FILME

Terminator Genisys

Terminator nu e terminat…e doar bătrân!

    After the politics, Arnold revine și joaca pe bune într-un nou film. Si da, se vede ca e bătrân! Terminator Genisys e bulversant pana ajungi sa pricepi oarecum firul povestii. Plin de efecte speciale create pentru 3D, filmul încearcă sa schimbe povestea pe parcurs în stilul Game of Thrones. Chiar e ciudata trecere pentru Emilia Clarke – Daenerys Targaryen – regina dragonilor din serialul celebru la Sarah Connor, mama salvatorului lumii John Connor. Ala de ne salvează de Skynet. De mai multe ori! Acum nu e cazul însa…

terminator    Povestea în sine, gravitează în jurul călătoriilor în timp, lucru pe care deja îl știți din celelalte ( cate?? ) filme cu T800 vs T1000. Unul pleacă, altul vine, sunt mai multi în același loc, mai tineri, mai bătrâni, apar, dispar ( de aceea spuneam ca e bulversant ) viitorul se cunoaște, apoi nu-l mai știe nimeni, exista și Arnold cel rău si “Tataie” ( Arnold cel bun ). Nu vreau sa va stric plăcerea de a vedea filmul – pentru ca merita – si va spun doar ca eterna lupta intre oameni și Skynet intra intro faza noua în care câștiga…unul singur. Cel puțin pana la filmul următor! Arnold Schwarzenegger a îmbătrânit. Poți fi T800 în “shpe” serii dar chiar și în film, se pare ca pielea fiind organica îmbătrânește si au trebuit sa găsească o explicație. Au compensat însa cu zâmbetul și cu o replica ce o sa devina la fel de celebra…aia cu împreunarea. Jason Clarke – John Connor- salvatorul de serviciu, e mai plăcut cu cicatrici pe fata decât fără. Mai este un personaj care mie personal mi-a plăcut mereu, de la Spartacus încoace l-am tot remarcat în roluri de băiat rău – Jai Courtney este de data asta ta-su’ ma! Eee…o sa vedeți voi al cui! Robotul ala de metal lichid(??), mereu m-a distrat, e și el aici și ma enervez  cum ii dau ăștia shutdown  prea repede. Dar de data asta  e ingenioasa metoda.

    Una din scenele preferate din film, excepție făcând exploziile, robotii, armele, împușcăturile, urmăririle, faza cu Emilia semi nud plecând în viitor…a fost când polițiștii dintr-un viitor nu foarte îndepărtat o cautau pe suspecta pe net. Si negăsind nimic spuneau ca “nu exista”! Pfff…cam asa ceva! Am realizat cate urme avem în on line azi. Toti! Cat de ușor ajungi la cineva și cat de greu ar fi sa ștergi tot ce exista despre tine în rețea. Deja viitorul este aici. Skynet deja exista. Bun, rău…deja trăim cu el. Sa speram ca nu da drumu’ la rachete sau ca exista un John Connor real care sa aibă grija de noi.

Cat despre film, merita o seara petrecuta la cinema. Recomand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *