Dezastrul din San Andreas

Film nou? Dezastrul din San Andreas.

     Aseara am fost sa traiesc un film. Am fost la 3D, am fost la IMAX, la 6D si totusi m-am simtit ca cel care a trecut de la filmul mut la filmul color.san-andreas Ideea este sa aterizezi in realitatea din film si sunt clipe cand esti atat de invartiti, aplecat, rasucit in scaun incat uiti ca e doar un film. Cam asa poti descrie noua modalitate de a merge la cinematograf! Cinema City din ( inca neterminatul ) mall Mega Mall, are ca noutate absoluta o sala unde poti trai un film in format 4DX. O tehnologie destul de veche prin lumea mare dar nou nouta la noi. Ce inseamna asta? Ati fost la Imax? Dar la 6D? Ei bine, 4DX, este o combinatie intre acestea doua. Te asezi pe un scaun care se misca cu tine, esti stropit, bate vantul, vine fumul, trepideaza sala, stroboscoape, 3D cu ochelarii din dotare, sunet incredibil…ce sa spun? O experienta extrema! Plonjezi in lumea din film si chiar daca multe efecte sunt oarecum ciudatele poti spune ca ai trait nu ai vazut filmul! Pe scaun ai un buton de unde poti opri efectul de apa dar restul ramane si trepidatiile sau vantul nu au cum sa nu te afecteze. Nu am inteles prea bine ce era cu fumul care se imprastia prin sala uneori dar poate eram eu confuz de la ochelarii 3D. Vroiau sa imite fumul de la cladirile arse doar ca mirosea a parfum 🙂 – mai bine renunta la faza asta! In schimb flashurile sunt foarte ok, nici nu realizezi ca nu-s din film! Una peste alta 4DX este cel mai interesant mod in care poti vedea un film astazi! Despre film? Despre film…

   …numai de bine. Ati vazut 2012? Identic, alti actori. In proportie de 90% subiectul este acelasi. Un cutremur in California cu toate consecintele ulterioare. Cladiri care se prabusesc, tsunami, barajul Hoover ce se prabuseste bla bla bla. Doua scene m-au impresionat insa. Una la modul pozitiv cealalta clar in mod negativ. Prima in care am vazut ultimele clipe ale cuiva ce se ineaca si artista –Alexandra Daddario a jucat perfect scena, cealalta in care un steag american apare in cadru si…bleah! Ca pe vremuri la noi, o porcarie patriotarda doar ca e produsa la Hollywood. Apoi, Carla scapa din prabusiri teribile de cladiri, e salvata plina de sange apoi putin cate putin se curata si pe masura ce trece timpul, machiajul devine tot mai bun, pustiul englez joaca foarte bine, Dwaine este vesnicul erou cu vreo doua scene in care arata ca nu are doar muschi…cam astea…le stiti voi, clasicele litere de pe deal ce se prabusesc, intorsaturi de situatie ( binili castiga…toate fetele stie ca binili castiga ). Insa ideea principala la filmul asta, motivul pentru care dai bani sa-l vezi, nu este subiectul. Din primele 10 minute cam stii care ce si cum…motivul principal este felul in care se vad efectele speciale. WOW! Grandios!

Sala-4DX
Asa arata sala 4DX
Astea sunt scaunele si asta fac in timpul filmului…

Merita 40/45 de lei filmul? Daca il vezi pe net, inchizi serverul dupa 15 minute, daca il vezi la tv cu greu rezisti dar daca te duci la 4DX o sa te prinda al naibi de tare! Efectele si senzatiile sunt super. Cand se termina iesi efectiv ametit/a! Si vrei sa te intorci!

Pregateste-te pentru noul mod de a trai un film!

Facebook Comments

One thought on “Dezastrul din San Andreas

  • 29 May 2015 at 12:42
    Permalink

    Am auzit vorbindu-se mult despre 4DX, nu am avut parte inca de o experienta dar, sper sa am cat mai repede.

Tu ce zici despre asta?