OBIECTIVE TURISTICE

Pestera Prometheus din Georgia

Pestera Prometheus din Georgia

Una dintre cele mai interesante drumuri de facut in Georgia este Pestera Prometheus. Cea mai mare pestera din Georgia. Aflata la doar 20 de km de orasul Kutaisi, are o istorie relativ noua, fiind descoperita in 1984 si amenajata pentru turisti si mai recent. Doar de vreo 10 ani se poate vizita. Georgienii au reusit insa sa o amenajeze foarte frumos si drumul printre galeriile sale te urca si coboara intrand in tunele stramte sau in sali largi.

prometheus cave

Cum ajungi la Pestera Prometheus?

In 2018, taxiul este cel mai comod mijloc de transport dintre Kutaisi si pestera. 20 de lari este suma standard pe care o sa ti-o ceara un taximetrist si te lasa chiar la intrarea in complex. Pe de alta parte, daca nu vrei sa iei taxiul exista si posibilitatea de a merge cu minibus urile de acolo doar ca nu o sa ajungi pana la pestera. Prima oprire va fi in Tskaltubo, unde vot cobori toti si cu siguranta soferul iti va propune sa te duca el la pestera pentru cel putin 20 de lari. De fapt, exista un minibus de acolo ce merge la pestera si costa doar vreo 2 lari de persoana. Astfel ca in loc sa platesti 40 de lari dus/intors poti iesi la suma de 7-8 lari/persoana un drum dus intors. Decizia este a ta.

Pret bilete si program

Pretul unui bilet este de 20 de lari adult si 5 lari copil iar programul este in fiecare zi, exceptie facand lunea, intre orele 10.00 si 17.00

Se formeaza din jumatate in jumatate de ora grupuri cu ghid in engleza sau rusa si mergi insotit astfel in toata vizita in pestera. Nu este permis accesul in pestera fara ghid. Exista posibilitatea de a la sa la intrare bagajele voluminoase, nefiind permis accesul cu ele in interior.

prometheus cave

Prometheus Cave

Aflata la 40 de metri sub nivelul marii, are o lungime de un pic peste 1 km, este amenajata in totalitate si dureaza intre o ora si o ora si jumatate o vizita, in functie de grupul cu care esti. Intrarea este intr-o grota la care ajungi coborand o multime de scari si o intrare destul de mica te duce in pestera.

Temperatura de 15 grade constante , indiferent de anotimp, face posibila vizitarea acesteia in orice perioada a anului.

Tunelul te duce printre stalactite si stalagmite luminate feeric in culori catre cele 4 sali ale pesterii. Kolkheti Hall, Medea Hall, Love Hall, Prometheus Hall and Iberia Hall. Fiind pestera lui Prometheu, partea de acces se numeste Argonauts Hall.

O sa va insirati de-a lungul drumului intr-un sir continuu de vizitatori si de la un tunel stramt vei ajunge intr-o sala spatioasa creata in subteran de natura si tot asa pana cand finalul vizitei te va duce la tunelul de iesire ce da spre un lac cochet. Aici poti sa te plimbi cu barca pentru 15 lari de persoana.

Vizita la Prometheus Cave este o plimbare prin inima muntelui. Linistea din interior si frumusetea creata de natura te seduc.

Ca fapt divers, georgienii pot face aici, contra cost evident, ceremonia de nunta.

Afara, o mica piata plina de vanzatori iti ofera galagiosi fel de fel de produse traditionale si se activeaza de cate ori opreste un autocar din care coboara turisti.

Pentru zona Kutaisi, orasul nefiind foarte ofertant turistic, Prometheus cave este o vizita de jumatate de zi si merita!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *