Romania nor-ma-la se prabuseste…

Ce diferenta intre situatia de asta vara si ce se intampla in Romania nor-ma-la astazi.

De cele mai multe ori, evit televiziunile de stiri pentru ca au politica asta a Apocalipsei si prezinta deformat si exagerat orice stire. De data asta insa, chiar nu au nevoie sa exagereze. Senzatia este ca s-au format doua tabere in mai multe parti ale societatii. Pana acum erau privatii versus bugetari. Acum am primit cadou si vaccinati contra nevaccinati si ce e mai important, politicieni versus restul populatiei.

Daca in “lupta” vaccinati contra nevaccinati, fiecare isi asuma si raspunde pentru ceea ce a ales, in partea ce tine de politicieni versus restul populatiei lucrurile stau diferit.

In vara, Romania era probabil in cea mai buna situatie din istoria ei. Cu un Guvern stabil ce promitea lucruri nemaiintalnite in istoria postrevolutionara, economie in redresare, rata de incidenta Covid aproape inexistenta si cu un plan ce cuprindea investitii totale pe urmatorii ani de peste 50 de miliarde de euro. Totul parea atat de bine si de frumos in viitorul apropiat si indepartat. Oameni noi, dedicati, profesionisti, ce promiteau ca vom trai vremuri ca niciodata.

Nu a prevazut nimeni urgia asta.

Din toate lucrurile de asta vara s-a ales praful! Astazi suntem in mijlocul furtunii perfecte! Oamenii noi, dedicati, profesionisti, alesi de oamenii frumosi…si-au dovedit atat lacomia pentru putere cat si indiferenta pentru cei care i-au ales. Pentru toti! Indiferent ca i-au votat sau nu. Purtati de euforia “ala e la puscarie” “suntem la putere” “nu ne mai da nimeni jos” si-au sapat groapa adanc si au sarit voios in ea, unul cate unul. Nu s-a gasit nimeni (NIMENI!!!) care sa-i atentioneze ca se duc in jos. Nu s-au dus in jos! S-au prabusit!

Semne au fost tot timpul. De la incendiile in spitale care au tot continuat pana la certurile pe sanatate. De la rata mica de vaccinare pana la preturile la energie care au tot crescut pe piete incepand cu ianuarie 2021. De la “nimic” facut in multe primarii ( inclusiv in Bucuresti – sau mai ales in Bucuresti ) la nimic facut in Parlament. Din pacate insa au preferat sa vada doar “realizarile” si au continuat politica “da vina pe aia din trecut”. Astfel ca astazi bifam record dupa record atat la pacienti infectati, la pacienti in Terapie intensiva sau decedati dar si la preturi la gaze sau energie electrica sau dobanda la banci.

Senzatia mea este ca efectiv ne-au abandonat! 

Sunt atat de setati pe lupta pentru putere incat nimic din ce se intampla in jurul lor nu-i mai intereseaza. Poate sa se aleaga praful de tot si de toate, poate sa arda Romania. Conteaza cine conduce partidul, Guvernul, Romania. Chiar daca dupa ce vom trage linie si vom trece de perioada asta aproape ca nu vor mai avea ce sa conduca.

In lumea reala, in lumea in care traim noi cei ce nu conducem partide, guverne, primarii sau judete, lucrurile se vad altfel. Nici nu mai conteaza cine conduce tara acum. Conteaza doar sa fie atat de priceput incat sa trecem de perioada asta ingrozitoare. Social, politic, economic ne prabusim si incepem sa simtim tot mai tare fiecare componenta. De a preturi la acces in diferite locuri doar pe baza unui cod QR. Ca sa nu pomenesc de cei care sunt in spitale sau au pe cineva drag in spitale. 

Daca cei vechi ne-au dezamagit ani in sir cu promisiuni neonorate, cei de acum au fost priviti tot timpul ca fiind cei care ne vor salva si ne vor rupe de trecut. Tocmai de aceea dezamagirea este atat de mare. Se dovedeste zilnic faptul ca, nu numai ca nu sunt profesionisti dar nici macar nu sunt bine intentionati iar diferenta dintre ei si ceilalti nu exista decat la nivel de declaratii. Ba nici acolo pentru ca au inceput si ei sa se comporte la fel de necivilizat.

Incotro? Ce ar trebui sa facem? 

Cred ca cea mai buna solutie acum este sa ne intoarcem spre noi si cei dragi. Sa-i punem pe ei in centrul universului nostru si sa ignoram cu desavarsire ceea ce ne spun sau promit politicienii. Increderea mea personala in tot ce tine de clasa politica este nu zero…este minus 1. Si mi-s dori ca, macar politic, cei care au dat cu piciorul unei sanse atat de bune precum cea pe care am avut-o, sa raspunda! Trebuie sa ne sprijinim singuri, cu cei dragi sau cu cei apropiati sa trecem de aceasta perioada. Mai mult decat paturi in spital, pe holurile de acolo, ei nu vor face. Trebuie sa ne descurcam singuri cum putem mai bine. Si dupa ce trece ar trebui sa le cerem socoteala! La toti. De la primar la presedinte!

Cu toate ca in proportie de 99,9% nu le vom face nimic, tot ei vor conduce ba chiar vor avea tupeul sa ne spuna cat de mult bine ne-au facut ei cand a fost greu…

PS

Extrem de rar publicam articole despre politica si nu e deloc ceea ce stim sa facem. Nici nu ne dorim sa stim politica. Dar starea asta de perpetua criza, ce se adanceste zilnic, lasa fara afaceri pe toata lumea. Inclusiv pe noi. Ba mult mai rau, aduce moartea in multe case. Nu putem sa ignoram ca suntem, ca multi altii, afectati de ceea ce se intampla. De aceea am scris acest articol. Nu ne imaginam ca va avea vreun efect in Romania Nor-ma-la ci a fost mai mult o rabufnire de frustrari acumulate in timp.  Va dorim tuturor putere si intelepciune sa treceti de aceste vremuri si mai ales multa sanatate! Ca sa putem repara ce strica ei... 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.