singurul din lume de acest fel in acest moment si care putea transporta pana la 250 de tone de marfa. Venise atunci cu un transport de marfa destinat unor persoane particulare si nici nu ne imaginam ca in scurt tim va fi distrus. Pe 27 februarie 2022 a fost “victima” razboiului.

Speram sa il admiram pe cel nou intr-o  noua vizita, intr-un timp cat mai scurt, pe Otopeni, si mai ales intr-un timp de pace!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.