Aproape totul despre Turnul Eiffel – Paris

Aproape totul despre Turnul Eiffel

Turnul Eiffel – Paris! Cum ajungi? Cat costa? Cum e?

        Cine nu a auzit de Turnul Eiffel? Cine nu l-a văzut, în poze măcar? Marea majoritate știu și istoria lui…știu și cine l-a construit și în ce perioada și cu ce motiv. Pentru cei putini care nu au aflat informațiile astea va povestesc în câteva cuvinte ce-i cu acest monument. Construit intre 1887 și 1889 de către compania lui Gustave Eiffel, a ajuns sa-i poarte numele si sa fie simbolul Parisului. A fost construit pentru Expoziția Universala din Paris, din anul 1889, centenarul Revoluției franceze, a fost extrem de controversat la în acele timpuri și trebuia sa fie dezasamblat după 20 de ani. Are 320 de metri cu tot cu antena din vârf, 10.ooo de tone greutate, este făcut din 18.038 de piese de oțel, unite de doua milioane jumate de nituri. A fost pentru multa vreme cea mai înalta structura construita de om…Sunt trei etaje de unde poți admira panorama. Două la care poți ajunge și pe scări și terasa din vârf accesibila doar cu liftul. Cam asta… Să detaliem de acum!

eiffel
Gustave

  Să vedem cum ajungem, unde e, ce program are, cât costa biletul…

eiffel
#Turnul Eiffel

La Turnul Eiffel este mai greu să nu ajungi! Fiind un obiectiv principal în Paris accesul este foarte usor.

Metrou – liniile 6 , 8 si 9 – una din stațiile:  Champ de Mars-Tour Eiffel, Bir-Hakeim, Trocadero, École Militaire 

Autobuze – 42, 69, 72, 82, 87

Linie RER: C

Program de vizitare : 9.00-24.00 vara

                                               9.30-23.00 restul anului

Ora ultimului acces era 23.45 în seara în care am fost noi. Există posibilitatea uneori din cauza vântului, a frigului sau a altor motive, ca accesul la ultimul nivel să nu fie permis. Chiar dacă se întâmplă rar…se întâmplă.

orar
program

Prețurile sunt pe categorii, etaje, vârstă…

preturi
preturi

    Ai posibilitatea să le cumperi online și astfel să nu stai la cozile infernale. Dacă iți cumperi online  există posibilitatea să nu găsești bilete pe site. Încearcă în limba franceză în site sau încearcă de mai multe ori pentru că s-ar putea ca cineva din lumea mare să renunțe la rezervări și să reintre biletele în sistem. Nu te mira…este Turnul Eiffel – unul din cele mai vizitate locuri din lume! Dacă ai un asemenea bilet cu dată și oră exactă ar fi bine să fii cu măcar 20 de minute înainte acolo. Sau poți merge la coada unde urci pe scări si accesul e mai rapid. Fiecare picior este specializat – pentru scari sau pentru lift. După cum vedeți pe scări este mai ieftin decât cu liftul. Oricum însă, de la etajul doi dacă vrei să ajungi în vârf nu există altă posibilitate în afara liftului deci… Poti sa îți cumperi un Paris pass ( cu el ai mult mai multe avantaje ) și deasemenea ai prioritate.

scari
asa se vede de pe scari

   La intrare e un control de genul celui de la aeroport dar nu atât de amanunțit. Oricum, ești controlat în geantă și accesul cu lichide în sticlă de sticlă este interzis. Etajul 1 se află la vreo 60 de metri și durează vreo 10 minute urcatul pe scări dacă ești în formă. Vrei să mănănci în turn? Aici este restaurantul 58 Tour Eiffel.  Renovat în  2013, tot aici găsești și salonul Gustave Eiffel, geamurile imense îți oferă o panoramă perfectă.

turnul eiffel
etajul 2 vazut de la primul etaj

Etajul 2 se află la 125 de metri înălțime și poți ajunge și acolo pe scări. Durează… 🙂

etajul 2
Etajul 2
turnul eiffel
vederea panoramica de la etajul 2

Și aici există  un restaurant,   – scump –   Le Jules Vernepentru cei pretențioși și cu bani! Tot de aici iei liftul pentru platforma din vârf.

muzeul din varf  De sus, din vârf panorama este absolut incredibilă. Parisul se întinde la picioarele tale. Am prins ziua si am prins si noaptea in turn pentru că am fost pe seară. Merită să programezi așa! Toată lumea se inghesuie să vadă reproducerea biroului lui Eiffel dar sincer mie nu mi s-a părut ceva foarte foarte. Mai bine te chinui, printre cei care fac poze si selfie-uri să ajungi să prinzi un loc sa PRIVEȘTI PARISUL! Sau servește la Champagne Bar o cupă de șampanie alaturi de persoana iubită.

Amanunte pe care ar fi bine să le știi la/despre Turnul Eiffel:

 • Luminile din turn nu se văd bine când ești in el.
 • – Cred că cea mai frumoasă priveliște este de sus de pe platforma dinspre fântanile de la Scoala Militara.
 • – Cu 3-5 euro poti cumpara 5 mini turnuri eiffel ( breloc pentru chei ), cu 2-3 Euro o apa plată la 1/2 litru , 5 Euro parcă o sticlă mică de șampanie.
 • – Seara este arhiplin deci ai grijă la portofel.
 • – Dacă ești în turn și bate vântul mai tare poți simți cum se mișcă.
 • – La etajul 2 ai niște locuri acoperite de un geam gros pe care poți sta și privi în jos – e o experiență mișto.
 • – Cât timp ești in turn, poți descărca din Google Play o aplicație ( nu e free ) care îți povestește despre turn.
 • – Persoanele cu dizabilități ( in scaun cu rotile ) pot urca cu liftul.
 • – Jos există o toaletă publică ce se inchide pe la ora 21.00

Cu siguranță mai sunt lucruri pe care nu le-am spus. Recunosc că nu le știu… Vă aștept pe voi cu completări!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

3 thoughts on “Aproape totul despre Turnul Eiffel – Paris

 • 13 October 2015 at 22:50
  Permalink

  Multumesc pentru articol.. La vara sper sa ajung la Paris (avem asa un mic plan, sper sa se indeplineasca).. e bine de stiut mici tips-uri, gen preturi, ore potrivite..apreciez mult..

  Acum, ca si completare.. o curiozitate despre turnul Eiffel este ca otelul care a fost folosit la construirea lui este culmea, made in Romania, la Resita mai exact.

 • 24 October 2014 at 7:48
  Permalink

  Ti-ar fi placut. Poate data viitoare

 • 24 October 2014 at 4:02
  Permalink

  eu nu am avut rabdare sa stau la coada sa urc in turn, prea multa lume …

Tu ce zici despre asta?