LUMEA MARE

Top 5 obiective supraapreciate!

Top 5 obiective celebre în imagini.

Am călătorit mult.  Am văzut locuri pe care nu mi-am imaginat ca o sa le vad. Unele celebre și altele necunoscute. Astăzi vreau sa va povestesc despre ”celebrele” obiective turistice care nu sunt deloc cum le vezi în poze. Cele pe care le vezi în poze pe net și când ajungi acolo ai un mini soc. Dezamăgitoare și departe de frumusețea expusa în online!  Am mers și le-am văzut cu așteptări mari iar dezamăgirea a fost pe măsura..

1.Mica sirenă din Copenhaga

Când am ajuns în oraș, la fel ca toată lumea am pus aceasta mica statuie în capul listei ”de văzut”. Drumul pana la malul marii unde este amplasata statuia parca ne-a avertizat ca nu e ceea ce ne așteptăm dar cine a băgat în seama asa ceva? In schimb atunci când am ajuns și am văzut coada la ”făcut poze cu statuia” a fost clar ca lucrurile nu sunt deloc ce ne imaginam. Statuia este amplasata pe malul marii, la vreo 2 metri în larg și poți ajunge sărind pe niște pietre pana la ea. Partea mai nasoala este ca au loc doar maxim 2-3 persoane pe acel soclu și de obicei fiecare vrea o poza singur cu sirena. Asta înseamna cel putin 2 minute de așteptare pentru fiecare poza. La o coada de 100 de persoane calculați timpul de așteptare… Iar statuia în sine este mica și povestea ei este mai interesanta ca statuia propriu zisa. Evident ca am stat la coada dar obiectivul nr 1 al orașului ocupa un loc nemeritat!

mica sirena din copenhaga

Sursa foto newsoholic.com

2. Orasul interzis din Beijing

De ce oare era interzis nu îmi pot imagina pentru ca este de o banalitate maxima. Nu ai acces decât în niște curți uriașe după care treci în alta curte și în alta și tot asa pana ajungi în spate la grădinile care iți mai șterg din dezamăgire. Nu vreau sa zic nimic despre aglomerație – suntem totuși în China și e ceva firesc, nici despre  intrarea cu pașaportul în mana sau controlul cu detectoare de metale. Admit ca sunt o problema de securitate și este spre binele meu. Doar ca orașul interzis se vizitează doar pe din afara. Nu se poate intra în nici o clădire și chiar dacă ai intra, mare lucru nu e de văzut. Sali goale asa cum am văzut trăgând cu ochiul pe unde am reușit… Este uriaș și pierzi mult timp iar când ajungi la celalalt capăt te întrebi ”de ce am intrat aici?”.

orasul interzis

3. Raul Iordan

Am văzut Raul Iordan și de pe partea Israelului și de pe partea Iordaniei. Daca  nu ești o persoana religioasa sau vreun arheolog pasionat, locul botezului este pe partea israeliana un kitsch complet iar pe partea iordaniana o banalitate de balta. Iordanienii spun ca adevăratul loc al botezului este la vreo 500 de metri de actualul loc cu apa, loc acum secat dar care a fost amenajat și iți arata cum era acum 2000 de ani. De aceea, au decis ca la locul unde este acum apa sa nu pună decât un ponton de lemn. Pe de alta parte, pe partea cu Israel, este amenajat un adevarat loc de botez. La foc automat. Dar și cu locuri unde sa mănânci fast food sau de unde sa închiriezi o roba alba cu care intri în apa. O afacere ce merge non stop. Apa care nu prea curge și este mica, arata ca un mic rău liniștit. Vreo 7-8 metri lățime, vegetație și cam atât. Nimic spectaculos, nimic care sa te impresioneze, nimic care sa justifice celebritatea. Excepție făcând firește istoria locului. Daca asta o fi locul…

4. Cimitirul vesel

Cum sa fie vesel un cimitir? Ca e cimitir! Cine intra aici zâmbind, mai ales sa și rămână… Cimitirul vesel este cel mai îndepărtat punct turistic din Romania unde dacă te-ai dus odată cu siguranța a doua oara nu o sa mai ajungi! Crucea cu soacra și încă una parca cu un mesaj haios, albastrul de pe cruci. Astea sunt ”vesele”. E trist în schimb târgul de afara, e trista foiala permanenta a turiștilor si mai trist este ca ti-ai imaginat ca un cimitir poate fi vesel. Nu e! E un cimitir. Atât!

5. Casa Julietei din Verona

Daca te duci în Verona și nu ajungi la casa Julietei este ca și cum ai fost în Paris și nu ai văzut Turnul Eiffel. O sa mergi sa lustruiești și tu sânul Julietei ca sa…probabil ca sa ai noroc. La ceva. In dragoste presupun. O curte dreptunghiulara cu statuia Julietei în capăt, cu o intrare printr-un gang plin de inscripții colorate și guma de mestecat lipita pe pereți, un ”muzeu” unde nu găsești aproape nimic interesant și multa multa lume. Plus informația ca aceasta casa, în realitate, nu are nimic în comun cu Julieta. Dar ce contează? Chiar dacă e în centru, ușor de găsit pentru ca toate indicatoarele îți arata în ce parte sa o iei nu o sa te impresioneze foarte tare. Este pur și simplu un loc unde trebuie sa ajungi. Dar dacă mai ajungi vreodată în oraș cu siguranța nu o sa te mai intereseze…

Sursa foto www.italyguides.it

Sursa foto www.telegraph.co.uk

Poate ca unii dintre voi aveți alta părere sau poate aveți un alt top. Chiar vreau sa va întreb de care loc ați fost dezamăgiți/e. Ideea este ca de multe ori ne imaginam locurile pe care le vedem altfel și acestea nu sunt. Nu va indemn sa nu le vedeți, va indemn sa aveți așteptări realiste.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *