Venom 2. Better. Faster. Stronger.

Venom 2 in cinematografe

Venom 2 este exceptia care confirma regula. Un film care are continuare este mai slab decat prima parte. Nu mai vorbim de partile 3/4/5… Venom 2 este mai bun ca prima parte. Cu mult! Ca si alte filme, si-a amanat premiera cu aproape un an din motive evidente de Covid. A meritat insa asteptarea…

Venom vine din universul Marvel, mai exact din lumea lui Spider Man si si-a castigat locul de acum. O sa avem cu siguranta o parte a treia si daca isi scoate banii probabil si a patra si a cincea. Filmele de genul acesta sunt ca o fabrica de facut bani pentru studiourile de filme americane. Nu iti trebuie cine stie ce scenariu, nu ai nevoie de o poveste complexa ci doar aduci 1/2/3 nume mari, umplii cu efecte speciale fiecare scena si voala! Asta e filmul-platiti va rugam biletul! Nu ca ar fi un lucru rau. Dar sa intelegem despre ce filme discutam.

In a doua parte a filmului, scenariul se complica putin dar nu intr-atat de mult incat sa nu il poti vedea ca film independent si sa nu il intelegi pe deplin.

Tom Hardy este in continuare Broks, un jurnalist care a cunoscut succesul dar acum traieste intr-un con de umbra profesional, proaspat despartit de iubirea vietii lui si “infectat” cu Venom, un extrateretru ca un simbiot ce traieste in corpul sau si-i confera puteri nelimitate, atat in forma umana cat si in forma extraterestra. Diferenta este ca acum cei doi reusesc sa convietuiasca intr-o oarecar armonie in acelasi corp chiar daca se cearta in permanenta. Dialogurile lor sunt absolut savuroase iar Tom Hardy ar fi un stand up comedie show man de exceptie dar ar veni cu dialogul acesta dezvoltat pe o scena. Apare insa si Woddy Harrelson, in rolul criminalului absolut, care printr-un complex de imprejurari capata si el un simbiot. Un simbiot mai mare, mai puternic, mai rapid, mai periculos si fara mustrarile de constiinta ale lui Venom. Sunt si personaje secundare ce aduc valoare povestii si o intregesc. Pe langa Michelle Williams ce revine in rolul Anne, fosta iubita al lui Brock, o gasim si pe Naomie Harris in rolul FB -iubita lui Woody. Rolul ei mi-a amintit de vrajitoarea din Piratii din Caraibe. O sa vedeti, asemanarea este izbitoare.

Nu e greu de inteles conflictul care pe final devine un adevarat carnagiu, de aici si numele filmului  Venom – Let There be Carnage. Sunt scene super amuzante cum ar fi cearta dintre Broks si Venom dar si scene super antrenante cum ar fi confruntarea din final. In general filmul are o linie logica si nu e greu de inteles.

Venom – Let There be Carnage este in linia acestei perioade din cinematografie. Filme si serii de filme SF cu eroi mai seriosi sau mai amuzanti care uneori se intersecteaza. Nu are capacitatea de blockbuster dar nici nu o sa ramana in urma cu banii. O sa aiba profit ceea ce conteaza cel mai mult in industrie. Probabil Woddy Harrelson, peste timp, o sa isi doreasca sa scoata din CV acest rol dar pana una alta cu el ramane in top.

Un film de neratat daca esti fan Marvel, de vazut daca iti plac SF-urile, bun daca vrei o seara relaxanta fara pretentii si de ratat daca nu iti pasa de personajele din universurile multiple create de Marvel si DC. 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.