Sibiu este o destinatie sigura in Europa

Sibiu ocupă cel de-al șaselea loc într-un clasament realizat de European Best Destinations Organization cu cele mai sigure destinații de vacanță din Europa în care turiștii pot călători fără să se expună riscului de infectare cu coronavirus

Sibiul  se numără printre cele mai sigure zece destinații din Europa în perioada următoare, eu intentionez sa ajung in luna august pentru  a doua oara ca sa vizitez si in imprejurimi. Sibiu ocupă cel de-al șaselea loc într-un clasament al orașelor turistice europene, care s-au confruntat cu cele mai puține cazuri de coronavirus. Studiul a luat în calcul și numărul de spitale, numărul de paturi în spitale, măsurile implementate de guvernele țărilor europene și restricțiile impuse restaurantelor și magazinelor.

In urma studiilor în România au fost de 15 ori mai puține cauzuri de infectări cu coronavirus decât în alte țări europene care s-au confruntat cu un număr mare de morți.

Printre cei care au votat, au apreciat la Sibiu mai ales arhitectura, gastronomia care este minunata, cultura și istoria bogată a orașului. Ce sa mai, gasesti de toate si nu ai cum sa nu pleci multumit de experienta pe care ai avut-o in acest oras frumos.

Clasamentul este condus de Colmar (Franța), Atena (Grecia), Tbilisi (Georgia), Viena (Austria) și Cascais (Portugalia).  Am vizitat toate aceste orase si cred ca Sibiul poate concura cu el in mod clar.

Sibiul este un oras impresionant, modern, curat, civilizat cu oameni politicosi si amabili. Partea noua este ca a oricarui oras cu blocuri, strazi si parcuri frumoase. Toata lumea merge la Sibiu, ca turist pentru a vedea partea veche a orasului, care este fabuloasa. Strazile si casele descriu cu fidelitate un oras medieval sasesc. Noi am vazut si mireasa care facea sedinta foto pe pod

Nu am insa o experienta foarte placuta la prima mea vizita in ceea ce priveste contactul cu cetatenii, au fost cam nepoliticosi si am avut cateva intamplari ciudate. Prima data pentru faptul ca cei la care trebuia sa ne cazam bnu erau acasa, desi stiau ca venim, aveam rezervare prompta. Culmea este ca explicatia lor a fost ca au uitat. Greu de crezut dar se mai intampla. Anul acesta o sa ne intoarcem ca sa vedem cat de schimbat este orasul si sa vizitam si prin imprejurimi.

Daca intentionati sa faceti o vizita prin vara asta laPaltinis sau la castelul de Lut din Valea Zanelor poate ne vedem pe acolo. Inca nu ne-am hotarat cu cazarea dar pentru mai multe variante intrati aici

 

Daca este safe sa calatorim in tara noastra ar trebui sa profitam cat mai mult anul acesta, sa descoperim cele mai frumoase locuri , sa povestim despre ele. Avem locuri minunate cu oameni ospitalieri care asteapta cu nerabdare dupa perioada de pandemie care a fost asa de grea,  sa zambeasca din nou cand le calca pragul turistii, cand pleaca multumiti de experienta pe care au trait-o. Daca va ganditi sa mergeti vara asta rezervati din timp cu cazarea pentru ca sunt convinsa ca o sa fie plin de turisti anul acesta.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.