Salina din Turda

         Salina de la Turda devine un obiectiv turistic important

   Bucuresti – Poienile Izei… 626 km. Locul cel mai indepartat din Romania unde am avut ocazia sa ajung. Bucuresti- Rm. Valcea – Cluj – Dej – destinatia finala! Maramures. Locul unde peisajele iti taie respiratia si unde bisericile de lemn se ridica spre cer. Dar pana sa ajungem in Maramures sa va povestesc cate ceva despre salina de la Turda… E in drum. Merita!

tunelul care duce in salina
tunelul care duce in salina

A aparut in emisiuni celebre despre travel, au fost articole intregi dedicate ei si incet incet, restaurata fiind, devine un obiectiv important al acelei zone.

Citeste si despre salina din Praid

Informatii generale

      Programul este intre orele 09.00-17.00 iar biletele costa 20 de lei pentru adulţi, 12 lei pentru pensionari şi 10 lei pentru elevi, studenţi şi copii. Imbracati-va mai gros. In mina sunt vreo 12-14 grade deci e frig. Si la iesire asteptati-va sa fiti plini de sare. Aerul sarat din interior se depune pe haine. Ca preturi in salina gasim – 5 lei/persoană la roata mare (8 minute), 10 lei/persoană/30 de minute la terenul de minigolf, 10 lei/persoană la terenul de bowling, 10 lei/persoană la plimbarea cu barca, închirierea terenului de sport e 100 de lei/oră, închirierea amfiteatrului este 200 lei/oră, închirierea unei mese de tenis 10 lei/oră, iar închirierea unei mese de biliard 0,2 lei/minut.Va trebuie vreo 2 ore pentru vizita. Timp in care poti ajunge peste tot cu liftul sau pe scari. Interesant pe scari e cum la fiecare nivel scrie anul in care s a ajuns acolo. Nu recomand scarile decat pentru cei care sunt mai subtirei si sunt obisnuiti cu efortul. Cred ca sunt 15 nivele pana jos apoi pana la barcute inca vreo 8-10.

salina turda
e inalt!sau adanc??

      Nu am avut nici o clipa senzatia de claustrofobie data de un spatiu inchis. Asta probabil pentru ca spatiul este imens…Chiar mi-am pus intrebarea  – muncitorii/minerii care au sapat aici si-au imaginat cat de mare o sa ajunga gaura aceea? Probabil ca nu. Oricum, este un loc pe care il recomand cu drag. Indiferent de anotimp, fa-ti timp si mergi sa vezi probabil cea mai frumoasa salina din tara!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?