EVENIMENTE

Târgul de turism „Touristica” 2023

Târgul de turism „Touristica” revine cu prima ediție din acest an, în 17-19 Februarie la Vivo! Cluj-Napoca.

Ca în fiecare an, târgul reunește cei mai importanți tour operatori și agenții de turism, care își așteaptă clienții cu oferte și multe surprize. Turiștii au acces pe perioada târgului la consultanță în alegerea unui pachet potrivit și reduceri speciale.

Referitor la anul trecut, turismul estival a înregistrat creșteri, depășind așteptările agențiilor de turism. Acestea au concluzionat faptul că vara anului 2022 a fost cel puțin la fel de bună precum perioada dinaintea pandemiei.

Despre cele mai căutate destinații pentru vacanța de vară 2023, Cosmin Cismaș – Business Development Manager Destine Holidays, declară:

„Pe lângă destinațiile obișnuite de charter (Turcia, Grecia, Egipt, Tunisia, Spania, s.a) ne așteptăm la o creștere a cererilor și pe alte produse: circuite, city-break-uri, vacanțe exotice. Să nu uităm și destinațiile de proximitate, unde turiștii vor merge în continuare în vacanțe de tip individual: Bulgaria, Nordul Greciei, Croația, Muntenegru. De asemenea, România rămâne cea mai căutată destinație, ca număr de turiști și în 2023. Pe lângă destinația litoral, preconizăm o creștere a city-break-urilor  interne în special cu avionul (din iunie se vor opera zboruri și pe Brașov), sejururi balneo și circuite interne.”

Agențiile anunță revigorarea unor destinații care au fost mai puțin sau chiar deloc vizitate pe timpul pandemiei. Este vorba atât de cele din România, Europa, cât și despre circuitele exotice sau croaziere.

„În ceea ce ne privește, pentru 2023, pregătim un produs nou și care nu s-a mai regăsit în portofoliul agențiilor de turism și anume: Gourmet Holidays. Pe scurt: Turiștii noștri vor călători în diferite destinații și vor experimenta din bucătăria locală fiind însoțiți de către un celebru chef din România. Va fi, credem noi, ceva interesant.”, adaugă Cosmin Cismaș

Ofertele târgului sunt destinate atât familiilor, agențiile recomandând destinații unde acestea pot beneficia de facilități specifice, cum ar fi Turcia, dar și tinerilor. Pentru evenimentele speciale, precum luna de miere, agențiile recomandă destinațiile exotice sau croazierele: „Pentru a găsi soluția potrivită invităm tinerii căsătoriți în agențiile de turism, unde vor găsi împreună cu consultanții de turism specializați, oferta cea mai potrivită acestui eveniment important.” – Cosmin Cismaș.

  • În cadrul târgului, turiștii pot găsi atât oferte last minute, cât și early booking, acestea din urmă fiind cele sugerate de agenții.
  • Târgul poate fi vizitat de vineri până duminică între orele 10:00 – 22:00. Accesul vizitatorilor este gratuit!

„Touristica” este cel mai mare târg de turism din regiunea Transilvaniei, aflat sub semnătura Libero Events și facilitează legătura dintre agențiile de turism și pasionații de călătorii din România. Ediția precedentă a avut loc în perioada 25-27 Noiembrie 2022, iar conform agențiilor cel mai mai interes au prezentat destinațiile de vară, în special cele de tip charter: Turcia, Egipt, Grecia.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.