Avioanele Wizz Air

Flota Wizz Air

Wizz Air are una dintre cele mai tinere flote aeriene din lume

Wizz Air, una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din Europa și cel mai mare transportor low-cost din Europa Centrală și de Est deține una dintre cele mai tinere flote aeriene din lume, conform celor mai recente cifre ale furnizorului de informații aeriene elvețiene CH-AVIATION *.

Dintre transportatorii cu cel puțin 100 de aeronave, flota Wizz Air are una dintre cele mai mici vârste medii ale aeronavelor de 5,43 ani. Wizz Air se situează pe primul loc în topul companiilor aeriene low cost. Wizz Air Ungaria operează acum o flotă de 118 avioane ultramoderne din familia Airbus A320. 

 

Operator

Vârsta medie a aeronavelor

Sediu central

Aeroflot

4.70

Rusia

Hainan Airlines

5.06

China

Saudia

5.13

Arabia Saudită

Wizz Air

5.43

Ungaria

Sichuan Airlines

5.65

China

 

Flota subsidiarei din Marea Britanie, Wizz Air UK – care cuprinde în prezent 11 aeronave – este a doua cea mai tânără din lume, cu o vârstă medie a aeronavelor de doar 0,95 ani.

 

Operator

Vârsta medie a aeronavelor

Sediu central

Norwegian Air Sweden

0.74

Suedia

Wizz Air UK

0.95

Marea Britanie

Norwegian UK

1.04

Marea Britanie

SAS Scandinavian Airlines Ireland

1.30

Irlanda

Flyadeal

1.34

Arabia Saudită

 

Flota tânără și modernă a Wizz Air a jucat un rol-cheie în nominalizarea companiei noastre în Top 10 cei mai buni operatori aerieni low-cost de către singura agenție de rating a siguranței și serviciilor aeriene, AirlineRatings.com.

Având din ce în ce mai multe aeronave noi care se alătură constant flotei sale în continuă creștere, Wizz Air devine și mai prietenoasă cu mediul înconjurător. Wizz Air a recepționat primul avion Airbus A321neo la începutul acestui an la baza sa din Budapesta, iar încă 5 s-au alăturat flotei companiei aeriene începând cu luna martie. Compania aeriană va avea 274 dintre cele mai eficiente aeronave cu un singur culoar din lume, inclusiv 20 de aeronave Airbus A321XLR.

Motoarele de nouă generație ale aeronavei Airbus A321neo și designul de referință în industrie al cabinei asigură economii de 20% din costurile de combustibil. A321neo oferă, de asemenea, avantaje semnificative pentru mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei zgomotului în comparație cu aeronavele de generație anterioară, împreună cu o reducere a emisiilor de oxid de azot cu 50%. Cu 56,5 g CO2 pe pasager / km Wizz Air a fost numită compania aeriană cu cea mai mică amprentă ecologică per pasager în mai 2019.

Diederik Pen, Executive Vice President și Chief Operating Officer al Wizz Air Holding, a declarat: „Întrucât siguranța pasagerilor noștri a fost întotdeauna prioritatea noastră numărul unu, ne-am păstrat flota bine întreținută, tânără și modernă, prin livrarea constantă a aeronavelor noi în ultimii ani. Suntem încântați că flota Wizz Air se mândrește cu una dintre cele mai mici vârste medii ale aeronavelor, nu numai în Europa, ci și la nivel mondial, ceea ce ne permite, împreună cu echipajul nostru bine instruit, să oferim servicii de înaltă calitate și sigure pentru pasagerii noștri – reducând concomitent amprenta de mediu pe kilometru pasager prin adăugarea constantă de aeronave Airbus A321neo ultra eficiente la flota noastră.”

* CH-AVIATION a inclus transportatori comerciali cu cinci sau mai multe aeronave cu cel puțin 30 de locuri.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?