LUMEA MARE

Vacanta cu autorulota

Tot mai multi romani aleg autorulota pentru o vacanta

In ultimii ani am inceput sa vedem tot mai multe autorulote in drumurile noastre spre munte sau spre mare. Mergand in ritmul lor pe autostrada sau pe soseleele spre vreo destinatie montana. Oarecum noua pentru multi dintre romani, autorulota, este o optiune pe care cei din vest au ales-o de mult timp si pe care noi o descoperim si incepem sa o iubim. Comunitatea din Romania, mica si exclusivista pana de curand, devine tot mai mare si mai diversa.

inchirieri-autorulote-transilvania

Romania incepe incet incet sa isi dezvolte si infrastructura, pentru ca este necesara celor care aleg sa isi inchirieze sau sa cumpere o autorulota si care au nevoie de spatii speciale unde sa parcheze. Dincolo de drum, destinatia trebuie sa fie pregatita sa primeasca oaspetii si cele peste 100 de locatii de camping din tara sunt deja la dispozitia celor care  le aleg. Cele mai multe sunt la mare si la munte si pleaca de la un pret de 15 euro ajungand la 25 de euro pe noapte. Conform legislației, campingul este o structură de primire turistică destinată să asigure cazarea turiștilor în corturi, rulote, autorulote sau căsuțe, amenajate astfel încât să permită acestora să-și parcheze mijloacele de transport, să își pregătească masa și să poată să beneficieze de toate serviciile specifice acestui tip de unitate de cazare. Practic, poti parca, conecta autorulota la curent, ai spatii sanitare la dispozitie si tot confortul necesar unei vacante fara probleme.

Cand intri in lumea celor care nu isi aleg sa mearga in vacanta la un hotel de “n” stele sau la o pensiune de “n” margarete, intri intr-o lume speciala. O comunitate care numara astazi  zeci de mii de iubitori de asemenea vacante, unii cu experiente in intreaga lume, altii cu doar cateva zile petrecute la mare sau la munte. Fiecare insa cu propriile sfaturi si o sa fie greu la inceput sa tii pasul.

Ceea ce iti vor spune toti :
  • nu este o vacanta ieftina
  • este diferita de orice alta vacanta si de aceea este atat de frumoasa

O autorulota, ca sa o achizitionezi, este destul de costisitoare si este o investitie la care trebuie sa fii atent. O autorulota pe site-urile de anunturi pleaca de la minim 5000 de euro si poate ajunge la zeci de mii de euro, in functie de vechime, capacitate, stare, dotari si asa mai departe. Trebuie sa va ganditi bine la locul unde o veti tine parcata pentru ca nu o sa o folositi ca pe o masina obisnuita. De asemenea costurile de intretinere sunt mai ridicate la o autorulota decat la un automobil obisnuit. Cu toate acestea, multi aleg sa cumpere si sa se bucure de acest mini hotel deplasabil. Libertatea de miscare data de aceasta, alaturi de confortul oferit, atrage o  multime de persoane.

Asa cum au aparut si s-au dezvoltat campingurile de tranzit sau turistice, din ce in ce mai dotate si mai moderne, platformele on-line unde gasesti exact campingul cel mai apropiat de locatia unde ai ajuns, forumuri, grupuri pe Facebook sau site-uri cu sfaturi despre cum se intretine o autorulota si despre cum se  pregateste o vacanta, au aparut si firme care inchiriaza autorulote pentru o vacanta de la cateva zile/un weekend la toata vara. Unele noi, altele cu vechime, fiecare insa cu experienta sa.

Din multitudinea de firme ce ofera autorulote de inchiriat, am gasit pentru o posibila/probabila vacanta in aceasta vara una care ne-a atras atentia in seriosul Ardeal, Autorulote Transilvania. Chiar si numele de scena este cool.

SoCool to travel

SoCool

Nu am experienta unei vacante la cort si nici a uneia cu autorulota. De aceea pe langa inchiriatul unui asemenea autovehicul am nevoie si de sfaturi, toate actele necesare, rovigneta sau asigurare CASCO, unei asemenea calatorii precum si de o linie 24/7 unde sa am acces pentru orice problema as avea. Conduc de peste 25 de ani si totusi nu am avut ocazia sa fiu la volanul unei autorulote. Nici macar nu stiam ca permisul meu categoria B, este absolut suficient pentru a porni la drum.

SoCool-to-travel

Dincolo de condus este vorba si de cum folosesti autorulota. Nu e greu sa deschizi frigiderul sau sa prepari o cafea dar sa conectezi la curent autorulota, sa reusesti deversarea apelor uzate și a toaletei portabile sau sa intinzi terasa, sunt daca nu complicate cel putin dificile la inceput. Pentru un neinitiat, casa aceasta mobila are secrete iar cei de la SoCool te ajuta sa le descoperi. La fel sunt si locurile unde poti sa campezi. Unele mai dotate, altele mai putin. Un traseu facut de cei de la care inchiriezi autorulota precum si sfaturi din interior sunt aur curat.

Sunt cateva conditii pentru a putea inchiria o autorulota:

  • Permis categoria B, vechime minim 6 ani
  • Varsta minima a soferului – 25 ani
  • 30% avans, diferenta de 70% cu cel putin 14 zile inainte de preluarea autorulotei

Dincolo de acestea, ai nevoie doar de chef de vacanta, drum liber si timp frumos!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.